Marsallah napisał(a):Artur,
Po pierwsze witaj! Po drugie, sądziłem, że nie pisałem dość szczegółowo, nie chciałem przynudzać - temat objazdu słoweńskiej autostrady i tak był tyle razy wałkowany na forum... Ale jakby co, mogę napisać i więcej - jeździłem z Ptuja do HR kilka razy i chyba za każdym razem inną drogą, a przynajmniej fragmentami trasy się różnią W każdym razie, jakby coś, to ten wariant jest najlepszy wg mnie, z zaznaczeniem, że dotyczy podróżujących w stronę przejścia w Dobovcu lub w Rogatcu, nie na Macelj.
a_nula napisał(a):Ja tylko dodam, ze PH to pierwszy prom na którym mogłam spokojnie odpocząć nie bojąc się o własne pociechy. Na każdym poprzednim musiałam trzymać dzieciaki blisko siebie, żeby nie wypadły przez szerokie przerwy w barierkach, albo nie wspięły się po nich jak po drabinie. Wizja trzymania za ręce/ubranie przez niemal 3h wyrywające się i jęczące z nudów dzieci przyprawiała mnie o mdłości. A tu takie miłe zaskoczenie
Marsallah napisał(a):... miejscowi pomywacze przednich szyb.
piekara114 napisał(a):A pamiętasz może ile orientacyjnie kosztowała przeprawa promowa?
edwardbarba napisał(a):Marsallah napisał(a):Artur,
Po pierwsze witaj! Po drugie, sądziłem, że nie pisałem dość szczegółowo, nie chciałem przynudzać - temat objazdu słoweńskiej autostrady i tak był tyle razy wałkowany na forum... Ale jakby co, mogę napisać i więcej - jeździłem z Ptuja do HR kilka razy i chyba za każdym razem inną drogą, a przynajmniej fragmentami trasy się różnią W każdym razie, jakby coś, to ten wariant jest najlepszy wg mnie, z zaznaczeniem, że dotyczy podróżujących w stronę przejścia w Dobovcu lub w Rogatcu, nie na Macelj.
Witam!Jedziemy drugi raz do Cro,a pierwszy raz objazdem przez Ptuj.Jak tam z oznaczeniami drogowymi,pomimo nawigacji,trzeba mieć oczy szeroko otwarte .Trochę się obawiam,żeby nie zabłądzić.Pozdrawiam wszystkich
Marsallah napisał(a):Tak samo trudno jest znaleźć na forum relacje z Lastova czy Mljetu, ale coś tam jednak jest - kto szuka ten znajdzie
Marsallah napisał(a):Maleństwo, nieprawdaż?
maslinka napisał(a):Marsallah napisał(a):Tak samo trudno jest znaleźć na forum relacje z Lastova czy Mljetu, ale coś tam jednak jest - kto szuka ten znajdzie
Jeśli chodzi o Mljet, to chyba nie tak trudno W Indeksie miejscowości (fajna inicjatywa z zeszłego roku, trochę porzucony pomysł; szkoda, sama nie jestem tu bez winy ) jest temat Wyspa Mljet, a w nim kilka praktycznych informacji (wiem, muszę zaktualizować ) oraz spis relacji, niektóre całkiem typowe
maslinka napisał(a):Marsallah napisał(a):Maleństwo, nieprawdaż?
Na dwutygodniowe wakacyjne lenistwo - w sam raz
Powrót do Nasze relacje z podróży