napisał(a) Mdziumka » 12.04.2010 09:15
DarekDD napisał(a):Mdziumko, przepiękna relacja ,ja tez wybieram się na Hvar na camping LiLi w tym roku mam w związku tym kilka pytań : czy dojadę- przejadę przez tunel Pitve oplem vivaro 2m wys 2,2 szer z lusterkami 5 m dł,
czy na miejscu dam radę dojechać na brzeg aby zwodować ponton czy jest możliwe cumowanie pontonu do jakiejś bojki.
Jak zrozumiałem jechaliście też drogą szutrową zamiast przez tunel możesz to przybliżyć? dziękujęza pomoc
Fajnie,że zdecydowaliście się jechać do Jagodnej.To naprawdę niezwykłe miejsce
Parametru tunelu które podała Kasia sa jak najbardziej obowiazujące, wiec przejedziecie bez problemu.Z naszych obserwacji wynika,że w praktyce tunel ma jeszcze wieksze rozmiary , bo i śmieciarka tam kiedyś jechała i straż pożarna ...
Co do jazdy droga szutrową to tej nad tunelem zdecydowanie nie polecam.Droga jest bardzo stroma,wąska, powierzchnia drogi niestabilna a dziury jak diabli. Myslę,że mniejszym samochodem, na spokojnie w celu rekreacyjnym
warto ja zaliczyć.Ale tyko raz
Ta druga droga jest w znacznie lepszym stanie, ale trzeba dołożyć sporo kilometrów
Ponton. Na samym campie są dwa zejścia do wody. Jedno tylko dla orłów
a drugie bardzo cywilizowane. Zjechać sie nie da ale znieść ponton (nawet duży)można bez problemu. Od skał do wysepki przeciagnieta jest lina do której mozna przywiazać swoje pływadło.
Jeżeli nie chcesz niesić swojej łódki to jedź kilkadziesiat mertów za camp. Jest tam coś w rodzaju mini-portu, gdzie bez problemu zwodujesz każdy ponton.
Pozdrawiam w imieniu swoim i
Mdziumki
Svibanj