Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zavalatica weekend majowy 2007 + wędkarstwo

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
bartekk
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) bartekk » 16.03.2007 20:54

Witam.

A Panowie może coś spiningujecie w tej Chorwacji ? Bo będę tam jechal w najbliższym czasie, ale jestem zagożałym spiningista ;)
Wiec jezeli ktoś coś wie na temat spiningowania w Chorwacji.... To będę wdzieczny za każde informacje, bo narazie wiem tyle co moja żona o piłce nożnej ;((

Pozdrawiam.
darkold
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) darkold » 07.04.2007 20:47

Tematu konkretnie nie znam ale godzinami biczowałem w zatokach na Korculi na gumy, obrotówki, karlinki i wszelkie znane mi patenty. Wynik ZERO i do tego jak widzę przynętę od momentu wpadnięcia do wody do przyciągnięcia ją pod nogi,to jakoś dziwnie się łowi. :papa:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 07.04.2007 21:01

Leszek Skupin napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):Mnie na wędke brały tylko te jadalne :lol:

To jak z grzybami :lool: wszystkie są jadalne .... tylko niektóre raz w życiu :lool:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
daisykf
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) daisykf » 07.04.2007 21:03

Przepis:
!. Kupić na targu kilka bellon (taka rybka)
2.Pociąć na kawałki o długości 5-8cm
3.Włozyć do morskiej soli i wystawić na słońce (uwaga na smród)
4.W Polsce kupić suszoną krew
Zanęta po takim procesie jest jak stary kapeć i małe rybki nie ściągną jej.
Dodajemy szuszoną krew.
Sprzęt:
Solidny hak+ 50cm stalowy przypon+ plecionka min 0,35mm.
To wszystko wrzucamy do wody, mureny (psy mordkie tak nazywają miejscowi) murowane, może też być branie kongera (odpowiednik naszego węgorza tylko w skali makro)
Na wszelkie gumy, woblery mozna złapać tylko zaczep.
powodzenia.
darkold
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) darkold » 07.04.2007 21:30

Ja na Bracu w porcie w Puciscy łowiłem jakieś ryby srebrne, do 30 cm, miejscowi mówili, że szlachetne, bo w sklepie "skupo" za nie brali. W smaku bomba, z grilla. A metoda-najprostsza-zestaw z kiosku ( żyłka, spławik-styropian, hak ) na palcu, a na przynęte cięte lignie. Brały 2-3 szt. i 10 minut przerwy i powtórka. To moje jedyne sukcesy i to przy pierwszej próbie łowienia. Następny raz pojechałem uzbrojony w sprzęt po zęby i porażka na całej lini. :papa:
Poprzednia strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Zavalatica weekend majowy 2007 + wędkarstwo - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone