Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zapach lawendy

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Tymona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tymona » 24.09.2009 19:06

SVIBANJ napisał(a):Mdziumce nic nie mówiłem bo ...nie pytała :D
To to wszystko jasne :D Ale zastanawia mnie jak długo Mdziumka nie wiedziała, że ty to Ty?
Ania W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ania W » 24.09.2009 19:10

Leszku bardzo mi miło. :D
Zaczerwieniłam się jak nastolatka. :oops: :lool: :lool:
Ale to miło usłyszeć takie ciepłe słowa. :D

Faktycznie prezent od Mikołaja to świetny wybór. A Twoją wytrwałość w wożeniu całej ekipy podziwiam. Czy właśnie przez miłość do tych pięknych stron? Właśnie, na pewno tak. :D
Cieszę się, że nazywasz mnie bratnią duszą. Myślę, że chyba wszyscy jesteśmy. Spędzamy tyle czasu na cro -pli. Ktoś patrzący z boku weźmie nas za... lekko niezdrowych. :lol: :wink:

Mam nadzieję, że Mdziumka nic nie mówi na ten mały OT. :lol:
SVIBANJ
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) SVIBANJ » 24.09.2009 19:12

Mdziumka napisał(a):Hmm....Wiem już i ja :lool: :lool: :lool: :lool: , ale nie bardzo wiem co o tym wszystkim myśleć :twisted: :?: Naprawdę nie wiem czy mogę temu osobnikowi wierzyć :wink: Dopiero dzisiaj puścił "farbę". Po nim wszystkiego można się spodziewać :wink: :lol:

Ostatecznie "wsypała" mnie Anjas dzisiaj o godzinie 17.09 :D
Ostatnio edytowano 24.09.2009 19:15 przez SVIBANJ, łącznie edytowano 1 raz
Ania W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ania W » 24.09.2009 19:13

Tymona napisał(a):
SVIBANJ napisał(a):Mdziumce nic nie mówiłem bo ...nie pytała :D
To to wszystko jasne :D Ale zastanawia mnie jak długo Mdziumka nie wiedziała, że ty to Ty?

Oj chyba wiedziała od dawna. :lol: , bo coś tak dziwnie szemrali w mojej relacji. :lol: A ja nie wiedziałam o co im chodzi. :lol:
Mdziumka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mdziumka » 27.09.2009 22:33

Nastawiona na 4.20 komórka bezlitośnie wyrywa mnie z sennych marzeń :twisted: . Camping pogrążony jest we śnie, nawet cykady jeszcze śpią. Jednak już niedługo zaczną swój codzienny koncert. Aparat mam przygotowany. Pięknie się prezentuje zakończenie nocy
Obrazek

Obrazek

Szkoda, że nie mam z kim dzielić tego widoku. Moja połówka śpi, dzieci też....Robię kilka zdjęć, chwilę słucham szumu morza i ponownie kładę się spać.

Wszyscy wstajemy dość wcześnie, nawet Julia. Dzisiaj szkoda nam czasu na sen. Jemy ostatnie śniadanko i wyruszamy na pożegnanie z Jadranem . Woda jest chłodniejsza niż zwykle, ale to przecież nasza ostatnia kąpiel tego roku. Zresztą po kilku chwilach robi się przyjemniej i można pływać. Właściwie nie wychodzę z wody.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Codziennie naszym skrawkiem morza przepływały różne jednostki pływające
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

To niestety jest już zapowiedź końca, który nastąpi już wkrótce :cry:
Mdziumka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mdziumka » 28.09.2009 13:50

Czas mamy tylko do 12-ej. Później czeka nas pakowanie, szybki obiad na campingu i jazda do Sućiuraja. Chcemy dostać się na prom o 18.00. Dlatego wykorzystuję każdą chwilę. Czas płynie nieubłaganie. Jest go coraz mniej. I niestety nadchodzi chwila, kiedy trzeba zmierzyć się z rzeczywistością :cry:

To już prawie koniec. Bierzemy szybki prysznic i zbieramy się do wyjazdu. Pakowanie idzie nam dość sprawnie. Tym razem nie zwijamy wszystkiego starannie, po prostu upychamy do bagażnika, byle się zmieściło. Tylko Julki rzeczy są spakowane do osobnych reklamówek. Julia pierwsza zakończy podróż, pożegnamy się w Warszawie.

Ubrania potrzebne nam na drogę pakuję osobno, w tej chwili jest zbyt gorąco żeby się ubierać. Mimo, że wszystko przebiega bezproblemowo to czasu mamy coraz mniej. Już nie zdążymy zjeść obiadu. Zjemy coś po drodze. Marii i Andrzejowi zostawiam resztę naszych zapasów (masło, ser, chleb), nie mam już czasu na robienie kanapek. Zresztą chcemy zatrzymać się w Makarskiej, zrobić ostatnie zakupy. Piotrowi obiecałam Karlovačko, no i nam muszę kupić coś na wieczór chorwacki, który odbędzie się po powrocie.

Okazuje się, że Leszek w ferworze walki, ubrania potrzebne Julce na drogę też spakował. Nie bardzo pamięta gdzie, a w ogóle to mogłam je odłożyć gdzieś na bok :roll: . Przecież odłożyłam. No trudno. Julia na drogę dostanie jedną z moich koszulek.

Żegnamy się z sąsiadami, których zdążyliśmy polubić. Wymieniamy adresy, numery telefonów.... żal się żegnać. Tyle dni spędziliśmy razem. Ostatni rzut oka na naszą plażę, na morze, wyspę. Wsiadamy do samochodu i nie oglądamy się już za siebie. Za rok tu wrócimy. Może nie w to samo miejsce, ale prawie na pewno będzie to Hvar.

Zdążyliśmy tylko minąć sanitariaty, kiedy Filip przypomniał sobie, że w łazience ładuje się jego komórka. Robimy w taki razie pierwszy postój. Komórka zabrana, jedziem dalej. Nie zdążyliśmy ujechać nawet 500metrów, kiedy mój ślubny znowu musiał zahamować. W ostatniej chwili przypomniał sobie, że przecież nie zapłacił za pobyt :twisted: . Dobrze, że w ogóle sobie przypomniał, ale jak będziemy tak często robić postoje to daleko nie ujedziemy. Jeszcze tylko na chwilkę zatrzymujemy się na górze, przy głównej drodze. Ostatnich kilka zdjęć i jedziemy dalej.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Przed nami 1.5 godziny hvarskiej drogi
Obrazek

Obrazek
Tymona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tymona » 30.09.2009 17:40

Wracam do rzeczywistości po powrocie do pracy i zaczynam nadrabiać forumowe zaległości :D
Czytałam o Waszym przedwyjazdowym zamieszaniu i się ubawiłam, bo to było tak jakbym nas widziała - chaos, widzę chaos :D Ale w końcu nie od dziś wiadomo, że w szaleństwie jest metoda :D I co? Udało się, ale szkoda, że już zaczynacie wracać :(

pozdrawiam tandem
:D :D :D
SVIBANJ
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) SVIBANJ » 30.09.2009 20:01

Tymona napisał(a):Wracam do rzeczywistości po powrocie do pracy i zaczynam nadrabiać forumowe zaległości :D
Czytałam o Waszym przedwyjazdowym zamieszaniu i się ubawiłam, bo to było tak jakbym nas widziała - chaos, widzę chaos :D Ale w końcu nie od dziś wiadomo, że w szaleństwie jest metoda :D I co? Udało się, ale szkoda, że już zaczynacie wracać :(

pozdrawiam tandem
:D :D :D

Udało się i to jak :D . To co się wtedy działo można śmiało nazwać jednym słowem: KOCIOŁ. O ile łatwiejsze było by życie,gdyby w podobnym tempie można było zapakować się przed wyjazdem do Cro. :D
SVIBANJ
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) SVIBANJ » 30.09.2009 20:07

Tymona napisał(a): ...ale szkoda, że już zaczynacie wracać :(...

"Zaczynacie" to najwłaściwsze słowo dla tego co się będzie działo :D
Taaaak....zaczynamy :D :D :D
Ania W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ania W » 30.09.2009 20:17

SVIBANJ napisał(a):
Tymona napisał(a): ...ale szkoda, że już zaczynacie wracać :(...

"Zaczynacie" to najwłaściwsze słowo dla tego co się będzie działo :D
Taaaak....zaczynamy :D :D :D

Szkoda, ze zaczynacie wracać. :-( ale co dobre, to się szybko.....

Bardzo mi się Wasza relacja, spędzony czas w Cro podoba. :D

Pozdrawiam wieczorową porą.
Mdziumka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mdziumka » 30.09.2009 20:31

[quote="Ania W"][/quote]

Hmm....Jaka Ania W? Zaglądam z ciekawością, kto zawitał do mojej relacji....Buzia na awatarku całkiem znajoma, ale dlaczego Ania W? :roll: Byłam przekonana, że jesteś Ania S, a tu taka zmyłka :wink: :lol: :lol: :lol:

Pozdrawiam wierne czytelniczki :papa:
Tymona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tymona » 30.09.2009 21:18

Mdziumka napisał(a):Hmm....Jaka Ania W? Byłam przekonana, że jesteś Ania S, a tu taka zmyłka :wink: :lol: :lol: :lol:
No właśnie - jaka Ania W 8O :D
Ania W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ania W » 30.09.2009 21:38

:lol: :lol: :lol: Dziewczyny no nic przed wami nie da się ukryć.... :lol:

No mogłabym Was potrzymać w niepewności i poprosić byście się zabawiły w detektywów, ale niech tam i tak się wyda. ;-)

I tak Wszyscy wiedzą jak mam na i imię, wiec chciałam zmienić nicka.
Anjas to takie pseudo z dziecięcych lat. A ja jestem po prostu Anią W.:wink: A od ponad 11 lat nawet K. :lol: :lol: :lol: :lol:

:papa:
SVIBANJ
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) SVIBANJ » 30.09.2009 21:41

Ania W napisał(a)::lol: :lol: :lol: Dziewczyny no nic przed wami nie da się ukryć.... :lol:

No mogłabym Was potrzymać w niepewności i poprosić byście się zabawiły w detektywów, ale niech tam i tak się wyda. ;-)

I tak Wszyscy wiedzą jak mam na i imię, wiec chciałam zmienić nicka.
Anjas to takie pseudo z dziecięcych lat. A ja jestem po prostu Anią W.:wink: A od ponad 11 lat nawet K. :lol: :lol: :lol: :lol:

:papa:

Ania S jest jednocześnie Anią W a nawet Anią K. Kurcze ,to nie na moją głowę jest :D :D :D
Ania W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ania W » 30.09.2009 21:49

SVIBANJ napisał(a):
Ania S jest jednocześnie Anią W a nawet Anią K. Kurcze ,to nie na moją głowę jest :D :D :D

Leszku no nie wiesz?..... Przecież kobieta zmienna jest.....Jak kameleon. :oczko_usmiech:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Zapach lawendy - strona 12
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone