Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zapomniałam czajnika z Podgory:((

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 11.09.2013 08:05

Myślę, że to rozsądna decyzja :hut:
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 11.09.2013 09:06

Agulek777 napisał(a): pewnie bym go olała, gdyby nie fakt, że to czajnik teściowej, a ona uparcie twierdzi, że takiego jak ten już nie kupimy.
:) :D :lol: :mrgreen:
To wszystko wyjaśnia...
:lol:
Pozdrów teściową.
:)
Agulek777
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agulek777 » 11.09.2013 09:41

Fatamorgana napisał(a):
Agulek777 napisał(a): pewnie bym go olała, gdyby nie fakt, że to czajnik teściowej, a ona uparcie twierdzi, że takiego jak ten już nie kupimy.
To wszystko wyjaśnia...
Pozdrów teściową.

Jak se pomyślę o tym czajniku, to mi się chce śmiać, że tyle krzyku o taki badziew:))
Stary, mały, biedny czajnik, no ale cóż jest teściowej :roll:

A swoją drogą, Darek1 powinien zostać jakimś pisarzem czy cóś :P
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 11.09.2013 09:44

Prawie jak z tym............domofonem. :mrgreen:
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 11.09.2013 10:18

Ja proponuje powołać komisję śledczą w jakich okolicznościach zaginął czajnik. I powołać MSZ w celu odzyskania czajnika.
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 11.09.2013 10:21

Agulek777 napisał(a):
Fatamorgana napisał(a):
To wszystko wyjaśnia...
Pozdrów teściową.

Jak se pomyślę o tym czajniku, to mi się chce śmiać, że tyle krzyku o taki badziew:))

Ciekawe czy Agulek mieszka na kupie z teściową bo okaże się że za czajnik nie wpuści do swego domu.
Agulek777
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agulek777 » 11.09.2013 17:53

wikol napisał(a):
Agulek777 napisał(a):
Fatamorgana napisał(a):
To wszystko wyjaśnia...
Pozdrów teściową.

Ciekawe czy Agulek mieszka na kupie z teściową bo okaże się że za czajnik nie wpuści do swego domu.

Dzięki Bogu z teściową nie mieszkam:)) Boszeee, mogłabym stracić dach nad głową!!!
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 11.09.2013 21:27

Stracić jak stracić ale w sobotę zapuka do Twoich drzwi teściowa i jestem pewien, że spyta co z tym czajnikiem, ach jaki on był piękny, takich już nie robią, a jaki szybki w gotowaniu wody. Noża z takiej nierdzewki nigdzie już nie dostanie. Można nim mrożone mięso kroić uprzednio szlachtując nim wieprzka.

Czy wziełaś Agulek pod uwagę fakt, że czajnik i nóż może spodobać się Fiolkowi i nigdy już go nie odzyskasz. Miłego weekendu z teściową życzę :)
Agulek777
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agulek777 » 12.09.2013 14:40

darek1 napisał(a):Stracić jak stracić ale w sobotę zapuka do Twoich drzwi teściowa i jestem pewien, że spyta co z tym czajnikiem, ach jaki on był piękny, takich już nie robią, a jaki szybki w gotowaniu wody. Noża z takiej nierdzewki nigdzie już nie dostanie. Można nim mrożone mięso kroić uprzednio szlachtując nim wieprzka.

Czy wziełaś Agulek pod uwagę fakt, że czajnik i nóż może spodobać się Fiolkowi i nigdy już go nie odzyskasz. Miłego weekendu z teściową życzę :)

Wbrew pozorom, moja teściowa to całkiem w porządku babka, ma swoje halo, ale mogłoby być gorzej.
Musisz Darku mieć straszną teściową!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :twisted:
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 12.09.2013 20:22

Rach ciach teściową w piach.

Akurat mam dobrą teściową. Co do teścia mam inne zdanie.

Rachu ciachu teściu w piachu.
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 12.09.2013 21:05

O widzę, że ilość wyświetleń wzrasta :lol: jak w dobrej relacji. :D

Niestety misja nie została w całości wykonana. :( :!:
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 12.09.2013 21:14

krakuscity napisał(a):O widzę, że ilość wyświetleń wzrasta :lol: jak w dobrej relacji. :D

Niestety misja nie została w całości wykonana. :( :!:

Stało się tak jak przewidywałem w najgorszym scenariuszu. Życie jest ważne, a nie dobra materialne teściów Agulek. Dobrze, że uszli z życiem. :wink:
krakusowa
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakusowa » 12.09.2013 21:48

krakuscity napisał(a):niestety misja nie została w całości wykonana. :( :!:

Prawda :!:
Ale po kolei :oczko_usmiech:
Trafiliśmy prawie bez problemu, tylko raz zapytaliśmy pewną panią o nazwisko Krzanić :roll:
choć dom wygląda troche inaczej niż w załączonym linku.

Tak jak wcześniej napisałam na akcję odzyskania czajnika i noża wysłałam swojego męża :D :oczko_usmiech:
Nikt nie oblał Go wrzątkiem, ale................ napuścili na Niego psa, który zrobił raban na całe Caklije :twisted:
Już miał ( pies ) ugryźć krakusa w nogę, ale wystarczyło, że Janusz pogroził mu palcem i pies umilkł. Jeszcze trochę powarczał i poszedł sobie.
Młode dziewczę, które otworzylo drzwi, długo nie moglo zrozumieć o co nam chodzi 8O
Wreszcie poszła na I piętro, tam słychać było jak rozmawia z inną kobietą i po 2 minutach przyniosła czajnik :roll: ,a w zasadzie czajniczek. :lool: :mrgreen:
Janusz zaczął, że jeszcze nóż, dziewczyna po konsultacji z kobietą na I piętrze wzruszyła ramionami i powiedziała nie ma.
Tak więc czajnik odzyskany, a o nóż musisz poprosić ich to może wyślą Ci pocztą.
Albo ktoś z Cromaniaków, wypoczywających jeszcze w Podgorze ( są tacy ) odbierze go osobiście. Tylko musisz do gospodarzy napisać maila lub zadzwonić i dokładnie wyjaśnić o co chodzi.

Nie mogliśmy wejść do "Twojego" apartamentu i poszukać noża, bo pewnie byli tam goście. Z tego samego powodu nie mogła tego zrobić właścicielka apartamentu. A byli na pewno, bo wszędzie na balkonach widać było jakieś ręczniki, materace itp.
Wyślę Ci mailem mój numer telefonu, umówimy się na odbór czajnik :D
To tyle.
Wszystkim dziękuję za trzymanie kciuków, by akcja zakończyła się sukcesem.
Gdyby tak się nie stało, relacje Agulki z teściową byłyby napięte. A szkoda bo teściowe to fajne kobitki :lol:
Czyż nie mam racji :?:
Pozdrawiam :papa:
Agulek777
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agulek777 » 13.09.2013 10:12

Fiolek kochanie:
Obrazek
Agulek777
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agulek777 » 13.09.2013 10:25

fiolek napisał(a):
krakuscity napisał(a):niestety misja nie została w całości wykonana. :( :!:

Prawda :!:
Ale po kolei :oczko_usmiech:
Trafiliśmy prawie bez problemu, tylko raz zapytaliśmy pewną panią o nazwisko Krzanić :roll:
choć dom wygląda troche inaczej niż w załączonym linku.

Tak jak wcześniej napisałam na akcję odzyskania czajnika i noża wysłałam swojego męża :D :oczko_usmiech:
Nikt nie oblał Go wrzątkiem, ale................ napuścili na Niego psa, który zrobił raban na całe Caklije :twisted:
Już miał ( pies ) ugryźć krakusa w nogę, ale wystarczyło, że Janusz pogroził mu palcem i pies umilkł. Jeszcze trochę powarczał i poszedł sobie.
Młode dziewczę, które otworzylo drzwi, długo nie moglo zrozumieć o co nam chodzi 8O
Wreszcie poszła na I piętro, tam słychać było jak rozmawia z inną kobietą i po 2 minutach przyniosła czajnik :roll: ,a w zasadzie czajniczek. :lool: :mrgreen:
Janusz zaczął, że jeszcze nóż, dziewczyna po konsultacji z kobietą na I piętrze wzruszyła ramionami i powiedziała nie ma.
Tak więc czajnik odzyskany, a o nóż musisz poprosić ich to może wyślą Ci pocztą.
Albo ktoś z Cromaniaków, wypoczywających jeszcze w Podgorze ( są tacy ) odbierze go osobiście. Tylko musisz do gospodarzy napisać maila lub zadzwonić i dokładnie wyjaśnić o co chodzi.

Nie mogliśmy wejść do "Twojego" apartamentu i poszukać noża, bo pewnie byli tam goście. Z tego samego powodu nie mogła tego zrobić właścicielka apartamentu. A byli na pewno, bo wszędzie na balkonach widać było jakieś ręczniki, materace itp.
Wyślę Ci mailem mój numer telefonu, umówimy się na odbór czajnik :D
To tyle.
Wszystkim dziękuję za trzymanie kciuków, by akcja zakończyła się sukcesem.
Gdyby tak się nie stało, relacje Agulki z teściową byłyby napięte. A szkoda bo teściowe to fajne kobitki :lol:
Czyż nie mam racji :?:
Pozdrawiam :papa:

Ten pies był faktycznie jakiś nawiedzony. Szczekał bez powodu na wszystkich, idiotycznie się zachowywał, i w ogóle jakiś taki zwichrowany był. Sami właściciele mówili, żeby lepiej się do niego nie zbliżać.
A sami właściciele, no cóż; mówi się, że właściciele są podobni do swoich psów, i ci faktycznie tacy byli :lol:
Nóż olać, dziadzio ma pełno takich PRL-owskich, bo jest z tych , którzy twierdzą że niczego nie powinno się wyrzucać :oczko_usmiech: Zresztą, wątpię czy by mi go wysłali, do dziś nie otrzymałam nawet odpowiedzi na maila, którego im wysłałam, prosząc, żeby przekazali Wam czajnik.
Cieszę się, że akcja czajnik się udała. Również dziękuję wszystkim za trzymanie kciuków, żeby się powiodła :P
Buziaki :papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko