Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

...zapowiadam UPALNY CZERWIEC

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
hawajka
...zapowiadam UPALNY CZERWIEC

Nieprzeczytany postnapisał(a) hawajka » 29.05.2002 16:27

:lol: hello....alloha:) ja tez sie wybieram teraz do chorwacji. troche poszperalam po stronach z pogoda i nie wyglada to tak zle. w poniedzialek bedzie ok. 25C :) martwie sie tylko czy bedzie sie mozna kompac... ale w sumie chyba sie ociepla. mam nadzieje ze bedzie sie dalo zdjac z siebie conieco (wreszcie) aha i znalazlam dobra wiadomosc ... "Przy odrobinie szczęścia można również wrócić do kraju w stanie, który w naszym klimacie sugeruje kilkakrotną wcześniejszą wizytę w solarium. " :)))) niezleee!! badzmy dobrej mysli i zyczmy sobie nawzajem zajawkowych anomali pogodowych w stylu 30C -powietrza i 25C -wody....nara
JB
Globtroter
czerwiec w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) JB » 05.06.2002 11:47

Ja też przepowiadam całkiem niezłe temperaturki. :D W końcu od poniedziałku będę w Chgorwacji !!! Czerwiec to dobry miesiac na wakacje. Pozdrawiam ! :P :D :P
jaam
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) jaam » 05.06.2002 11:53

Takim to dobrze :( Ja musze jeszcze na to czekac ponad 3 tygodnie :evil:
OPiszcie swoje wrazenia po powrocie
:wink:
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 05.06.2002 12:25

Jaam

Co to jest 3 tygodnie ???????? ja muszę czekać prawie 2 miesiące, tj. do 1 sierpnia. :(

Pozdrawiam
Arek
Maciej
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciej » 05.06.2002 12:58

Ze smutkiem przebijam Was ja muszę czekać do 1 września, a pierwotnie mialem 15 czerwca kulać... :cry:
PZDR :)
kreda
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kreda » 05.06.2002 14:09

Ja wyjezdżam 30 czerwca. Napiszcie prosze gdzie mogę zobaczyć porządną prognozę pogody, najlepiej gdyby zawierała również wyprzedzenie 1-2 tygodni. Jeśli ktoś w ostatnich latach był na południu Chorwacji w I połowie lipca to proszę o informację na temat pogody w tym czasie. Pozdrawiam wszystkich i życzę udanego wypoczynku.
mac1
Croentuzjasta
Prognoza.

Nieprzeczytany postnapisał(a) mac1 » 05.06.2002 14:42

kreda napisał(a):Ja wyjezdżam 30 czerwca. Napiszcie prosze gdzie mogę zobaczyć porządną prognozę pogody, najlepiej gdyby zawierała również wyprzedzenie 1-2 tygodni. Jeśli ktoś w ostatnich latach był na południu Chorwacji w I połowie lipca to proszę o informację na temat pogody w tym czasie. Pozdrawiam wszystkich i życzę udanego wypoczynku.

Cześć

Poniżej podaję link dotyczący pogody w HR. W załadowaniu strony kliknij prognoza siedmiodniowa, potem kliknij na mapę HR i wybierz miasto. Powodzenia i samych upalnych dni.
Maciek
http://prognoza.hr/prognoze.html
Mariusz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz » 05.06.2002 14:54

jaam napisał(a):Takim to dobrze :( Ja musze jeszcze na to czekac ponad 3 tygodnie

Maciej napisał(a):ja muszę czekać do 1 września

Arek napisał(a):ja muszę czekać prawie 2 miesiące

kreda napisał(a):Ja wyjezdżam 30 czerwca

Z pewna satysfakcją :wink: lecz bez cienia sadyzmu :twisted: informuję, że wyjeżdżam 13 czerwca :oczko_usmiech: . Wracam 3 lipca. Oczywiście możecie liczyć na relację...
Będę na południu Dalmacji (i mam nadzieję na słońce).
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 05.06.2002 15:17

Zniecierpliwieni czekamy :!: na Twoją relację
Arek :lol:
Tomek
Cromaniak
Historia pogody

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomek » 05.06.2002 17:27

kreda napisał(a): Jeśli ktoś w ostatnich latach był na południu Chorwacji w I połowie lipca to proszę o informację na temat pogody w tym czasie.

Jeśli zajrzysz na strony instytutu Leona znajdziesz tam dane o temperaturach wody i powietrza z ostatnich lat z okolicy Splitu.

Jeśli skorzystasz z linka Aktualna Pogoda (CRO.PL) możesz dla wybranego miasta znaleźć także dane z historii.

Na stronie którą podał Mac1 znajdziesz także informację o wschodach i zachodach słońca - niestety informacja ta jest podawana wyłącznie dla aktualnego miesiąca.

Pozdrawiam
Tomek
Mariusz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz » 05.06.2002 20:18

Arek napisał(a):Zniecierpliwieni czekamy :!: na Twoją relację
Arek :lol:

Macie jak w banku :)
Pozdrawiam,
Mariusz
jaam
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) jaam » 06.06.2002 09:56

kreda napisał(a):Ja wyjezdżam 30 czerwca. Napiszcie prosze gdzie mogę zobaczyć porządną prognozę pogody, najlepiej gdyby zawierała również wyprzedzenie 1-2 tygodni. Jeśli ktoś w ostatnich latach był na południu Chorwacji w I połowie lipca to proszę o informację na temat pogody w tym czasie. Pozdrawiam wszystkich i życzę udanego wypoczynku.

W zeszłym roku byłem na Pagu w tym terminie :D Przez 2 tygodnie nie spadła nawet kropla deszczu 8) w tym roku licze na to samo, o temperaturze wody nie wspomne :lol: Niech zyje travarica i białe wino z tocznicy 8)
Greg
temperatura

Nieprzeczytany postnapisał(a) Greg » 06.06.2002 12:49

Świetna strona o pogodzie z tygodniowym wyprzedzeniem i temperaturą morza aktualizowaną na bieżąco (cała Europa) to www.wetteronline.de
Warto spojrzeć i język niemiecki też nie powinien być najmniejszą przeszkodą. Tutaj warto też szukać informacjio pogodzie w Polsce 8)
Maciej
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciej » 06.06.2002 13:41

Dla nieniemieckojęzycznych podaję link do anglojęzycznej wersji tego samego serwisu-jest rzeczywiscie świetny:

http://www.weatheronline.co.uk/

PZDR :)

Powrót do Pogoda i klimat