A najważniejszy to gamut pokrycia przestrzeni
Masz duży?
jan_s1 napisał(a):Jasne, że nie czytałem, bo nie bardzo wiedziałem, skąd ją wziąć.
Dzięki, że chciało Ci się nieco mnie oświecić i wyprowadzić z błędu - niestety ten temat to dla mnie trochę czarna magia. Oczywiście poczytam, ale tak wstępnie zapytam, czy taki "fachowiec", jak ja da sobie radę z kalibracją, czy też lepiej zdać się na kogoś, kto zrobi to na pewno poprawnie?
weldon napisał(a):
Masz duży?
jan_s1 napisał(a):Anai napisał(a):Według mnie ta druga jest co najwyżej bardziej skontrastowana a nie jaśniejsza...
... ale ja się nie znam
Może faktycznie napisałem to dość niejasno.
Fotka obrobiona na starym monitorze wychodzi na nowym jaśniejsza, czyli pierwsza prezentowana fotka jest, jak mi się wydaje, zbyt jasna.
Jasne?
Mój już nieco leciwy jest ale kupowany był właśnie z myślą o szeroko rozumianej grafice, więc chyba nie taki najgorszy (łotaki ) i widać na nim tak jak już napisałamlongtom napisał(a):Na moim byle jakim monitorze na pierwszym widzę czernie i widzę biele, na drugim tym bardziej. Też odnoszę wrażenie, że kontrast na drugim jest nieco większy.
Anai napisał(a):Czyżbyś sugerował, że mój nie ma?weldon napisał(a):Twój przynajmniej ma nazwę :/
weldon napisał(a):
Twój to nie wiem, ale na moim wszystko się wtarło
Najgorzej, że jak mi się ostatnio sp...lił na podłogę, to wszystkie przyciski siadły i jedynie co mogę zrobić, to AutoConfig wcisnąć.
Kiedyś, jak mi się go udało w końcu wyłączyć, to pół dnia kombinowałem, jak go włączyć z powrotem
longtom napisał(a):A ten stary monitor to płaski jest czy jeszcze crt
weldon napisał(a):Kupiłem w razie czego dwa.
Drugi stoi w drugim mieszkaniu i też nadal działa
Z tyłu ma jakieś ... krzaczki. Po polsku to tylko Made in ROC ma napisane