Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

ZAVALA na HVAR szukam info na ten teamat

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
zwadara
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zwadara » 24.03.2006 07:43

Witajcie
W tym roku planuje poraz piąty wyjazd do Chaowacji . Tym razem celownik padł na Hvar miejscowość Zavala . Szukam osób które tam były będę wdzięczny za każde info . Interesuje mnie wszystko i za każdą informacje z góry VELKA HWALA .
Pozdrawiam
Rafał
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 26.03.2006 13:37

Zavala to bardzo urokliwe miejsce, położone w zaciszym rejonie Hvaru < "pod drugiej stronie tunelu">.
Mnie osobiście bardzo podobalo się to miejsce. Warto chyba jednak dobrze poszukać dobrych apartamentów, tj. blisko morza, bo miejscowość jest tak położona, że można mieszkać dośc wysoko i wspinać się do apartamentów.

Spróbuj wpisać w wyszukiwarce "zavala" - znajdziesz sporo informacji, bo forumowicze dośc często opisują swoje wrażenia z tego miejsca, opisują również aparatmenty w których byli.
niezawodny
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) niezawodny » 28.03.2006 17:21

Mój gospodarz z Jelsy na Hvarze u którego kiedyś mieszkałem pochodził z Zavali i miał tam winnicę z której pochodziło jego rewelacyjne białe wino. Ale nie w tym rzecz. Facet był starym wiarusem, taki co faktycznie wszystko wiedział o Hvarze i paru sąsiednich wyspach (bo dalej nigdy nie był). Twierdził on że Zavala to najcieplejsze miejsce w całej Dalmacji (i ja mu wierzę bo czemu nie) a żeby było ciekawiej to twierdził że na sąsiedniej Korczuli jemu jest za zimno... :lol: Kiedyś postanowiłem to sprawdzić i faktycznie południe Hvaru jest najcieplejsze a różnica do Korczuli to ok 1 stopnień Celsjusza. Tylko jak on to wyczuł? To jest własnie cała magiczna Chorwacja :lol:
J@nek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) J@nek » 01.04.2006 18:44

Witaj,
Też w tym roku jadę do Zavali.
Po przeczytaniu sporej ilości postów na tym forum mam pewność, że to dobry wybór.
Jeszcze się tylko waham czy promem ze Splitu, czy z Drvenika.
Pozdrowienia
J@nek
J@nek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) J@nek » 02.04.2006 11:20

zwadara napisał(a):Witajcie
... Tym razem celownik padł na Hvar miejscowość Zavala...
Pozdrawiam
Rafał

A kiedy się wybierasz?
jpietruszynski
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jpietruszynski » 02.04.2006 23:54

My byliśmy w Zavali w zeszłym roku. Bardzo spokojna, piękna, miejscowość. Piękne widoki na Scedro, cichutko, 3 knajpy, 2 sklepy, 1 kiosk. Dla mnie - cudownie. Zjeździliśmy cały Hvar, wszędzie bardzo ładnie, ale z przyjemnością wracaliśmy do Zavali.
Jeśli chcesz jakiś informacji, zdjęć, proszę, daj znać.
Mam namiary na bardzo dobry apartament.
Zelki
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zelki » 03.04.2006 00:14

jpietruszynski napisał(a):My byliśmy w Zavali w zeszłym roku. Bardzo spokojna, piękna, miejscowość. Piękne widoki na Scedro, cichutko, 3 knajpy, 2 sklepy, 1 kiosk. Dla mnie - cudownie. Zjeździliśmy cały Hvar, wszędzie bardzo ładnie, ale z przyjemnością wracaliśmy do Zavali.

Witaj !
Jeśli mozesz podesłać jakiekolwiek info/fotki na temat zavali plisssss , będziemy wdzięczni ... (wybieramy sie tam 15 lipca do apart.Nautic)
pozdrawiamy Ela i Piotr (adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl)
m82m
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) m82m » 03.04.2006 14:25

jpietruszynski napisał(a):My byliśmy w Zavali w zeszłym roku. Bardzo spokojna, piękna, miejscowość. Piękne widoki na Scedro, cichutko, 3 knajpy, 2 sklepy, 1 kiosk. Dla mnie - cudownie. Zjeździliśmy cały Hvar, wszędzie bardzo ładnie, ale z przyjemnością wracaliśmy do Zavali.

Bardzo jestem zainteresowany Zavalą!Prosze o inf. ,ZDJECIA,i namiary na apartament.
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
zwadara
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zwadara » 04.04.2006 06:26

ja wybieram się tam 22.07 - wcześniej tydzień balujemy w Omiszu . w Zavali będziemy u Dinka Dereani. ja tez barzdo prosze o wszelkie możliwe info na temat Zavali .
Bardzo proszę o namiary na apartamenty - bo własnie mam wysyłać zaliczkę , ale te które ja namierzyłem są w znacznej odległości od morza . WIĘC BARDZO NIECIERPLIWIE CZEKAM CZY POLECISZ COŚ FAJNIEJSZEGO ????
pozdrawiam
Rafał
Finestra
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Finestra » 04.04.2006 13:11

zwadara napisał(a):ja wybieram się tam 22.07 - wcześniej tydzień balujemy w Omiszu . w Zavali będziemy u Dinka Dereani. ja tez barzdo prosze o wszelkie możliwe info na temat Zavali .
Bardzo proszę o namiary na apartamenty - bo własnie mam wysyłać zaliczkę , ale te które ja namierzyłem są w znacznej odległości od morza . WIĘC BARDZO NIECIERPLIWIE CZEKAM CZY POLECISZ COŚ FAJNIEJSZEGO ????
pozdrawiam
Rafał

w ubiegłum roku spędziliśmy 2 tygodnie u państwa Dereani.

Odległość od morza: do 5/ z 10 min. (góra-dół)
jest też druga plaza i tam można autem, ale po co...
fajna cena - ok. 9 euro w hi sezonie. (klima w cenie)
mają chyba dwa app. na parterze i na 2 piętrze.
Na parterze 3 os. standard nie rzuca na kolana, ale jest ok.
Gospodarze - słoweńco-horwaci -bardzo mili - pan lubi walnąć piwko,
lubi też pogadać (ang-rus-hr mix) i to ciekawie opowiada.

Pani bardzo usłużna i pomocna. Fajnie gotuje. Zna miejsca gdzie rosną różne ziółka, ale nie chciała nam pokazać. Zapytała co chcemy i sama nam przyniosła. Aż się łza w oku kręci.
parking jak to w całej cro (doskonały ;) )

aprowizacja - jest fajna knajpa pizzeria romanca (10 metrów od apartam)
jest sklepik (40 m od app). Większe zakupy - Nowy market Kerum (zaraz przy przystani promowej Stari Grad - 20 min autem).
Winko - polecam zakupy w winiarni Svirce niedaleko - 60% ceny ze sklepu oraz co ważniejsze degustacja free można się upić bo nie żałują)

uf
zwadara
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zwadara » 04.04.2006 13:31

zdaje się że właśnie do nich się wybieram . Jest tam grilek ? Może napiszesz mi jak dokładnie tam dojechać w samej Zavali . My wcześniej będziemy bazować w Omiszu . Czy promem lepiej płynąć ze Splitu czy z Drwenika ? podpowiedz cos ciekawego proszę . czy wokół domu jest ogród do zabawy dla dzieci ? . W zeszłym roku byliśmy w Molunacie i był ogród - dzieci rewelacyjnie się w nim bawiły a my mieliśy spokój - he he
pozdrawiam
Rafał
jpietruszynski
Turysta
Zavala

Nieprzeczytany postnapisał(a) jpietruszynski » 04.04.2006 22:25

Oto obiecany namiar na apartament:
http://www.croatiaholidayapartments.com ... la%20(hvar)/vacationrentals/rentals/2290/rentals.htm

Mieszkaliśmy tam w zeszłym roku, badzo dobre warunki, 3 minuty od najbliższej plazy. Nie jest może najtańszy, ale za to duży (jak dla 2 osób), około 40-50 metrów kwadratowych, bardzo miła sypialnia, w pełni wyposażona kuchnia, bardzo duży taras z widokiem na morze i pobliską wyspę Scedro (bajka:-)), warto się na nią wybrać lokalnym stateczkiem na całodzienne opalanie + małą sesję zdjęciową z żoną/dziewczyną). Uwaga: w apartamencie - brak klimy.
Gospodyni - bardzo miła, na dzień dobry w lodóweczce czekały na nas dwie buteleczki: czerwone i białe wino :)
Mariusz Gubernat
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz Gubernat » 05.04.2006 07:27

Witam.
Ja z rodzinką wybieramy się w tym roku do Ivan Dolac (to nie daleko Zavali).
Czy mógłbym prosić o zdjęcia, info co warto zobaczyć, zwiedzić.
Serdecznie pozdrawiam

Mariusz Gubernat

bjk
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) bjk » 05.04.2006 22:06

zwadara napisał(a):zdaje się że właśnie do nich się wybieram . Jest tam grilek ? Może napiszesz mi jak dokładnie tam dojechać w samej Zavali . My wcześniej będziemy bazować w Omiszu . Czy promem lepiej płynąć ze Splitu czy z Drwenika ? podpowiedz cos ciekawego proszę . czy wokół domu jest ogród do zabawy dla dzieci ? . W zeszłym roku byliśmy w Molunacie i był ogród - dzieci rewelacyjnie się w nim bawiły a my mieliśy spokój - he he
pozdrawiam
Rafał

Czy możesz mi przesłać namiary na ten apartament, przeszukuję opinie i porównuję ceny, planuje wyjazd z małym dzieckiem, ale szukam czegoś spokojnego, poślij mi szczegóły na adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl. Dzieki.
daro_
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) daro_ » 06.04.2006 00:35

W zeszłym roku odwiedziłem Zavale i Jagodną -Jagodna wydawała mi sie zdecydowanie bardziej urocza ( bardzo ładna plaza) ale na miejsce pobytu wybrałem Milna ,myśle ze kazde z tych miejsc jest na swój sposób wyjątkowe i w kazde z nich można wybrac na miejsce wypoczynku..Pozdawiam :D
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone