Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zavalatica na wyspie Korčula

Ludzie pytają jak coś wygląda. Plaża, miasteczko, otoczenie... Tu można zakładać tematy z nazwą miejscowości i zdjęciami okolicy. Można wklejać też linki do zdjęć z innych portali by dać jak największy przegląd fotograficzny miejcowości. Proszę nie umieszczać zdjęć pobranych z innych serwisów.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
pawlop
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawlop » 21.11.2010 09:37

A jak daleko mieliście od kwatery do plaży i jaka droga (zgórki czy pod górkę)?
jakolekcjonerka
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) jakolekcjonerka » 21.11.2010 15:16

Do plaży ok 900m. Droga z górki do plaży, ale to chyba bez znaczenia, bo wtedy droga powrotna jest pod górę :lol: :wink:
pawlop
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawlop » 21.11.2010 15:28

Miałem nadzieję że będzie trzecie wyjście -po płaskim :lol:
Elaj203
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Elaj203 » 21.11.2010 18:42

Adam66 napisał(a):Nie nastawiałbym się na ten domek. Trzy late temu na pytanie do Burina na temat tej miejscówki otrzymałem odpowiedź, że domek rezerwowany jest w sezonie z rocznym wyprzedzeniem.
Ale spróbować zawsze warto.
Pozdrawiam

Na przełomie sierpnia i września byliśmy w tym domku z mayorbien-iami :lol:
Rezerwowaliśmy w grudniu poprzedniego roku, czyli 8 m-cy przed.
Sam domek w porządku, czysto, wszystkie udogodnienia, 2 sypialnie, kuchnia z jadalnią, tylko wieczorem schodziły się na taras nieakceptowalne przeze mnie zwierzątka :?
minimartini
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) minimartini » 21.11.2010 19:56

Po takich cudnych widoczkach od razu sny będą bardziej kolorowe, a nie takie szare jak pogoda za oknem ;)
Kiedy tak oglądałam Twe zdjęcia, uświadomiłam sobie, że "na żywo" jeżowców nie miałam szczęścia zobaczyć ;) ale co tam :) może w przyszłym roku będą bardziej towarzyskie ;)
jakolekcjonerka
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) jakolekcjonerka » 22.11.2010 13:59

Elaj203 mam kilka pytań o domek w zatoczce:
Sam domek w porządku, czysto, wszystkie udogodnienia, 2 sypialnie, kuchnia z jadalnią, tylko wieczorem schodziły się na taras nieakceptowalne przeze mnie zwierzątka

Jakie zwierząki masz na myśli ? karaczany, szczurki, czy jeszcze jakieś inne żyjątka.
Czy na plażę wieczorami schodziło się ,,nieciekawe" tubylcze towarzystwo ?
Czy właściciele przebywali w domu w czasie Waszego pobytu?
Czy była klima w domku ?
Czy mogliście dojeżdżać samochodem pod samą posesję (jeśli byliście autkiem) ?
Elaj203
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Elaj203 » 23.11.2010 07:30

jakolekcjonerka napisał(a):Elaj203 mam kilka pytań o domek w zatoczce:
Sam domek w porządku, czysto, wszystkie udogodnienia, 2 sypialnie, kuchnia z jadalnią, tylko wieczorem schodziły się na taras nieakceptowalne przeze mnie zwierzątka

Jakie zwierząki masz na myśli ? karaczany, szczurki, czy jeszcze jakieś inne żyjątka.
Czy na plażę wieczorami schodziło się ,,nieciekawe" tubylcze towarzystwo ?
Czy właściciele przebywali w domu w czasie Waszego pobytu?
Czy była klima w domku ?
Czy mogliście dojeżdżać samochodem pod samą posesję (jeśli byliście autkiem) ?

Zwierzatka - jak przyjechaliśmy, Pani oddając nam klucze uprzedziła, żeby pilnować zamkniętych drzwi i okien, bo mogą wejść zwierzątka. Na pytanie - jakie? Odpowiedziała - myszy. Tylko wieczorem te myszy okazały się bardzo mocno wypasione, swobodnie biegające po murkach i nad stołem po roślinkach, na nas za bardzo nie reagowały, my natomiast na nie tak i były zupełnie podobne do szczurów :? .
Na plażę wieczorem nie schodziło się tubylcze towarzystwo, raczej napływowe, ale nie przeszkadzało to nam. Gdy robiło się ciemno, to nikt już nie przychodził, bo nie ma tam latarni i można sobie twarz roztrzaskać schodząc w dół.
Jest dwóch właścicieli tego domu. Dół jest wynajmowany, natomiast górę zajmuje wujek, który tam nie mieszka na stałe, tylko pojawia się od czasu do czasu lub wieczorem robi grilla. Generalnie wujek pojawiał się i znikał, był trudny do zauważenia, nie wtrącał się do niczego.
Klimy nie ma.
Na dół można zjechać dosyć ostrą ścieżką. Właścicielka nie poleca, ale my zjechaliśmy, bo w samochodzie mamy troszkę wyższe zawieszenie. Emocje były :lol:
Właścicielka bardzo uczynna, mówi po angielsku i oczywiście chorwacku.
Pozdrawiam :papa:
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 26.11.2010 21:10

Elaj203 napisał(a): wieczorem te myszy okazały się bardzo mocno wypasione, swobodnie biegające po murkach i nad stołem po roślinkach, na nas za bardzo nie reagowały, my natomiast na nie tak i były zupełnie podobne do szczurów...

Hmm, właśnie przed chwilą mój mąż mnie uświadomił, że np. rok temu w trakcie naszego pobytu było bardzo podobnie, /szczur lub mysz wspinała się po sośnie/. Nie komentował tego jednak głośno, z obawy przed moją reakcją. 8O
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 02.12.2010 12:54

Oj tam, dziewczyny! Boicie się takich malych zwierzątek? Przecież są od was mniejsze! Myślałem że chodzi o tygrysy czy inne lamparty :D :D :D
Kotki
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kotki » 12.01.2011 15:03

Dzięki za fotki, które przypomniały nam nasze ukochane miejsce. Miło znowu popatrzeć (bo do lata jeszcze ho ho ....)
Pasjonat Chorwacji
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pasjonat Chorwacji » 04.02.2011 21:17

Patrząc na te piękne zdjęcia wydawało mi się, że to domek przy plaży Pupnatska Luka na Korculi. Jednak nie, tamten domek był nieco bliżej otwartego morza ale również w mocno wciętej w ląd zatoczce. I tamten domek był bardzo mały. Ciekawe czy można go również wynająć?
A może był ktoś z Was drodzy Cro-entuzjaści?
Poprzednia strona

Powrót do Chorwacja w naszym obiektywie

Zavalatica na wyspie Korčula - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone