Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zatrzymać czas - ISSA 2013

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Marsallah
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marsallah » 07.10.2013 07:24

maslinka napisał(a):Zachowaniem przypomina kolibra, ale jest ćmą.

Z tym kolibrem to taki nasz "inside joke". Pierwszy raz toto widzieliśmy w Privlace i stwierdziliśmy, że to "na pewno koliber", w czym pomogło nam zapewne pyszne wino z piwniczki gospodarzy oraz brak dostępu do internetu, gdzie byśmy sprawdzili, w jakich szerokościach geograficznych NIE występują :D

maslinka napisał(a):To już naprawdę koniec relacji? :( A może jeszcze wrzucisz jakiś suplement? :D

Wiesz co...coś się znajdzie, ale wiele nie obiecuję, bo mamy taki dziwny zwyczaj, że nie robimy praktycznie zdjęć w drodze powrotnej. Ba, nawet co do ostatnich dni musiałem ratować się zdjęciami, bo notatek już nie było :lol:

dangol, Hercklekot, te kiero - muchos gracias :papa:

papia - my inaczej jak bezpośrednio nie wynajmujemy kwater, także na Visie mieliśmy (i wciąż mamy!) bezpośredni kontakt z gospodarzami. Tyle, że apartman z dwoma sypialniami i salonem zwykle kosztuje minimum 50 euro przed/po sezonie i bóg wie ile w lipcu/sierpniu. Takie są ceny i tyle, wiem, że można by na tym czy owym przyciąć, ale nie o to przecież chodzi w wakacjach, zwłaszcza, jeśli ktoś tak jak Hercklekot czy my ceni sobie kuchnię śródziemnomorską na równi z damatyńskimi plażami :twisted:

O, Smokova. Dlaczego nas tam nie było? 8O Dopisuję do listy na następny raz...
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 29.01.2014 12:01

Relacja doczytana od deski do deski.
W tym roku dobry tydzień spędzę na tej wyspie- to idealne miejsce nurkowe :)

map.jpg

Do tego jeszcze urocze plaże i zatoczki, które pokazałeś... Raj na ziemi :)

Bardzo dziękuję za relację.
Kilka informacji na pewno wydrukuję co by się na przykład w kolejce na prom nie pogubić ;)
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 30.01.2014 11:43

Roxi napisał(a):Relacja doczytana od deski do deski.
W tym roku dobry tydzień spędzę na tej wyspie- to idealne miejsce nurkowe :)

to zarzuć potem jakieś fotki lub całą relację, będziemy czekać, bo może niektórym nie być dane tam pojechać, a co dopiero ponurkować na profesjonalu
jackuc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jackuc » 30.01.2014 11:48

Zerknij tutaj jest to zdjęcie Roxiego z odnośnikami do poszczególnych miejsc

http://www.scubadiving.hr/pl/diving_locations.htm
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 30.01.2014 20:38

jackuc napisał(a):Zerknij tutaj jest to zdjęcie Roxiego z odnośnikami do poszczególnych miejsc

Jacku , Roxi to piękna kobieta jest , a nie facet :)

Pozdrawiam
Piotr
jackuc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jackuc » 31.01.2014 06:57

Ło rety bardzo przepraszam, odpisywałem na szybko :oops: :oops: :oops:
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 31.01.2014 09:37

piotrf napisał(a):
jackuc napisał(a):Zerknij tutaj jest to zdjęcie Roxiego z odnośnikami do poszczególnych miejsc

Jacku , Roxi to piękna kobieta jest , a nie facet :)

Pozdrawiam
Piotr

:mrgreen:
Dzięki Piotrze za tak miłe sprostowanie :)

jackuc napisał(a):Ło rety bardzo przepraszam, odpisywałem na szybko :oops: :oops: :oops:

Wybaczam :lol:
I narazie zapraszam na nurkowanie tutaj :)

Relację pewnie napiszę. Najbardziej ciągnie mnie na ten wrak B-17. Trochę głęboko, bo ok 65m, ale jak się wcześniej roznurkuję to kto wie, kto wie ;)

:papa:
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 20.05.2014 10:52

Relacja przeczytana po raz kolejny, już nie wiem który :lol:
Ruszamy na początku lipca. Najpierw trochę czasu będziemy na południu- może Peljesac, a później Vis, Vis, Vis i głęboookie nurkowania :mrgreen:
megidh
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) megidh » 20.05.2014 11:54

Witam serdecznie autora tej relacji.
Do grona cromaniaków dołączyłam niedawno. Przez ostatnie dwa tygodnie byłam zajęta pisaniem swojej relacji, ale dzisiaj, dzięki Roxi, która odświeżyła temat, trafiłam na Twoja relację. Bardzo mi się spodobała. Piszesz w sposób interesujący i zachęcający do czytania. Będę sprawdzać, czy nie napiszesz czegoś z tegorocznych wakacji i jeśli tak, to z chęcią poczytam.
a_nula
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) a_nula » 20.05.2014 12:50

dhmegi, w imieniu Bartka dziekuje za mile slowa :)
Niestety w tym roku z powodu dosc sporego remontu zrezygnowalismy z dalekich wyjazdow, ale odbijemy sobie w nastepnym! mam nadzieje...!
Wtedy bedzie szansa na forumowa kontynuacje naszej Issowej przygody :)
Marsallah
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marsallah » 21.05.2014 08:53

Wpadłem i ja... Dzięki, że wpadłyście i cieszę się, że się podobało :)

Sam zwykle udzielam się na forum tylko w okresie, ekhm...wegetacyjnym - w zimę hibernuję się, a raczej nie chcę dołować odległą perspektywą wakacji. W tym roku zakrawa to na masochizm, bo przez remont wakacji nie będziemy miec prawie w ogóle, a szczytem marzeń będzie tydzień spędzony w Puszczy Kozienickiej, choć dobre i to.

Za rok zamierzamy wrócić na Vis i odwiedzić przede wszystkim miejsca, w których nas podczas pierwszej wizyty nie było. W drugiej kolejności zaliczymy miejsca, w których byliśmy i nam się podobało. Zostało sporo do zobaczenia, mam listę takich miejsc w głowie, z których mapka powstanie przed przyszłorocznymi wakacjami.

A tymczasem będę co jakiś czas wpadał na cro.pl, żeby sprawdzić, kto w tym roku postawi stopę na Wyspie :papa:
papia
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) papia » 08.06.2014 21:31

Witam wszystkich tych, którzy na tej wyspie zawitają w tym roku, mnie tam nie będzie i będę tęsknie na nią spoglądać z Hvaru ale za rok na 100%. Polecam Uvalę Smokovą!! , Bisevo ,wieś Rukavac i starą część miasta Vis oraz wyspy Ravnik i Budikovac, można być solo na plaży w pełni sezonu. Tam też jest śliczna grota zielona, sporo odwiedzających ale warto zobaczyć, pozdrawiam :papa:
tajemniczy
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) tajemniczy » 23.11.2014 13:22

Przekonaliście mnie . W drugiej części lipca będziemy na Visie :-)
a_nula
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) a_nula » 23.11.2014 14:10

Cieszymy się, my bedziemy miesiac wczesniej! Hura!
Hercklekot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Hercklekot » 23.11.2014 16:31

A-nula i Marsallah - dzięki Waszej relacji grono "Visowców" rośnie... My byliśmy w tym roku, było cudnie! Znowu Rukavac ?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Zatrzymać czas - ISSA 2013 - strona 15
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone