Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zawrót z D1 na B9 w Bratysławie

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jarojaw
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) jarojaw » 26.06.2006 21:11

Witam
Czy ktoś z Cromaniaków jechał do Cro trasą PL(Katowice),Słowacja(Bratysława),Austria(Wiedeń,Graz),Słowenia(Maribor),Cro-Split i wie coś na temat zawracania(nie na autostradzie???? :D) z D1 na drogę B9.
Mam nawigację w samochodzie , sprawdziłem trasę i mam taki dziwny manewr; z D1 zjeżdżam na 2 i muszę po kilku km zawrócić na 2 i kierować sie na wjazd na B9.
Dla pewności również u kolegi podglądnąłem trase w TT i jest również ten dziwny manewr.Poszperam jeszcze na innych mapkach ale chciałem być pewny,że tak ma być(bo ktoś jechał i wie) czy poprostu znowu nawigacja wydziwia :(. Czyżby nie było bezpośredniego zjazdu-połaczenia tych dróg?
szunaj11
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) szunaj11 » 27.06.2006 08:37

jarojaw napisał(a):Witam
Czy ktoś z Cromaniaków jechał do Cro trasą PL(Katowice),Słowacja(Bratysława),Austria(Wiedeń,Graz),Słowenia(Maribor),Cro-Split i wie coś na temat zawracania(nie na autostradzie???? :D) z D1 na drogę B9.
Mam nawigację w samochodzie , sprawdziłem trasę i mam taki dziwny manewr; z D1 zjeżdżam na 2 i muszę po kilku km zawrócić na 2 i kierować sie na wjazd na B9.
Dla pewności również u kolegi podglądnąłem trase w TT i jest również ten dziwny manewr.Poszperam jeszcze na innych mapkach ale chciałem być pewny,że tak ma być(bo ktoś jechał i wie) czy poprostu znowu nawigacja wydziwia :(. Czyżby nie było bezpośredniego zjazdu-połaczenia tych dróg?

Jezeli chcesz koniecznie przez B9 to w Bratyslavie za mostem na Dunaju
sa znaki pomaranczowe dla TIR-ow na Wien , Berg

:lol: :lol: :lol:

Obrazek
jarojaw
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) jarojaw » 27.06.2006 09:17

Dzięki
Będe sie kierował tak jak napisałeś.Ja poszukałem, a wzasadzie wyznaczyłem trase na stronce "ViaMichelin" i porównałem z nawigacją.Zmieniłem trasę w samej Bratysławie aby nie jechać tym dziwnym zawrotem na D2(2).Na Twoim skanie przedstawiłem jak to teraz mam.(czerwone/żółte strzałki -słabo widocze)Myśle ,że o to mi chodziło.Natomiast mam pytanko -
Jezeli chcesz koniecznie przez B9
....nie, nie chce koniecznie.Chce jak najwięcej jechać po autostradach i drogach szybkich.Masz jakąś alternatywe? Tylko nie przez Węgry :(
Obrazek
jdubowski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jdubowski » 27.06.2006 09:40

jarojaw napisał(a):Mam nawigację w samochodzie , sprawdziłem trasę i mam taki dziwny manewr; z D1 zjeżdżam na 2 i muszę po kilku km zawrócić na 2 i kierować sie na wjazd na B9.

Czy ta twoja nawigacja podlega jakiejś aktualizacji?
Problem zapewne polega na tym że sieć dróg w Bratysławie podlega ciągłej przebudowie, więc być może kiedyś był taki objazd...

Dodam że ja zawsze jeżdżę przez przejście Jarovce...
jarojaw
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) jarojaw » 27.06.2006 09:53

Hm, aktualizacja jest jak jest.Wiadomo,że nie nadąża sie za przedsiębiorstwami remontowo-budowlanymi i szans nie ma,że akurat są wszystkie drogi i rozjazdy naniesione.Sprawdzałem dzisiaj na innym programie nawigacyjnym ze 100% pokryciem Słowacji - również wyznaczył drogę poprzez zawrót na D2(2).Wyznaczając ręcznie punkty przelotowe tak jak na zdjęciu z naniesionymi moimi strzałkami da się wjechać na B9 bez problemu.Zastanawia mnie dlaczego tego nie robi nawigacja w żadnym programie :(
Jeździsz przez Jarovce czyli wjeżdżasz na D2 w kierunku Węgier? Bo chyba nie robisz takiego koła aby wjechać na B9?
jdubowski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jdubowski » 27.06.2006 12:09

jarojaw napisał(a):Jeździsz przez Jarovce czyli wjeżdżasz na D2 w kierunku Węgier? Bo chyba nie robisz takiego koła aby wjechać na B9?

Jeżdżę przez Jarovce - zresztą"defaultowe" strzałki tak prowadzą. Jak chcesz przez Berg to podążaj za strzałkami dla TIRów.
jarojaw
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) jarojaw » 27.06.2006 15:20

Hm, jeżeli dobrze popatrzyłem z mapkę to z D1 kierujesz sie na D2 i w Jarovcach skręcasz na Berg aby dotrzeć do B9???
rysiek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rysiek » 27.06.2006 16:25

WITAM

Myslę że jest to ten sam problem dzięki któremu sam pomyliłem się w zeszlym roku przejeżdźając przez Bratisławe.
Problem jest w tym że jadąc przez centrum miasta trasą D1 nie ma możliwości skrętu na stare przejście graniczne (Berg) Droga łączy się bezkolizyjnie z D2 i znaki prowadzą nas ( prawidłowo zresztą) , kierunek Wiedeń, na nowe przejście graniczne (Kittsee).Widać to zresztą na załączonych powyżej zdjęciach satelitarnych ale podobnie jest równierz w Route Planner- Via Michelin.
Jedynym rozsądnym rozwiązaniem jest chyba, jak to już było wspomniane wyżej,zaraz za mostem na Dunaju zjazd na drogę równoległą do D1- nr 61 i dojechać do Viedenskiej Cesty a póżniej to już kiernek Berg ew. Wiedeń.
jarojaw
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) jarojaw » 27.06.2006 17:09

No właśnie.Dzięki za potwierdzenie.To podtrzymuję tą trasę - zjazd z D1 na równoległą i dojazd do Viedenskiej Cesty.Tak zaprogarmuję :) (wytyczę) trase i po kłopocie.
Dzięki jeszcze raz za wszystkie odpowiedzi.
Pozdrowienia dla Wszystkich miłośników Pieknej Chorwacji. :papa:
r_s_poland
Odkrywca
po co kombinowac

Nieprzeczytany postnapisał(a) r_s_poland » 22.07.2006 09:26

ie ma sensu jechac przez wieden

to strata czasu, ani zadne znojno , poprostu tylko bratysława po tem Eisenstadt i w. Neustadt i jestes na A2 w austrii

zanim dojedziesz z Brna do granicy austryjcakiej to autostarada jestes proawie pod bratysława , testowalem to juz i mozna zaoczaczesdzc nawet 1h

z 1h to bardzo duzo w ostatecznym rozrachunku po 12h podrózy

ta droga jezdze od paru lat i raz udalo mi sie dojechac z granicy w miedzylesiu w 10h do murteru

ale to jest mozliwe nocą i w srodku tygodnia
wodnik
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wodnik » 01.08.2006 06:10

Na Wieden ( jak kiedys Sobieski ) i tylko na Wiedeń.
Jechałem 7-go i wracałem 23-go lipca

Austryjacy otworzyli autostradę - obwodnicę Wiednia. Tylko ślepy by nie trafił. Droga super
Na trasie do Cro ( przez Lopas ) tylko dwie robótki mają austyjacy
Jedna za Gratz ( ograniczenie do 80-100 ) druga obok Klagenfurtu ( 80 )

powodzenia

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone