Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zamieszki w Chorwacji

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jago
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jago » 02.03.2011 06:02

santosz napisał(a):Zeby się nic w tym wzgledzie nie zmieniło moze warto im utrudnić wejście do Unii :lol:

Na razie to sami sobie utrudniają wejście do Unii.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.03.2011 06:24

Janusz Bajcer napisał(a):Tylko Admini mają możliwość zablokowania konta - nie straszę, informuję i przypominam. .

Czyli to był Morski P.?
Skupin niewinny,ty tylko "uprzejmie donoszę".
Totalna załamka .
Josko Bulic
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Josko Bulic » 02.03.2011 08:21

jago napisał(a):
santosz napisał(a):Zeby się nic w tym wzgledzie nie zmieniło moze warto im utrudnić wejście do Unii :lol:

Tak na prawde wienkszoszcz zwiklich obiwateluw Horwacije ma w dupy EU ale same państwo je potszebuje .To da Horwacija jeszcie nije w UE jest politiczna gra ktura zdecidowanie trwa za dugo i skutecznie znechenca obiwateli do polubienia EU :)
RASIU
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) RASIU » 02.03.2011 10:19

Josko Bulic napisał(a):
jago napisał(a):

Tak na prawde wienkszoszcz zwiklich obiwateluw Horwacije ma w dupy EU ale same państwo je potszebuje .To da Horwacija jeszcie nije w UE jest politiczna gra ktura zdecidowanie trwa za dugo i skutecznie znechenca obiwateli do polubienia EU :)

Bo "zwykli" obywatele Chorwacji mają głowę na karku, Anschluss-Chorwacji- nie grozi. Pozdrawiam.
fota
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fota » 02.03.2011 10:27

Josko Bulic napisał(a):Tak na prawde wienkszoszcz zwiklich obiwateluw Horwacije ma w dupy EU ale same państwo je potszebuje .To da Horwacija jeszcie nije w UE jest politiczna gra ktura zdecidowanie trwa za dugo i skutecznie znechenca obiwateli do polubienia EU :)

Tak, tak, bo niby dlaczego ma Wam ktoś limity na połowy ryb ustalać...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.03.2011 12:43

O akcesie HR do UE rozmawialiśmy już tu
Pozdrav :)
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 03.03.2011 11:38

RASIU napisał(a):
Josko Bulic napisał(a):
jago napisał(a):

Bo "zwykli" obywatele Chorwacji mają głowę na karku, Anschluss-Chorwacji- nie grozi. Pozdrawiam.

Grozi, grozi, ponieważ musimy zmienić mentalność z Bałkanów do mentalności europejskiej 8O 8O 8O 8O 8O
Biker_HR
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Biker_HR » 03.03.2011 13:25

mirko napisał(a): Grozi, grozi, poniewa¿ musimy zmieniæ mentalno¶æ z Ba³kanów do mentalno¶ci europejskiej

Balkan je planina negdje u Bugarskoj, ja ne znam gdje se ta planina tocno nalazi.. Balkan kao regija ili mentalitet vjerojatno je povezan s utjecajem Bizanta, na narode koji su zivjeli pod tim Bizantom. Koliko ja znam o povijesti, Hrvati su se uvijek zestoko borili protiv Turaka, zbog toga ih je jako puno bilo pobijeno, a velik dio njih je u Bosni bio islamiziran..

A što se tice "mentaliteta europe", za mene i tu ima puno cudnih stvari. U Hrvatskoj su sve nacionalne manjine oduvijek bile sluzbeno priznate i registrirane, oduvijek su ustavom imale zagarantirana prava na dvojezicnost, na nastavu u školi na materinjem jeziku, imale su pravo na njegovanje svojega nacionalnog indentiteta, pravo na izjasnjavanje da su oni Cesi, Madjari, Talijani, Romi i t.d..

S druga strane, na primjer u Francuskoj zive miljuni Alziraca, i razni drugi narodi. Svi su oni pretopljeni u Francuze, nemaju dvojezicnost, nemaju sva ta prava kao kod nas. Slicno je i u Engleskoj, tamo zive stotine tisuca Indijaca, a engleski jezik je jedini jezik za sve njih.

Indijac koji ima englesko drzavljanstvo je sluzbeno Englez, a Ceh koji ima hrvatsko drzavljanstvo je Ceh.

Toliko o Europi, njihovim "kriterijima" i njihovom mentalitetu.
Ostatnio edytowano 03.03.2011 13:50 przez Biker_HR, łącznie edytowano 2 razy
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 03.03.2011 13:25

Ludzie boją się tego, czego nie znają, to naturalne.. A niestety przeciętny Chorwat nie ma pojęcia, jakie są plusy, a jakie minusy członkowstwa.. Poza jednym programem w publicznej tv nadawanym w porze, kiedy nikt tv nie ogląda, nie ma żadnej kampanii informacyjnej... Dlatego też przeważa stereotyp, że członowstwo we wspólnocie to utrata niepodległości, tożsamości narodowej, inwazja obcokrajowców, którzy wykupią każdy skrawek chorwackiej ziemi wystawionej na sprzedaż....
Biker_HR
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Biker_HR » 03.03.2011 13:42

Katarzyna G³ydziak Bojiæ napisał(a):Ludzie boj± siê tego, czego nie znaj±, to naturalne.. A niestety przeciêtny Chorwat nie ma pojêcia, jakie s± plusy, a jakie minusy cz³onkowstwa.. Poza jednym programem w publicznej tv nadawanym w porze, kiedy nikt tv nie ogl±da, nie ma ¿adnej kampanii informacyjnej... Dlatego te¿ przewa¿a stereotyp, ¿e cz³onowstwo we wspólnocie to utrata niepodleg³o¶ci, to¿samo¶ci narodowej, inwazja obcokrajowców, którzy wykupi± ka¿dy skrawek chorwackiej ziemi wystawionej na sprzeda¿....

A što je to uopce Europska unija, jesu li to oni politicari koji vec dugo traze od Hrvatske da prestane sudski progoniti srpske ratne zlocince (kojih ima na tisuce), kako se Srbi u Hrvatskoj ne bi "osjecali nesigurno"? Oni takodjer od Hrvatske inzistiraju da progoni samo hrvatske ljude, pa cak i kao sto je nedavni slucaj Tihomira Purde, kojeg je Srbija progonila na osnovu njegovog "priznanja" u srpskom koncentracijskom logoru?

Jesu li to oni, koji su bili u stanju jedino poslati "nenaoružane bijele promatrace" (sladoledare), dok je razaran Dubrovnik, Gospic, Sarajevo i Vukovar, i dok su cetnici klali i orgijali po Hrvatskoj i Bosni?

Cak što više, glavne politicke snage te unije (Engleska i Francuska) bile su direktni ratni i politicki saveznici sa Srbima, štitili su njihove interese na svakome mjestu.

Snage UN-a imale su misiju zacementirati ono što su Srbi osvojili zlocinima i genocidom. Vojni zapovjednici tih misija bili su (gle cuda) iskljucivo Englezi i Francuzi.

Na kraju bi i Kosovo bilo etnicki potpuno ocišceno, a Sloba bi postao srpsko svjetovno božanstvo, da se USA nije konacno ukljucila u taj sukob. Znaci, ta unija ima jednako krvave ruke, kao i koljaci koje je ona štitila.

Sve u svemu, koliko je TRULA ta unija, toliko je trula i pokvarena i njezina "politika". EUROPSKA UNIJO, tvoje su ruke krvave do ramena, ja se sramim u tvoje ime!
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 03.03.2011 13:49

Biker_HR napisał(a):
mirko napisał(a): Grozi, grozi, ponieważ musimy zmienić mentalność z Bałkanów do mentalności europejskiej

Balkan je planina negdje u Bugarskoj, ja ne znam tocno gdje se ta planina tocno nalazi.. Balkan kao regija ili mentalitet vjerojatno je povezan s utjecajem Bizanta, na narode koji su zivjeli pod tim Bizantom. Koliko ja znam o povijesti, Hrvati su se uvijek zestoko borili protiv Turaka, zbog toga ih je jako puno bilo pobijeno, a velik dio njih je u Bosni bio islamiziran..

A što se tice "mentaliteta europe", za mene i tu ima puno cudnih stvari. U Hrvatskoj su sve nacionalne manjine oduvijek bile sluzbeno priznate i registrirane, oduvijek su ustavom imale zagarantirana prava na dvojezicnost, na nastavu u školi na materinjem jeziku, imale su pravo na njegovanje svojega nacionalnog indentiteta, pravo na izjasnjavanje da su oni Cesi, Madjari, Talijani, Romi i t.d..

S druga strane, na primjer u Francuskoj zive miljuni Alziraca, i razni drugi narodi. Svi su oni pretopljeni u Francuze, nemaju dvojezicnost, nemaju sva ta prava kao kod nas. Slicno je i u Engleskoj, tamo zive stotine tisuca Indijaca, a engleski jezik je jedini jezik za sve njih.

Indijac koji ima englesko drzavljanstvo je sluzbeno Englez, a Ceh koji ima hrvatsko drzavljanstvo je Ceh.

Toliko o Europi, njihovim "kriterijima" i njihovom mentalitetu.

biciklista,
Ti si živio samo na Balkanu, i poznaješ samo balkanski mentalitet :lol:
Ja sam živio i radio u Njemačkoj, Italiji, Poljskoj i znam što je europski mentalitet :?
Biker_HR
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Biker_HR » 03.03.2011 13:54

mirko napisał(a):biciklista,
Ti si ¾ivio samo na Balkanu, i poznaje¹ samo balkanski mentalitet :lol:
Ja sam ¾ivio i radio u Njemaèkoj, Italiji, Poljskoj i znam ¹to je europski mentalitet :?

Sudeci po tvojem nacinu razmišljanja, komunikacije i omalovažavanju drugih ljudi, ja bih rekao da si ti živio negdje u Turskoj, ili na slicnim mjestima. :lol:

Naravno, i opet si glavni dio rasprave preskocio, nisi odgovorio na ono što sam ja napisao.

Stara poznata taktika - kad nestane argumenata, onda treba raspravu spustiti na razinu osobnih omalovažavanja.
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 03.03.2011 14:24

Ja živim u Istri = Europa
Tvoja razmišljanja su tipično Balkanska i tipična za jednog 35 godišnjaka rođenog u znaku jarca :?
Drži se Balkana, Europa tebi ne treba i slušaj svoju omiljenu pjesmu:
http://www.youtube.com/watch?gl=IE&feature=related&hl=en-GB&v=hLkFVjsBE4M

:wink:
Biker_HR
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Biker_HR » 03.03.2011 15:03

mirko napisał(a):Ja ¾ivim u Istri = Europa
Tvoja razmi¹ljanja su tipièno Balkanska i tipièna za jednog 35 godi¹njaka roðenog u znaku jarca :?

Dr¾i se Balkana, Europa tebi ne treba

:roll: :lol: :mrgreen:

"Tko se hvali, sam se kvari"

Rijec "balkanska" je pridjev, gramaticki pridjevi se u hrvatskom jeziku pišu sa malim pocetnim slovima, i to bi vi "europljani" iz Istre trebali znati.

I ako si ti "europa", onda smo mi Varaždinci "Mitteleuropa", i to u najboljem smislu te rijeci.

Varazdin je 7 puta za redom pobijedio u natjecanju za najuredjeniji kontinentalni grad u Hrvatskoj, na kraju su nas morali trajno izbaciti iz konkurencije, kako bi i neki drugi grad mogao osvojiti prvo mjesto.

Mogli bi i vi iz Pule malo doci u Varaždin, i nauciti kako se komunalno, hortikulturno, i na razne druge nacine uredjuje i uljepšava grad. :roll:

Ali glavno da ste vi "europa"... :roll: :lol:

Obrazek
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 03.03.2011 16:35

Obrazek

Obrazek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Zamieszki w Chorwacji - strona 8
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone