bargoo napisał(a):Jeżdżę dieslem z pompowtryskami i zauwazyłem, że na zwykłej chorwackiej ropie silnik reagowaŁ żwawiej niz na Naszych polskich super hiper ultra dieslach
marrom1 napisał(a):bargoo napisał(a):Jeżdżę dieslem z pompowtryskami i zauwazyłem, że na zwykłej chorwackiej ropie silnik reagowaŁ żwawiej niz na Naszych polskich super hiper ultra dieslach
A to ciekawe.
Z drugiej jednak strony mam kolesia, który kupił sobie nowego vw passata i od samego początku, po wyjeździe z salonu leje do niego "oranżadkę" i nic się nie dzieje - a dodam, że robi bardzo dużo kilometrów - obecnie ma ok. 140000km - i wszystko na czerwonej.
pt napisał(a):marrom1 napisał(a):bargoo napisał(a):Jeżdżę dieslem z pompowtryskami i zauwazyłem, że na zwykłej chorwackiej ropie silnik reagowaŁ żwawiej niz na Naszych polskich super hiper ultra dieslach
A to ciekawe.
Z drugiej jednak strony mam kolesia, który kupił sobie nowego vw passata i od samego początku, po wyjeździe z salonu leje do niego "oranżadkę" i nic się nie dzieje - a dodam, że robi bardzo dużo kilometrów - obecnie ma ok. 140000km - i wszystko na czerwonej.
Sama ''oranzadka'' nie jest problemem.Gorzej kiedy zaczyna sie stosować odbarwioną za pomocą kwasu.Kwas zawarty w paliwie fatalnie działa na pompy paliwowe.Ja też znam osoby które leją ''oranżadkę'' do nowoczesnych diesli,2 z nich to doswiadczeni mechanicy.
pozdrav
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi