Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zawieszona ustawa o zakazie wwozu żywności-ODWOŁANA!!!!

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
waldeq
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) waldeq » 15.06.2008 18:25

He he a prosiłem o wyrozumiałość! Rzeczywiście wystarczy ruszyć mańką ale zdanie: "Informacja dla podróżujących do Chorwacji dotycząca zawieszonego rozporządzenia już nieaktualna" nie jest zbyt fortunnie skonstruowane. Wystarczy ruszyć mańką i spróbować je odczytać tak, jak odczytał to na przykład autor tego tematu. Nie będę na forum dokonywał rozbioru logicznego tego zdania bo....być może jestem mniej rozgarnięty. Tak na marginesie to nie prezentowałem swojego stanowiska w sprawie rozumienia tego tekstu ale była raczej to obrona tych, którzy odczytali to inaczej od prezentujących jedyną słuszną linię.
piro
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) piro » 15.06.2008 19:42

waldeq napisał(a):He he a prosiłem o wyrozumiałość! Rzeczywiście wystarczy ruszyć mańką ale zdanie: "Informacja dla podróżujących do Chorwacji dotycząca zawieszonego rozporządzenia już nieaktualna" nie jest zbyt fortunnie skonstruowane. Wystarczy ruszyć mańką i spróbować je odczytać tak, jak odczytał to na przykład autor tego tematu. Nie będę na forum dokonywał rozbioru logicznego tego zdania bo....być może jestem mniej rozgarnięty. Tak na marginesie to nie prezentowałem swojego stanowiska w sprawie rozumienia tego tekstu ale była raczej to obrona tych, którzy odczytali to inaczej od prezentujących jedyną słuszną linię.

Doceniam Twoje szlachetne intencje , stawanie w obronie kogoś to rzecz godna pochwały.
Boje się jednak ze Twoje godne najwyzszego szacunku działania doleją jedynie oliwy do ognia i zwieksza jeszcze bardziej rozterki "mniej rozgarnierej czesci ogólu" .
Skutek bedzie taki ze jeszcze miesiąc bedziemy na forum dzielić włos na czworo i debatować, wwozić czy nie wwozić.
SewerynR
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) SewerynR » 15.06.2008 19:59

Piro, wejdź po tym linku http://www.zagrzeb.polemb.net/ na stronę Ambasady w Zagrzebiu, przeczytaj dokładnie tekst i wtedy rusz mańką. Zresztą cały ten teks jest powyżej. Faktycznie nie chodzi o to żeby się obrażać tylko wspólnie dojść do jakichś wniosków. Przeczytaj pierwsze zdanie pod komunikatem MSZ i proszę odezwij się
waldeq
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) waldeq » 15.06.2008 21:08

Chyba zaraz Piro się znów zdenerwuje i cały mój mediacyjny trud pójdzie na marne:) Niezależnie od tego jak bedziemy interpretować to co napisano na tej stronie to.... i tak będziemy wwozić żarełko do cro:)
obione
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) obione » 15.06.2008 21:25

Wczoraj weocilem z Chorwacji. Ani przy wjezdzie, ani przy wyjezdzie nie bylo zadnego trzepania bagazy. Nawet paszportow nie chcieli ogladac.

Teraz to Chorwaci zyja sukcesami swojej reprezentacji na Euro 2008.

Moim zdaniem nie ma o co sie martwic. Przeciez oni zyja z turystyki. Ogladalem w chorwackiej TV dyskusje o rosnacej konkurencji, szczegolnie Bulgarii, ktora juz jest w EU. Sa tym mocno zaniepokojeni. Tym bardziej nie beda zniechecac turystow szczegolowa kontrola na granicy. Straciliby na tym 10 razy wiecej niz na tej przywozonej zywnosci.
SewerynR
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) SewerynR » 15.06.2008 21:52

To nie jest ważne, co będziemy robić - każdy zrobi tak jak uzna za stosowne. Chodzi o to, że przekaz jest oczywisty.Inna sprawa to egzekwowanie go.
piro
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) piro » 16.06.2008 08:31

SewerynR napisał(a):Piro, wejdź po tym linku http://www.zagrzeb.polemb.net/ na stronę Ambasady w Zagrzebiu, przeczytaj dokładnie tekst i wtedy rusz mańką. Zresztą cały ten teks jest powyżej. Faktycznie nie chodzi o to żeby się obrażać tylko wspólnie dojść do jakichś wniosków. Przeczytaj pierwsze zdanie pod komunikatem MSZ i proszę odezwij się

Poswięciłem sie ponownie dla ogółu , dzwoniłem do MSZ 0225239000 facet się wkurzył troszke kiedy mu powiedziałem o Twoich wątpliwosciach i o tym jak został sformułowany komunikat na stronie ambasady w Zabrzebiu . Stwierdził ze jest jasny komunikat na stronie MSZ i ze obywateli polskich obowiazują wyłącznie komunikaty ze strony MSZ .

Skomentował to jako szukanie dziury w całym ,ale obiecał ze specjanie dla ciebe zainerweniuje w Zagrzebiu zeby zmenili tresc komunikatu.
Zadowolony?
SewerynR
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) SewerynR » 16.06.2008 08:35

Piro, jestem Ci dozgonnie wdzięczny :-)
piro
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) piro » 16.06.2008 08:42

SewerynR napisał(a):Piro, jestem Ci dozgonnie wdzięczny :-)

Nie ma problemu przyjacielu , grunt to spokojne wakacje, których ci z całego serca życzę.
SewerynR
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) SewerynR » 16.06.2008 08:45

A tak między nami - i tak nie mam zamiaru zabierać z Polski jedzenia. Po prostu chodziło mi o sam fakt interpretacji tego komunikatu :D
piro
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) piro » 16.06.2008 08:57

SewerynR napisał(a):A tak między nami - i tak nie mam zamiaru zabierać z Polski jedzenia. Po prostu chodziło mi o sam fakt interpretacji tego komunikatu :D

Jak widzisz interpretowałes bo błędnie , wprowadzajac niepotrzebny zamęt.
SewerynR
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) SewerynR » 16.06.2008 09:00

Poniekąd masz rację, jednak myślę, że interpretowałem to tak jak było napisane. A zamęt ..... cóż nie ma tego złego... w końcu mamy pewną rzetelną informację dla tych którzy mieli rezygnować z wyjazdu z powodu worka ziemniaków :D
piro
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) piro » 16.06.2008 09:05

SewerynR napisał(a):Poniekąd masz rację, jednak myślę, że interpretowałem to tak jak było napisane. A zamęt ..... cóż nie ma tego złego... w końcu mamy pewną rzetelną informację dla tych którzy mieli rezygnować z wyjazdu z powodu worka ziemniaków :D

Zacytuje Onufrego Zagłobę:

"nie chwaląc sie jam to uczynił" :wink:
SewerynR
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) SewerynR » 16.06.2008 09:07

A ja nie zacytuję nikogo - "ja to spowodowałem" :)
morawa
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) morawa » 16.06.2008 09:13

Szanowni forumowicze
Namieszaliście setnie....

Piszę w imieniu tej mniej rozgarniętej częsci forum i proszę o zrozumienie:
krótka odpowiedź wymagana jest w tym względzie: można wwozić czy nie można wwozić - niech ten najbadziej zorientowany odpowie i zakończy dylematów źródło (I co by było jasne - nie chodzi o tony czy worki ziemniaków tylko o rozsądne ilości: kilka puszek "naszej" szynki konserwowej, kilka słoików pulpetów, duzy bochen chleba wiejskiego, kilka paczek makaronu, trochę mleka do płatków i kilka paczek płatkow - tak po prostu na początek, żebym nie musiał juz pierwszego dnia pobytu zaiwaniać do miejscowych sklepików i zamiast wylegiwać się na plaży taszczyć torby z zakupami)
Z góry dzięki za zniżenie się do naszego pułapu.... thanks :-)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Zawieszona ustawa o zakazie wwozu żywności-ODWOŁANA!!!! - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone