Witam wszystkich forumowiczów
Po powrocie z tegorocznych wojaży, powiedziałem swojej lubej, że napiszę relacje z naszego wyjazdu. Na tym forum. I tak od prawie trzech miesięcy byłem pytany, czy już pisze, czy już napisałem...
I dziś też moja luba pyta mnie co z relacją, więc po niespełna 3 miesiącach od powrotu z pierwszej wizyty na bałkanach, postanowiłem wkońcu się za to zabrać.
Tytuł wątku z całą pewnością "trochę" na wyrost, bo niestety nie zwiedziliśmy całych zachodnich bałkanów, a jedynie małą ich część, ale taki tytuł nosi mapa, którą zdobyliśmy na straganie w Budvie i od razu wiedziałem, że taki sam tytuł nosić będzie relacja
Nasz pobyt na Bałkanach zbyt długi nie był, raptem 9 dni na miejscu, ale myśle, że jak na młode osoby, które lubią poleżeć plackiem na plaży, poszaleć w wodzie, poimprezować i pospać, ale też pojeździć i pospacerować troche po okolicy bliższej i dalszej, udało nam się naprawdę sporo zobaczyć, cyknąć pare fajnych zdjęć i przeżyć kilka ciekawych chwil.
Czego spodziewać się w tej relacji? A no sporo Czarnogóry, troche Bośni i Hercegowiny oraz szczypty Chorwacji. Do tego kilka ciekawych przygód i jakiejś części z 1600 zdjęć (w kilku newralgicznych momentach /i tu trochę wyprzedzę bieg relacji/ jak Mostar czy Dubrownik, zabrakło nam aparatu ale myśle, że źle nie będzie
Chciałbym jeszcze nadmienić, że nasza brygada liczyła sobie 4 osoby (choć podróżowaliśmy w większej grupie), a głównym miejscem pobytu była Czarnogórska Budva.
No i to by było na tyle tego krótkiego wstępu, na zachętę spróbuję wrzucić ze dwa zdjęcia Jako, że najwięcej czasu spędziliśmy w Budvie, niech też zdjęcia tego miasta zapoczątkują relacje i zachęcą Was do śledzenia jej.
Widok z okolic plaży Mogren1.
Widok na Budve z drogi prowadzącej do Podgoricy.