Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zapytanie o Camping Kate w Mlini (koło Dubrovnika)

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
agnicha78
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) agnicha78 » 16.08.2006 11:09

Witam serdecznie,
Pod koniec sierpnia wybieramy się z mężem do Dubrovnika i okolic. Znalazłam informację o campingu Kate w Mlini (około 8km od Dubrovnika). Czy ktoś może odwiedził niedawno ten camping? Jeśli tak, bardzo prosiłabym o informację czy warto się tam zatrzymać chcąc docelowo zwiedzić Dubrovnik. Nie mamy specjalnych wamagań, chcemy tylko wiedzieć czy w miarę łatwo dostać się stamtąd do Dubrovnika, i ewentualnie wieczorkiem wrócić z Dubrovnika.
Jest jeszcze obok jeden camping o nazwie Kupari - może ten ktoś bardziej poleca?

Bardzo dziękuje za każdą pomoc w tej kwestii. :D
waldemort
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) waldemort » 16.08.2006 12:22

witam
Ja zdecydowanie polecam kemping "Rudine" w miasteczku Orasac 12 km. przed Dubrownikiem.
agnicha78
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) agnicha78 » 16.08.2006 12:39

Dziekuję za sugestię. Czy camping Rudine ma dobre połączenia z centrum miasta Dubrovnika? Bardzo mi na tym zależy ponieważ właśnie docelowo chcę zwidzić Dubrovnik. Chodzi o komunikację autobusową. Czy łatwo dojechać z campingu do Dubrovnika oraz czy łatwo wrócić (np. późnym wieczorkiem) z Dubrovnika na camping?
Dziękuję. :D
waldemort
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) waldemort » 16.08.2006 13:36

Przystanek autobusu jest przy kempingu. Nie mam pojęcia jaki jest rozkład jazdy, ja byłem swoim samochodem. Na 10 dni pobytu na kempingu w Dubrowniku byłem 5 razy. Kemping z trzech na, których byłem i dwóch obejrzanych oceniam najwyżej.

Zdjęcie z kempingu (nie wiem czy mi się udało wkleić)
[img=http://img291.imageshack.us/img291/4406/p1010179bq3.jpg]
waldemort
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) waldemort » 16.08.2006 13:38

Jednak nie.
waldemort
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) waldemort » 16.08.2006 13:52

waldemort
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) waldemort » 16.08.2006 13:59

No jest.
A to plaża.
Obrazek
agnicha78
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) agnicha78 » 16.08.2006 14:01

No rzeczywiście pięknie! :D
Ta plaża jest blisko campingu RUDINE?
Dzięki.
waldemort
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) waldemort » 16.08.2006 14:10

Plaż jest przy kempingu. Jedyne co trzeba zrobić to zejść ok. 100 schodkami.
Obrazek
halla
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) halla » 16.08.2006 18:34

Właśnie wróciłem byłem parę dni na Kate ;)
Jeśli chodzi o zwiedzanie Dubrownika idealne miejsce co pół godziny jezdzi autobus 10 do Dubrovnika .
Na kampie czysto sanitariaty sprzątane na bierząco.
Z miejscem troche kiepsko duzo camperów , i trzeba gdzieś się wcisnąć.
Bardzo fajne malownicze zejście na plaże.
A i polecam knajpę koło campingu '"żupski komin" dobre jedzenie i bardzo miła obsługa:))
agnicha78
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) agnicha78 » 16.08.2006 19:23

Bardzo proszę jeszcze o informację jaki mniej więcej jest koszt przejazdu autobusem do Dubrovnika i z powrotem (bilet autobusowy) właśnie z campingu Kate.

I może ktoś jeszcze wie czy łatwo dostać się na ten camping z lotniska w Cilipi (w godzinach wieczornych). Czy w grę wchodzi tylko autostop czy są jakieś autobusy (chodzi o jakiś w miarę tani przejazd). :D

Serdeczne dzięki
halla
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) halla » 16.08.2006 22:07

koszt to 10 kun z Kate do Dubrownika
jeśli chodzi o lotnisko to niestety albo taxi albo autobus cena 35 kun do Dubrownika jest to jakiś specjalny autobus k
deste77
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) deste77 » 20.08.2006 19:19

Trochę o transporcie z Cilipi do Dubrovnika (więc po drodze np Mlini) w tym wątku:

forum/viewtopic.php?p=159669

Jeśli chodzi o Mlini, Srebreno to fajna baza wypadowa do samego Dubrovnika. Faktycznie często kursują autobusy do miasta a i spacerkiem moża dojść. Sam kamping "Kate" ma swoją stronke z cennikiem itd

http://www.campingkate.com/index.html
billea
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) billea » 21.08.2006 09:26

jeśli chodzi o transport do dubrovnika z campingu to my korzystaliśmy głównie ze stopa ( zawsze to po 10 kuna w kieszeni :-)) a tamtejsi miejscowi bardzo chetnie sie zatrzymywali
A na Kate nie bylismy bo nie było miejsc zacienionych, wszystkie zajete i daleko do sklepu, przeszliśmy kawałek dalej do Srebreno i tam dwa campy znaleźlismy Matkovica i Porto. Ale jak uda ci sie na Kate znaleźc fajne miejsce to camp jest ok ;-)))
deste77
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) deste77 » 22.08.2006 12:32

Billea oświeć mnie bo zapomniałem... :oops: W Srebreno w uliczcie prowadzącej nad wodę i do marketu znajdują się dwa kampy- praktycznie naprzeciwko siebie. Jeden mniejszy po lewej stronie drugi wiekszy na prawo. Jak one sie nazywają bo zapomniałem? Z tego mniejszego po lewej właśnie (wjazd jest lekko pod górkę) byłem bardzo zadowolony.

OK-znalazłem Twoją relację.Pewnie chodzi mi o kamp Matkovica :) Jak kształtują się ceny na tym polu w tym roku? Z góry dzięki za info
Następna strona

Powrót do Kempingi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies