Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zavalatica-obiekt 183-ponton

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kor_nick
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kor_nick » 30.05.2012 21:57

tam jest wylana platforma, kolega nie będzie miał problemu z pontonem. jak będzie fala (a z reguły tam jest i bije) to wyciągnie ponton na beton.
pytanie tylko co to za ponton, może wojskowy jaki? 8O to wtedy zostaje zjazd do wody w centrum.
pavlo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pavlo » 31.05.2012 06:43

kor_nick napisał(a):... może wojskowy jaki? 8O .....
z takim to bym od razu do Dubrovnika śmigał :) Mam ot takie maleństwo 3,2 metra i nieuzbrojony i nieopancerzony :)
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 31.05.2012 07:28

kor_nick napisał(a):...jak będzie fala (a z reguły tam jest i bije) to wyciągnie ponton na beton.

Jak Kolega znajdzie porządne ucho na dnie to takiej potrzeby nie będzie, natomiast jeśli nie to wyciągnięcie nie będzie głupim pomysłem przy przyboju bo samej kotwicy to bym raczej nie ufał przy skalistym brzegu. Myślę że warto by było zapytać gospodarza czy nie ma utopionego prosiaka na dnie. W razie jakby armagedon zapowiadali to pozostaje port. Jakieś 400 metrów do przedeptania i 50 do przepłynięcia wpław albo 600-700 metrów deptania :wink:
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 31.05.2012 20:20

... w razie czego służymy pomocą, wpadniemy tam na krótko z początkiem lipca :D
pavlo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pavlo » 31.05.2012 20:40

...dzięki za pomocną dłoń :) Nasza brygada zajmuje ten obiekt od 7 do 17 lipca. Będę czujnie się rozglądał, jak rozpoznam, to poproszę o cenne rady, doświadczonej Cromaniaczki :)
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 31.05.2012 21:21

...hmm, czyli Zavalatica aż co najmniej do połowy lipca? :wink:

No cóż, sama doprawdy nie wiem, jednak na pewno, chociażby w pierwszych dniach spróbuję Ci pomóc...

:D
pavlo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pavlo » 31.05.2012 21:43

... Chorwację odwiedzam po raz szósty, Korczulę po raz drugi, w Zavalaticy będę po raz pierwszy i jednocześnie po raz pierwszy z pływadłem :) . Trochę poczytałem wątki "pontonowe", jakaś wiedza z nich płynie, ale jak się spotka rodaka za granicą, to wymiana doświadczeń jest cenna :)
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 31.05.2012 22:05

... pozdrawiam i do zobaczenia w Zavalaticy.

Mam nadzieję, że mój ponton, zacumowany w centrum, vis/vis Studenaca na pewno odnajdziesz :D
pavlo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pavlo » 01.06.2012 16:27

... odnajdę,... obejdę każdego Studenaca w centrum :wink:
daisykf
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) daisykf » 14.06.2012 18:55

Witam wszystkich, szczególnie Majeczkę.

1. Problem z pontonem w tym miejscu, jest taki, że na samym cyplu dość mocno wieje, i możesz rano znależć tylko strzępy twego cacka. lepiej zostawiać go w porcie.
2. Od ubiegłego roku można za niewielką opłatą cumować w porcie ja za 3tyg, łódź motorowa 6m zapłaciłem 75kn, więc nie majątek.
Ostatnio edytowano 02.07.2012 14:44 przez daisykf, łącznie edytowano 3 razy
pavlo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pavlo » 14.06.2012 21:26

Dzięki za cenną informację. Skorzystam z tej opcji portu. Jak śledziłem inne wątki o cumowaniu pontonów w Chorwacji, to w zasadzie można być spokojnym o pozostawienie sprzętu i całego majdanu w środku. Choć też ktoś pisał, że zdarzały się kradzieże małych lekkich silników - takich co złapać w rękę pójść. Mam nadzieję, że mała kameralna Zavalatica jest bezpieczna :)
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 26.06.2012 21:06

daisykf napisał(a):Witam wszystkich, szczególnie Majeczkę.
Do Majeczki, my już nie mieszkamy u Milenki (troche drogo i standart coraz gorszy), a 200m dalej, jak zwykle 3 tyg wrzesień.
PS.
Nie daj się nabrać na apartament na górze (nieocieplona płyta betonowa i macie min 40C w nocy), tak zostali "załatwieni" moi znajomi bo zachciało im się telewizora plazmowego...Ha Ha HA... Tak bywa.....

Witaj :D
Właśnie wybieramy się między innymi do Milenki. Pogoda podobno na Korculi jak zwykle niesamowita, dzisiaj było tylko, tylko... 35 stopni, przed chwilą z nią rozmawiałam :D
Niestety nie będę nocować w górnym apartamencie, plazmy jednak nie żałuję, bardziej może tych dwóch, oddzielnych łazienek...

...no ale, cóż mam nadzieję, że wakacje w tym roku i tak mimo wszystko będą świetne :)

Pozdrawiam :D
pavlo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pavlo » 30.06.2012 13:35

Podoba mi się rozmowa na tym forum. Dziękuję wszystkim za wskazówki. Nie znalazłem lepszego miejsca w sieci, w którym tak fajnie kumuluje się wiedza i życzliwość fanów Chorwacji. Dzieci odliczają dni do wyjazdu :D . Ja zaś jestem ciekawy nowego miejsca - Zavalaticy, to już za kilka dni :D
kor_nick
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kor_nick » 30.06.2012 23:31

fajnie Ci...
nie zapomnij o Proizd.
stateczki z Vela Luki co 2 godziny z tego co pamiętam. Zagraj za mnie w bule jak już dopłyniesz.
pavlo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pavlo » 01.07.2012 08:07

kor_nick napisał(a):....nie zapomnij o Proizd....

Chmmm Proizd,... ale że co....? powinienem koniecznie odwiedzić?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone