Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zapłata za kemping kartą...?

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mikekola
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mikekola » 24.05.2009 23:51

Witam

Krótkie pytanie- czy w ogóle mogę liczyć na to, że za pobyt na campingu w Chorwacji (pytanie z natury "ogólnych" gdyż po prostu jadę w ciemno i nie wiem konkretnie gdzie trafię- generalnie większość czasu spędzę w Dalmacji) zapłacę kartą? W Grecji w roku ubiegłym na każdym campingu który odwiedziłem była taka- bezproblemowo- możliwość.

Wiem oczywiście, że są bankomaty itd- poradzę sobie, jestem tylko ciekaw na co się nastawić- jeśli zapłacę kartą kredytową zyskam po prostu cały miesiąc grace periodu co byłoby miłe :)

W/s płatności kartą na campingach znalazłem tylko jeden krótki wątek z 2004 roku a od tamtego czasu sporo się w zakresie akceptacji kart zmieniło.
petr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) petr » 25.05.2009 04:28

Widać zę słabo czytałeś, dużo wątków było o płatnościach kartą - praktycznie na każdym dużym campie można płacić kartą, wyjątkami są małe przydomowe campy
F-uncia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) F-uncia » 25.05.2009 07:35

Na Nevio k. Orebica oczywiście można płacić kartą, ale jak płaciliśmy gotówką, to dostaliśmy upust. Tłumaczyła mi właścicielka, że mają duże prowizje.
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 25.05.2009 08:42

ja bym powiedziała, że raczej nie ma z tym problemów ale wyłącznie na dużych kempingach. Skoro chcesz spędzić większość czasu w Dalmacji to zerknij na strony interesujących Cię kempingów i tam napewno znajdziesz informację czy można płacić kartą.

Z moich ostatnich doświadczeń: nie można płacić kartą na kempingu Skrila na wyspie Krk (ale ten rejon Cię nie interesuje), nie można też płacić kartą na kempingu Adriatic w Mokalo na półwyspie Peljesac.

Powrót do Kempingi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone