Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zatrzymać czas - ISSA 2013

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 12.07.2013 10:48

longtom napisał(a):
Marsallah napisał(a):...mają rozpylacze pary wodnej ...

Nazwałbym to raczej "mgiełką wodną", ale nazwa nieważna ważne, że to wspaniały wynalazek :!: :)
My spotkaliśmy się z tym wynalazkiem, w zeszłym roku, w Komiży. W tym roku na Milosie też takie były.

pzdr :wink:

A my w tamtym roku w Splicie, w kafejce na Narodnim Trgu :)

Nabrzeże w Visie wygląda bardzo sympatycznie, palmy rzeczywiście robią wrażenie. Plaża Srebrna też niczego sobie, a będą na pewno jeszcze ładniejsze :mrgreen:
ARTUR_KOLNICA
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ARTUR_KOLNICA » 12.07.2013 11:10

Fajne prezentuje się Vis w waszej relacji!

8O

:papa:
Ostatnio edytowano 12.07.2013 11:43 przez ARTUR_KOLNICA, łącznie edytowano 1 raz
a_nula
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) a_nula » 12.07.2013 11:24

maslinka napisał(a):A my w tamtym roku w Splicie, w kafejce na Narodnim Trgu :)

A wiesz, że nam, mimo 3h postoju w Splicie, nie było dane po nim połazić?
A wszystko przez niedoinformowaną ekipę z Jadrolinii. 2 czy 3 razy zmienialiśmy kolejkę na prom, az w koncu postanowiliśmy zasiąść na rivie w kafejce z widokiem na kolejkę do promu i mieć rękę na pulsie, bo nie wiedzieliśmy czy znów ktoś nie zmieni zdania :D
Samochodów było wcale niemało, wyspa malutka, nie wiedzieliśmy jakiego promu możemy się spodziewać, baliśmy się, ze się nie zmieścimy...
Teraz bogatsi w doświadczenie będziemy wiedzieć następnym razem, że Petar Hektorović miejsce dla nas zawsze mieć będzie, więc może w końcu odwiedzimy i Dioklecjana ;)
passadena77
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) passadena77 » 12.07.2013 11:31

Przy kawce świetnie się czyta relacje z Waszych wakacji.
Aż mam wrażenia jakbym z Wami była na tej wyspie, mimo że dziś troche pochmurno fajnie
jest się przenieść w inne klimaty. Pozdrawiam i czekam na ciąg dalszy
razpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) razpol » 12.07.2013 11:42

Marsallah napisał(a):Witam w to spokojne piątkowe przedpołudnie wszystkich, zwłaszcza "świeże meldunki".

Reklamować Vis? Nie mam zamiaru tego robić :) Po pierwsze, sądzę, że większości cromaniaków ta wyspa nie przypadłaby do gustu; większość i tak jeździ na ląd, większość - także "wyspiarzy" - ma już swoje Braće, Hvary, Korćule i Raby, na które jeździ co roku i raczej to co w niniejszej relacji opiszę nie wpłynie na zmianę ich przyszłorocznych wakacyjnych planów. Bo tego, czym Vis przyciąga, nie da się - przynajmniej nie sądzę, że ja potrafię - opisać słowami. To trzeba po prostu poczuć na własnej skórze. Vis jest inny.

Będę obstawał przy swoim - Twoja relacja może sprawić, że bedę miał większe przekonanie, że warto się tam udać więc w jakimś sensie zareklamuje mi wyspę. ;)
Pozdrawiam!
jackuc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jackuc » 12.07.2013 14:10

W te pędy się dosiadam. Z powodu znikomej ilości relacji z Vis, o którym mocno myślę, to dla mnie bezcenna relacja.
Siup i już siedzę na sofie :D
Pauletta
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pauletta » 12.07.2013 15:14

Ładny ten Wasz Vis. We want more :D
lidziasc
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) lidziasc » 12.07.2013 15:48

Dołanczam i Ja i czekam na cd :)
zyziozie
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) zyziozie » 12.07.2013 16:21

Ja też czytam uważnie. VIs to nasza niespełniona jeszcze wyprawa :).
CROberto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROberto » 12.07.2013 17:49

Pięknie zatrzymałeś czas..... w kadrach - jak tak wygląda Srebrna Plaża 8O , to trudno mi sobie wyobrazić jak wygląda "złota " 8)
Delicje......
jacekww
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacekww » 14.07.2013 07:49

Marsallah napisał(a):
Krótko po 15 jesteśmy na miejscu w Wiedniu i oddajemy się błogiemu nieróbstwu aż do końca dnia.

Przepraszam że się wtrącam do świetnej relacji, ale czy masz jakąś wiedzę odnośnie parkowania w Wiedniu w niedzielę (podobno bezpŁatnie) i jak z miejscami. Proszę o informację jeśli takowe posiadasz.

Tymczasem czytam dalej.
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 14.07.2013 11:56

Dosiadam się do szanownego grona śledzących tą relację , bo Vis jeszcze nas nie oglądał :wink:
ale to się zmieni 8)

Czekam cierpliwie na dalszy ciąg

Pozdrawiam
Piotr
Marsallah
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marsallah » 15.07.2013 07:19

CROberto napisał(a):Pięknie zatrzymałeś czas..... w kadrach - jak tak wygląda Srebrna Plaża 8O , to trudno mi sobie wyobrazić jak wygląda "złota " 8)
Delicje......

Dzięki w imieniu Ani - fotografia to jej konik, choć część zdjęć jest/będzie mojego autorstwa. Nie wiem, czy mamy plaży, która na zdjęciach wygląda ładniej od Srebrnej - dla nas najładniejsze są te mniejsze plaże, nieważne czy piaszczyste, skałkowe czy kamieniste, ale mniej popularne, bardziej ustronne i urokliwe. Na Srebrną zresztą już nie wróciliśmy - za dużo ludzi (choć i tak na tej sporej plaży było wtedy może z 10 osób :P).

jacekww napisał(a):Przepraszam że się wtrącam do świetnej relacji, ale czy masz jakąś wiedzę odnośnie parkowania w Wiedniu w niedzielę (podobno bezpŁatnie) i jak z miejscami.

Hmm, my zatrzymujemy się w części miasta oddalonej od centrum - tam parkowanie jest bezpłatne i nigdy nie interesowałem się opłatami z nim związanymi - po Wiedniu poruszamy się środkami komunikacji zbiorowej. Znalazłem jednak info, z którego wynika, że w weekendy parkowanie w strefie płatnej jest gratis.
kor_nick
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kor_nick » 15.07.2013 08:17

całkiem znośna ta cena promu.
a jak widzisz szanse na Vis w ciemno w sezonie?
Marsallah
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marsallah » 15.07.2013 09:04

Prom nie jest ta kkoszmarnie drogi jak ten na Korćulę i Lastovo pewnie dlaego, że jest olbrzymi i jakoś im się to kalkuluje ;)

Nie wiem jak by to było w sezonie, nie jeżdżę w sezonie, ale wydaje mi się, że coś by się znalazło. Kwestia czy przypadłoby do gustu. Na Visie liczba dostępnych apartmanów jest jednak - w porównaniu z innymi wyspami - niewielka, choćby dlatego, że są tam tylko 2 miasta, a poza nimi nad morzem znajduje się kilka małych miejscowości, wszystkie usytuowane na pd.-wsch. skrawku wyspy. No, chyba, że ktoś jest totalnym odludkiem (i ma własną łódź z napędem), wtedy w grę mogą wchodzić zatoczki.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Zatrzymać czas - ISSA 2013 - strona 5
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies