Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zamienię hotel na pole namiotowe...

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ches
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ches » 16.04.2004 20:29

Mafus ja też Cię :D
a to ja
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) a to ja » 16.04.2004 21:55

niezawodny napisał(a):Widzę że Twój mąż ma bardzo rozsądną żonę :lol:
Moja niestety za nic w świecie nie chce się zgodzić na namiot, nawet dyskusja na ten temat odpada. Wg niej urlop musi być komfortowy, nawet kosztem jego długości i prawdę mówiąc to trochę ją rozumiem (po trudach codzienności).
Nigdy nie byłem pod namiotem w HR (jeśli nie liczyć wyjazdu jako dziecko przed ćwierćwieczem), zawsze na kwaterach - ale myślę że Chorwacja jest stworzona do takiej formy turystyki, znacznie bardziej niż np. Polska gdzie często jest zimno i pada co w przypadku namiotu ma kolosalne znaczenie (to akurat dobrze poznałem nieraz na Mazurach).
Poza tym myślę że dla wyjazdu typu objazdówka namiot też jest idealny bo noclegi na kwaterach, nie mówiąc o hotelach są przy krótkich pobytach drogie a i ciągłe szukanie odpowiedniego miejsca też jest wtedy uciążliwe.
No i oczywiście dzieci - sam mam dwójkę więc wiem że byłyby przeszczęśliwe pod chmurką

Osobiście chętnie spróbowałbym kiedyś tą formę wyjazdu (o ile przekonam żonę) a póki co to chętnie zapoznam się z Twoją opinią po powrocie - jakie wrażenia kogoś kto do tej pory preferował opcję murowaną (hotele czy kwatery?)

Na marginesie natomiast powiem że sprawdzałem parę razy ceny campingów w Chorwacji i nie wiem czy się myliłem ale nie wychodziło mi to aż tak dużo taniej w stosunku do kwater prywatnych jak dodałem wszystkie składniki; namiot, samochód, prąd, liczba osób, lodówka itd.
Szczególnie jeśli ma się rękę do szukania dobrych a niedrogich kwater.
Jako przykład powiem że w ubiegłym roku wspólnie ze znajomymi wzięliśmy duży, dwurodzinny, superkomfortowy apartament za 40 Euro doba koniec czerwca w cudownym miejscu na Pagu. 20 Euro za rodzinę 4 osoby (znajomi byłi w 5-tkę) to chyba jest na poziomie campingu?

Hm...
Człowiek im robi się starszy - tym wygodniejszy... :wink:
Opcję namiotową rozpatruję ze względu na częste (zakładam) zmiany nieba nad głowami :wink: .I oszczędność czasu poświęcanego na upolowanie jakiejś kwatery. Ciekawe, co robi się szybciej: rozstawia namiot czy znajduje kwaterę :?: :wink:
Acha!
Czy w Chorwacji na kempingach można "logować się" na mniej niż trzy noce?
P.S: Ale numer! Wczoraj przeglądałam w necie fotki z HR (szukałam Primosten) i ... znalazłam odpowiedź na swoje pytanie sprzed prawie roku:pytałam o kemping ADRIATIC k. zatoki Dolac. Cisza... A tu wczoraj, za jednym kliknięciem...pojawił mi się znajomy brzeg... To był kemping przed Primosten właśnie ! :D :D :D
Pozdrowionka jeszcze piątkowe
ches
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ches » 16.04.2004 22:32

Dolac?Nie wierzę?
Dolac z małą ,mikrozatoczką na trzy minuty z rurką?
a to ja
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) a to ja » 16.04.2004 22:58

Tak naprawdę nie wiem, jak TAM jest. Pływaliśmy w zatoczce wcześnie rano, kiedy kemping jeszcze spał... Jakaś 6.20.
W drodze na południe.
A śniadanko przed Podorljakiem smakowało dzięki temu jeszcze lepiej.
Kolor wody był inny niż rok wcześniej, w pełnym środku dnia, "na popasie" przed zwiedzaniem Trogiru...

P.S:Znowu mówisz ludzkim głosem... :)
ches
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ches » 17.04.2004 21:04

Dolac jest tak mały tak niewidoczny ,ze pomyslałem ,że nikt tam nie był tym bardziej przejazdem.Mała zatoczka.I fajna knajpka trzeba przyznać po drugiej stronie.Super że mamy wspólne miejsce.
a to ja
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) a to ja » 17.04.2004 21:39

ches napisał(a):Dolac jest tak mały tak niewidoczny ,ze pomyslałem ,że nikt tam nie był tym bardziej przejazdem.Mała zatoczka.I fajna knajpka trzeba przyznać po drugiej stronie.Super że mamy wspólne miejsce.

