Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

zaświadczenie E111

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Biban
Podróżnik
zaświadczenie E111

Nieprzeczytany postnapisał(a) Biban » 02.08.2004 10:50

Czy zabieracie ze sobą zaświadczenie zdrowotne E111.
Uprzedzając wiem, że Cro to nie EU :) .
Zibi27
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zibi27 » 02.08.2004 11:55

Ja nie brałem go ze sobą bo wykupiłem sobie polisę ubezpieczeniową, która pokrywa pobyt w Chorwacji oraz drogę tam i z powrotem. Gyby doszło do sytuacji, że musiałbym być hospitaliwowany w UE a kwota ubezpieczenia byłaby za mała zawsze ktoś z rodziny może załatwić E-111
drevil
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) drevil » 02.08.2004 12:12

Zgadzam się z Zibi27 w 100%
Biban
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Biban » 02.08.2004 12:47

Zibi27 napisał(a):Ja nie brałem go ze sobą bo wykupiłem sobie polisę ubezpieczeniową, która pokrywa pobyt w Chorwacji oraz drogę tam i z powrotem. Gyby doszło do sytuacji, że musiałbym być hospitaliwowany w UE a kwota ubezpieczenia byłaby za mała zawsze ktoś z rodziny może załatwić E-111

Dzięki za radę.
A gdzie się ubezpieczałeś, jeśli wolno spytać, i ile płaciłeś?
plantator
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) plantator » 04.08.2004 11:09

jak masz konto w mBanku to ubezpieczenie na 15 dni można kupić za 22 zł :D
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 04.08.2004 20:28

Dorzucę swoje 2 grosze....
Byłam ubezpieczona w PZU "wojażer" za 56 zł od osoby. Przewróciłam się na plazy i z małego zadrapania niestety wdało się zakarzenie i konieczna była wizyta u lekarza. dostałam zastrzyk przecitęzcowy. Niestety lekarz nie bardzo chciał oglądać moje " świstki" i zapłaciłam za ta zabawę 150kun!!! Co prawda zadzwoniłam potem na wskazany numer w polisie i powiedziano mi że jak wezmę rachunek to pieniążkiz wrócą do mnie a także zwrócą za telefony - to się okarze.
Pamietajcie jeśli się coś takiego się zadarzy,to tak jak pisze zadzownić to zadzwonić( napewno Chorwaci tego nie zrobią) a po drugie mam jeszcze jedno spostrzezenie. Ja byłam z tym moim nieszczęsnym zakarzeniem w przychodni w Jelsie na Hvarze natomiast syn znajomej dostał straszliwego uczulenia( szok) i pojechali do Staregogradu do HITNICY( pogotownie) tam skolei chcieli tylko paszport i zastrzyk recepta i wizyta za darmo..........................Pokręcone tak jak i u nas! :roll:
monaa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) monaa » 12.08.2004 08:04

Druk E111 ważny jest tylko na terenie UE, a więc nie dotyczy pomocy udzielonej w HR, czy też BiH. Tak czy inaczej i tak trzeba wykupić dodatkowe ubezpieczenie zdrowotne, ja w poprzednich latach kupowałam w HESTII (pakiet rodzinny - wychodzi najtaniej).
szczeniak
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) szczeniak » 12.08.2004 11:20

E-111 warto mieć, chociażby na wypadek "wypadku po drodze, przjeźdżamy przecież przez trzy kraje UE, jest to 5 minut załatwiania, a jest ważny 3 miesiące, przydać się może. A co do leczenia to na szczęście nie korzystałam, ale ubezpieczenie wakacyjne w Hestii miałam wykupione, od wyjścia z domu do powrotu, kompleksowe (leczenie, bagaż, OC, NW)
Przemolo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Przemolo » 21.08.2004 21:29

szczeniak napisał(a):E-111 warto mieć, chociażby na wypadek "wypadku po drodze, przjeźdżamy przecież przez trzy kraje UE, jest to 5 minut załatwiania, a jest ważny 3 miesiące, przydać się może. A co do leczenia to na szczęście nie korzystałam, ale ubezpieczenie wakacyjne w Hestii miałam wykupione, od wyjścia z domu do powrotu, kompleksowe (leczenie, bagaż, OC, NW)

Glupie pytanie - gdzie ten druk pobrac? W przychodni?
monaa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) monaa » 23.08.2004 08:14

We właściwym dla miejsca zamieszkania oddziale NFZ, wydają na miejscu, ale niezbędny jest dokument tożsamości i seria i nr paszportu. :wink:
Przemolo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Przemolo » 23.08.2004 08:18

monaa napisał(a):We właściwym dla miejsca zamieszkania oddziale NFZ, wydają na miejscu, ale niezbędny jest dokument tożsamości i seria i nr paszportu. :wink:

A jakies zaswiadczenie, ze sie oplaca skladke zdrowotna? Ewentualnie jakie?
monaa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) monaa » 23.08.2004 08:49

Jeżeli jesteś w bazie osób ubezpieczonych (to należy sprawdzić w Oddziale) nie ma takiej konieczności.
Alea
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alea » 24.08.2004 11:56

Wczoraj Małżonek próbował załatwić sławetne zaświadczenie iiiiiiiiiiii.
Pani kazała przynieść dwie RMUŁY oraz zaświadczenie że jest człowiek ubezpieczony.
Oczywiście trzeba być OSOBIŚCIE z dowodem . Można złożyć i się czeka na wydanie a jak. Odechciało mi się serdecznie załatwiania.
Pozdrawiam i życzę mniejszych gór
sylwusik2
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) sylwusik2 » 31.08.2004 21:49

Witam
Sam załatwiałem ostatnio druk E-111 i procedura jest następująca:
- zaświadczenie z zakładu pracy na druku ZUS ZUA i dowód osobisty
- zona na ubeieczone na siebie dziecko wiec oprócz ZUS ZUA dodatkowo potrzeba było jeszcza jakiś druk ZUS ZSA i zaświadczenie o zapłaceniu ostatniej składki ubezpieczeniowej na nia i na dziecko. Dodatkowo okazało się, iz w NFZ mają burdel na kółkach bo źle dane dziecka sa wprowadzone do nich do komputera więc dodatkowo odpis aktu urodzenia i sprawdzanie w PESEL w W-wie czy wszystko jest ok. Potem pani w okienku pytała się mnie jak ma wypełnić druk E-111 paranoja. Ale po 4 dniach załatwiania wszystko otrzymałem.

pzdr Sylwusik2
art05
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) art05 » 31.08.2004 22:07

Nie wiedziałem że u nas w Gdańsku maja taki burdel w NFZ! Ja dostałem na poczekaniu ten druk a brałem go z NFZ na kartuskiej.
art
Następna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone