Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zapraszam na nowopowstające forum o Grecji

Do Grecji przynależy około 2500 wysp, ale tylko nieco ponad 150 jest zamieszkana przez ludzi. Grecja słynie z produkcji marmuru, który jest eksportowany do innych państw. Grecja posiada aż 45 lotnisk. Językiem greckim posługiwano się już cztery tysiące lat temu - to jeden z najstarszych języków w Europie.
janusz.w.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janusz.w. » 03.04.2009 23:34

janniko napisał(a):Czy ktoś jest mi w stanie powiedzieć jakie jest Morze Jońskie? Czy jest równie ciepłe jak Egejskie?
No i wogóle czy ktoś z was kiedykolwiek był w tych terenach? Jakie ceny? itp.

W sieci trudno jest znaleźć relacje. Same reklamy Biur Podróży, a i to bardzo mało z tych okolic i głównie obcojęzyczne... :(

Za wszelkie info będę wdzięczny niezmiernie.
pzodro

Hmm... jak dobrze pójdzie, to bedę dysponował informacjami ale dopiero pod koniec lipca :wink:
Generalnie, np. w Pascalu zachwycają się wybrzeżem jońskim, nic tylko trzeba to sprawdzić :D

pozdr

P.S.
Do tej pory tylko raz po tej stronie byłem (nie licząc Peloponezu) w okolicach Igoumenitsy, morze było cieplutkie (ale to był sierpień), plaża piękna, żwirek :D
carnivalka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) carnivalka » 04.04.2009 01:41

Morze Jońskie jest cudowne obok greckich wysp, piękne,nie zawsze ciepłe
ale w tych terenach jeszcze nie wiem,analizując kolor wody na google earth zapowiada się obiecująco
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.04.2009 07:57

janusz.w. napisał(a):....Generalnie, np. w Pascalu zachwycają się wybrzeżem jońskim, nic tylko trzeba to sprawdzić :D ....

I coś w tym musi być.
Ja (niestety) dotychczas nie miałem okazji być nad Morzem Jońskim ale taką informację o tym, że to wybrzeże jest niezwykłe dostałem od tubylców, u których mieszkałem.
Nie raz namawiali mnie, żebym dał sobie spokój z Egejskim i zobaczał jak wygląda Jońskie.
Ono ma ta przwagę nad innymi, że jest jeszcze w dużej części dzikie, dzięki czemu nie ma tam tłumów "allincluziwowych" turystów :wink:

Kiedyś ten błąd nadrobie.
Może za rok :?: :wink:
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 04.04.2009 09:21

A to żeście mnie zachęcili.. :)
Hm... tylko ta info, że "nie zawsze jest ciepłe".. :(
Dla nas priorytetem jest ciepłe morze, bo żona nie włazi do morza, gdy temp. wody jest poniżej 26-27 st.
Jeździmy zawsze w pierwszej połowie sierpnia, więc może nie będzie tak źle... 8)
Np. w Egejskim (Olimpic Beach) 2 i 3 lata temu przez 2 tyg. woda w morzu prawie co dziennie miała ok. 28 st, a raz przez kilka dni wieczorami dochodziła do 30-31 st. ... super zupka! w takiej to możemy siedzieć godzinami...
Zawsze wozimy ze sobą termometr, którym robię dokładne pomiary.. :lol: :P
bukmacher3
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bukmacher3 » 05.04.2009 11:48

zawodowiec napisał(a):Bukmacher, jak otworzyłem tego linka do hotelu to Kaspersky zaszczekał ostrzegając przed trojanem.
A tamto nowe forum będę musiał obwąchać :D

Również mam Kasperskiego, ale nic nie pokazuje że "trojan".

"Carnivalka" forum na travel jest OK, ale w wątku poprzednim miałem na myśli forum na gazeta.pl, prywatne - Grecja i wyspy.
Tam również pisze między innymi obecny tu "mcr".
Pozdrawiam
zaneta
Plażowicz
grecja

Nieprzeczytany postnapisał(a) zaneta » 28.04.2009 10:00

A ja zapraszam wszystkich na forum o Grecji które niedawno założyłam ale mam nadzieję, że Wam się spodoba i z chęcią tam zostaniecie :)

www.grecja.o12.pl

pozdrowionka :)
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 28.04.2009 11:00

zaneta - trochę łyso na tym forum :@(
zaneta
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) zaneta » 28.04.2009 11:21

hmm.. wiem ze troszke łyso ale potrzebuje WAS zeby cos zaczeło się dziać - nie mogę przeciez rozmawiać sama ze sobą ;)

ale cały czas pracuje nad nim, także spokojnie :)
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 28.04.2009 13:23

Zaneta.
Bravo, życzę powodzenia i najważniejsze to cierpliwości!
Mi się nie udało.
Zniechęciłem się.. buuuu...
:( :( :(
zaneta
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) zaneta » 28.04.2009 13:43

janniko napisał(a):Zaneta.
Bravo, życzę powodzenia i najważniejsze to cierpliwości!
Mi się nie udało.
Zniechęciłem się.. buuuu...
:( :( :(

a może masz ochotę spróbować raz jeszcze? pomoc mi się przyda :)
jeśli jesteś zainteresowany to napisz na gg 766620 - omówimy szczegóły;)
Monte Christo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Monte Christo » 30.04.2009 23:06

heh...kiedys rowniez i ja probowalem swoich sil.
Nawet domene posiadalem o wiele bardziej aktrakcyjniesza niz te ktore wystapily w tym watku. Bo ktorz zapamieta taki adres jaki podaliscie ?
Wg mnie trzeba zaczac od podstaw, ale kazdy od czegos znaczy zera zaczynal !
zaneta
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) zaneta » 03.05.2009 10:09

Monte Christo napisał(a):heh...kiedys rowniez i ja probowalem swoich sil.
Nawet domene posiadalem o wiele bardziej aktrakcyjniesza niz te ktore wystapily w tym watku. Bo ktorz zapamieta taki adres jaki podaliscie ?
Wg mnie trzeba zaczac od podstaw, ale kazdy od czegos znaczy zera zaczynal !

moim zdaniem ten kto bedzie chciał zapamietać adres - zapamięta :)
i najbardziej liczy sie zawartość forum ..
widzisz miałes atrakcyjniejszą domene ale i tak Ci nie wyszlo.
domena to nie wszystko:)
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 04.05.2009 08:41

najbardziej liczy sie zawartość forum

no właśnie ... :?
zaneta
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) zaneta » 04.05.2009 21:18

Krystof napisał(a):
najbardziej liczy sie zawartość forum

no właśnie ... :?

a czy masz jakiś problem co do mojej zawartości? :P
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 05.05.2009 07:50

a czy masz jakiś problem co do mojej zawartości?

nie znamy się jeszcze tak dobrze :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Grecja - Ελλάδα

Zapraszam na nowopowstające forum o Grecji - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies