Epepa napisał(a):Piękne krajobrazy, pocztówkowe. Takiego lokalnie wytwarzanego sera chętnie bym spróbowała. Bardzo lubię austriacki Bergkäse. U nas ciężko go dostać.
My tym razem nie kupiliśmy ale następnym razem się skusimy .
agata26061 napisał(a):Przepięknie ta zieleń wygląda na Twoich zdjęciach... taka soczysta! Jest tak w rzeczywistości, czy troszkę "podkręciłeś" ją w jakimś programie?
Oczywiście nie żebym to krytykowała. Po prostu wygląda pięknie!
Mam filtr polaryzacyjny i nie będę ukrywał, że zdjęcia przed publikacją nieco podrasowuję w jednym z popularnych programów . Ale staram się nie przesadzać .
Tam faktycznie zieleń była bardzo soczysta aż nie naturalnie wyglądała. Może to była kwestia specyficznego oświetlania? Dolina otoczona była chmurami a po środku silnie operowało mocno już popołudniowe słońce
maslinka napisał(a):Dawigs napisał(a):W innych relacjach czytałem że rejon Kaprun i Zell am See zamieszkuje wielu wyznawców islamu. Nie wiem jak w Zell am See bo tam ostatecznie nie dotarliśmy ale w Kaprun muzułmanie stanowili zdecydowaną większość.
W Zell am See pewnie też, bo na parkingach w centrum miasta widzieliśmy napisy również po arabsku. Sądziłam, że to ze względu na turystów, ale z tego, co piszesz, niekoniecznie...
Piękne zdjęcia ze Sport Gastein. Szusowaliśmy w całej dolinie Gastein poza tym ośrodkiem, bo ma za mało kilometrów tras
Musimy jednak kiedyś nadrobić. Latem też bym chętnie tam zajrzała. Może się uda
Warto tam zajrzeć przy okazji pobytu w okolicy .
kai_30 napisał(a):Cudowne widoki! Aż zaczęłam kombinować, czy przypadkiem w drodze powrotnej nie dołożyć chociaż trzech dni w Austrii (bo w drodze TAM mamy zaplanowane cztery dni w Alpach Julijskich, ale te austriackie też kuszą...).
Alpy Julijskie też są piękne . Zapraszam do wcześniej relacji .
Alpy Julijskie i Orebić 2017