Dzięki tej zatoczce...nie dojechaliśmy dwa lata temu do Splitu. :lol:
A było to tak:
Z Vodic nasi znajomi - ranne ptaszki , "pojechali przodem" :wink: Mieli zatrzymać się w jakimś ładnym miejscu , w drodze na Trogir i tam na nas zaczekać.
Jadąc od strony Sibenika wypatrywaliśmy fajnego miejsca na kąpiel i ... spodobał nam się "tamten" brzeg (na terenie kempingu - jak się potem okazało). Znajomym również :D
Dojechaliśmy więc tylko do Trogiru.
Split zobaczyliśmy rok później,... po porannej kąpieli w zatoczce Dolac :lol: oczywiście :!:
mitam
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mitam » 18.04.2004 20:29

a ja polecam kemping Solaris - Zablace. Wspaniałe miejsce zacienione drzewami ( co sie docenia w godzinach południowych) Mała mieścinka i cudowna atmosfera na kempingu. Można rozbić namiot w odległości 2 m od morza. Nie ma głośnych dyskotek ani innych tego typu nocnych atrakcji. Po 2 tygodniach pobytu wracam jak nowonarodzony.POLECAM :lol:
liwan
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) liwan » 18.04.2004 21:40

Zdaje się że Solaris -duży kemping obok hoteli leży około 2km od Zablace- trzeba obejść port jachtowy, albo dojechać asfaltem.W samym Zablace jest dobrze zacieniony dobry, spory, choć o wiele przyjemniejszy kemping przyległy do "centrum"- czy o tym piszesz?Kilkaset metrów wzdłuż wybrzeża jest jeszcze jeden, mniejszy kemping.Zablace to fajne miejsce.Ja tam mieszkałem w dwóch miejscach- w sąsiednich domach u bardzo miłych ludzi. Do Sibenika 5km, na wodospady Krka ze 30. A w Zablace koło kempingu były dyskoteki, ale na zewnątrz tego nie było słychać.(rok2001) 8) Pozdr.
a to ja
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) a to ja » 19.04.2004 20:10

Wczoraj znajomi (z którymi rok temu byliśmy na wakacjach w Chorwacji)mówili, że sprawdzali tegoroczną ofertę z tego samego hotelu, w którym byliśmy w ubiegłym roku.
Ceny?
W czerwcu za miejsce w pokoju dwuosobowym z pełnym węzłem sanitarnym+śniadanie i obiadokolacja płaciliśmy ok. 780zł od osoby za tydzień.
W tym czerwcu za to samo miejsce trzeba zapłacić ok 1120zł. :(
Zamienię pokój hotelowy na namiot.... :wink:
mitam
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mitam » 20.04.2004 18:04

Gratuluje słusznego wyboru. Tylko namiot i wola przestrzeń. Poranny zapach morskiej bryzy po wyjściu z namiotu. Poranna kawa i chłodna kąpiel w morzu.
NIE ZAMIENIE NAMIOTU NA NAJBARDZIEJ EKSKLUZYWNY HOTEL
Grillowanie rakija winko itd
To się nazywa wakacje na luzie !!!!!!!
Mafus
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mafus » 20.04.2004 19:26

Dokłanie :D :D :D
wiko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiko » 12.05.2004 12:26

W pełni popieram przedmówców. Byłem już w Chorwacji - trzygwiazdkowy hotel, kupa ludzi, duchota na stołówce mimo klimatyzacji -żadna rewelacja. W tym sezonie walę pod namiot - już się nie mogę doczekać - atmosfera na campie to jest to.

Pozdrowionka !
wiko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiko » 12.05.2004 12:26

W pełni popieram przedmówców. Byłem już w Chorwacji - trzygwiazdkowy hotel, kupa ludzi, duchota na stołówce mimo klimatyzacji -żadna rewelacja. W tym sezonie walę pod namiot - już się nie mogę doczekać - atmosfera na campie to jest to.

Pozdrowionka !
izmir
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) izmir » 12.05.2004 13:40

Witam !!!
Również przyłączam się do Was. Klimat kampu ma swój ogromny urok i wcale nie chodzi tu tylko o stronę finansową, gdyż w cenie kampu mozna znaleźć kwatery, ale na kampie jest ta wolność.

pozdrawiam Mariusz
izmir
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) izmir » 12.05.2004 13:41

Witam !!!
Również przyłączam się do Was. Klimat kampu ma swój ogromny urok i wcale nie chodzi tu tylko o stronę finansową, gdyż w cenie kampu mozna znaleźć kwatery, ale na kampie jest ta wolność.

pozdrawiam Mariusz
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi

Zamienię hotel na pole namiotowe... - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone