Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zapomniałam czajnika z Podgory:((

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Agulek777
Cromaniak
Zapomniałam czajnika z Podgory:((

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agulek777 » 08.09.2013 18:37

Witajcie,
dziś w nocy wróciliśmy z Caklje, zapomniałam zabrać mini czajnik elektryczny.
Czy jest ktoś w tym rejonie, kto mógłby mi go podrzucić???
W tej całej depresji pochorwackiej, jakaś taka rozkojarzona jestem :wink:
krakusowa
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakusowa » 08.09.2013 22:21

Agulek777 napisał(a):Witajcie,

Witaj!
Wyjeżdżamy z Zaostroga w środe rano. W Krakowie będziemy w piątek.
Możemy po drodze wpaść do Podgory po czajnik :mrgreen:
Odbierzesz osobiście w listopadzie na krakowskim spotkaniu :wink: :oczko_usmiech:
żartowałam

wyślij namiary do apartamentu w Podgorze na priva do mnie lub krakusacity.

a na spotkanie serdecznie zapraszamy.
Z Bielska masz blisko :roll: i pewnie nie będziesz sama
spotkania-krakow-cro-pl-t14032.html
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 08.09.2013 23:23

Ja już 2 czajniki świadomie w Cro zostawiłem. Stare były i niemodne. Moje Kochanie kupiło nowy a ja z oszczędności za wywóz śmieci do Cro zabrałem. Jak się okazało jeden z nich służy już 2 sezon z powodzeniem :)
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 09.09.2013 06:35

fiolek napisał(a):
Agulek777 napisał(a):Witajcie,

Witaj!
Odbierzesz osobiście w listopadzie na krakowskim spotkaniu :wink: :oczko_usmiech:
żartowałam

Bardzo uczynną i uczciwą koleżanką jest Fiolek. Znając siebie pojechałbym do Podgory i wziąłbym dla siebie ten piękny mini czajnik. Byłby akuratny na moje wyjazdy do Chorwacji. Koleżance Agulek oddałbym stary i zużyty. Jeszcze kazałbym zwrócić pieniądze za paliwo. Szkoda, że nie jestem na urlopie w Podgorze :wink:
Agulek777
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agulek777 » 09.09.2013 10:50

darek1 napisał(a):Bardzo uczynną i uczciwą koleżanką jest Fiolek. Znając siebie pojechałbym do Podgory i wziąłbym dla siebie ten piękny mini czajnik. Byłby akuratny na moje wyjazdy do Chorwacji. Koleżance Agulek oddałbym stary i zużyty. Jeszcze kazałbym zwrócić pieniądze za paliwo. Szkoda, że nie jestem na urlopie w Podgorze :wink:

Bardzo, bardzo, bardzo żałuję, że to nie Ty Dareczku dostarczysz mi czajnik. Z miłą chęcią, w ramach podziękowania, napiłabym się z Tobą chorwackiej rakijki lub wiśnióweczki :lol:
Agulek777
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agulek777 » 09.09.2013 11:02

fiolek napisał(a):Witaj!
żartowałam

Pewnie, że blisko i Kraków uwielbiam, ale mam małe dziecko i na takie wypady jeszcze z utęsknieniem muszę poczekać.
Byłabym ogromnie wdzięczna za czajnik. Jest stary i wysłużony, pewnie bym go olała, gdyby nie fakt, że to czajnik teściowej, a ona uparcie twierdzi, że takiego jak ten już nie kupimy.
Nie znam dokładnego adresu, ale łatwo tam trafić. To na samym końcu Caklije, w stronę Draśnic, trzeci dom od końca, z trzema tarasami obok siebie, na drugim poziomie, nasz był zarośnięty jakimś zielem, dwa pozostałe nie. Poniżej jest jeden duży, tam mieszkają właściciele. Te trzy trochę wyżej. Stojąc przodem do domu nasz taras był pierwszy po lewej, jakby od wejścia. Nazwisko właścicieli Krzanić.
Napiszę do nich, że tam podjedziecie, został tam jeszcze stary, cienki nóż z czasów PRL, tym razem to własność mojego dziadka 8O .
Ogromnie dziękuję :hearts: i dajcie znać, gdzie mam podjechać po odbiór.
krakusowa
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakusowa » 09.09.2013 19:37

Jak będziesz pisać do właścicieli to poproś ich o dokładny adres i podaj nam go tu, albo na priva.
Wiesz my w środę będziemy się trochę spieszyć, podobno ma padać deszcz, więc dokładny adres ułatwi nam szukanie przy pomocy gps-a.

Co do odbioru czajnika i noża :D to odezwiemy się po powrocie do Krakowa.
A kolegą Darkiem1 nie przejmuj się. :lool: :devil:
Agulek777
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agulek777 » 10.09.2013 14:40

fiolek napisał(a):Jak będziesz pisać do właścicieli to poproś ich o dokładny adres i podaj nam go tu, albo na priva.
Wiesz my w środę będziemy się trochę spieszyć, podobno ma padać deszcz, więc dokładny adres ułatwi nam szukanie przy pomocy gps-a.

Co do odbioru czajnika i noża :D to odezwiemy się po powrocie do Krakowa.
A kolegą Darkiem1 nie przejmuj się. :lool: :devil:

Oki, jak tylko odpiszą to dam znać.
Dziękuję jeszcze raz :lol:
Agulek777
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agulek777 » 10.09.2013 19:40

Agulek777
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agulek777 » 10.09.2013 19:44

Jest to trzeci dom od końca Podgory, choć wygląda, jakby był drugi, bo te ostatnie domy są rozstawione tak bardzo blisko siebie, że się wydaję jakby były dwa duże, a tak naprawdę są cztery, tylko że po dwa bardzo bardzo blisko siebie.
krakusowa
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakusowa » 10.09.2013 19:51

Oki :D my planujemy wyjazd z Zaostroga ok 9-tej
więc po 30-40 min powinniśmy byc na miejscu.
Mam nadzieję, że misja odzyskania czajnika i nożyka powiedzie się :roll: :wink:
pozdrawiam Anka
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.09.2013 21:16

fiolek napisał(a):Oki :D my planujemy wyjazd z Zaostroga ok 9-tej
więc po 30-40 min powinniśmy byc na miejscu.
Mam nadzieję, że misja odzyskania czajnika i nożyka powiedzie się :roll: :wink:
pozdrawiam Anka

Życzę powodzenia :D odzyskanie zaginionego tucznika między dwoma sąsiadami zakończyła się krwawą jadką na wsi :evil: oczywiście dla blond knura rozjechanego traktorem przez trzeciego sąsiada :oops:
krakusowa
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakusowa » 10.09.2013 21:28

Może nie będzie tak źle 8O
nie strasz, bo stchórzę i nie pojadę po ten czajnik teściowej i nóż dziadka :mrgreen: :wink:
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 11.09.2013 06:40

Uważaj Fiolek na siebie. Oby gospodyni kwatery nie wyskoczyła do Ciebie z czajnikiem pełnym wrzątku, a gospodarz z nożem w ręku z zamiarem rozliczenia się za szkody wyrządzone w apartamencie przez Agulek :D . W razie czego salwuj się ucieczką do samochodu i zasłoń się parasolką. Krakus niech nie gasi silnika w aucie. Niech Bóg ma Ciebie w opiece. :roll: :roll: :roll:
Zastanów się czy pomagać. Lepiej niech teściowa codziennie przypomina Agulek o o braku podstawowych artykułów gospodarstwa domowego. W końcu Agulek udusi teściową :twisted: . Życie pisze historię.
krakusowa
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakusowa » 11.09.2013 07:16

darek1 napisał(a):Uważaj Fiolek na siebie. Oby gospodyni kwatery nie wyskoczyła do Ciebie z czajnikiem pełnym wrzątku, a gospodarz z nożem w ręku z zamiarem rozliczenia się za szkody wyrządzone w apartamencie przez Agulek :D . W razie czego salwuj się ucieczką do samochodu i zasłoń się parasolką. Krakus niech nie gasi silnika w aucie. Niech Bóg ma Ciebie w opiece. :roll: :roll: :roll:
Zastanów się czy pomagać. Lepiej niech teściowa codziennie przypomina Agulek o o braku podstawowych artykułów gospodarstwa domowego. W końcu Agulek udusi teściową :twisted: . Życie pisze historię.

To ja lepiej wyślę Krakusa do gospodarzy, a sama będę w samochodzie w gotowości do ucieczki 8O :oczko_usmiech:
Następna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko