janniko napisał(a):Bocian napisał(a): ... A nam gówno do tego...
Amen.
Oczywi¶cie.
Jest takie fajne ukraiñskie powiedzonko:
"moja chata skraju, ja nyczo ne znaju"...
to wiele t³umaczy...
Ha ha ha ha...
Kakva farsa od politizacije, koliko licemjerja i dvolicnosti, kakvo sljepilo, i zatvaranje ociju pred cinjenicama, koje (nekome) ne idu u prilog!
Kao prvo - zadnja vijest na ovoj temi je bila o gradu Vukovaru, totalnom razaranju i masovnim ratnim zlocinima, u velikosrpskoj agresiji na tom podrucju.
Kao drugo - povijest svijeta ne zapocinje 1939. ili 1941., nego bi (po nekakvoj elementarnoj logici) povijest trebala postojati i ranije. Ocito je da je mnogima to nemoguca misija shvatiti, u duhu najbolje propagande Josepha Geobbelsa.
Sto se Ustasa tice - vec sam pisao o tome, problem je sto mnogi ljudi imaju selektivnu "pamet", i zele pricati samo o onome sto im se svidja...
Autorska prava ili patent na Ustaski pokret ima velikosrpska politika s pocetka 20. stoljeca, koja je svojim terorom i zlocinima ucinila apsolutno sve, da taj pokret uopce nastane. Dovoljno je prestati glumiti noja, treba izvuci glavu iz pijeska, i priznati tako ocigledne stvari...
Nazalost - tesko mi je to ovdje napisati - ali slicna situacija bila je i u odnosima izmedju Poljaka i Ukrajinaca. Ja ranije nisam toliko dobro poznavao taj dio povijesti, ali Poljaci u proslosti takodjer nisu bili bas sasvim nevini. Cak sto vise, takva politika u puno stvari podsjeca na politiku nekoh drugih drzava, gdje je aspiracija za sirenjam takodjer bila vaznija od svega. Iz tog razloga mogu se shvatiti mnoge danasnje stvari, pa i podrska poljske desnice Srbima, i njihovim aspiracijama prema Kosovu.
Stoga je krajnje licemjerno gledati i pisati samo o posljedicama, a presutjeti sve one grozne i masovne ratne zlocine, koji su se dogodili ranije. Jedno zlo i nepravda uzrokuje drugo zlo, vazno je ne glumiti retardiranog slijepca, koji ima selektivne oci.
Prvo pocisti ispred svojega praga, i suoci se sa svojom vlastitom prosloscu, pa se tek iza toga bavi sa drugima. U protivnom ispadas teski licemjer....