napisał(a) a to ja » 16.04.2004 21:55
niezawodny napisał(a):Widzę że Twój mąż ma bardzo rozsądną żonę
Moja niestety za nic w świecie nie chce się zgodzić na namiot, nawet dyskusja na ten temat odpada. Wg niej urlop musi być komfortowy, nawet kosztem jego długości i prawdę mówiąc to trochę ją rozumiem (po trudach codzienności).
Nigdy nie byłem pod namiotem w HR (jeśli nie liczyć wyjazdu jako dziecko przed ćwierćwieczem), zawsze na kwaterach - ale myślę że Chorwacja jest stworzona do takiej formy turystyki, znacznie bardziej niż np. Polska gdzie często jest zimno i pada co w przypadku namiotu ma kolosalne znaczenie (to akurat dobrze poznałem nieraz na Mazurach).
Poza tym myślę że dla wyjazdu typu objazdówka namiot też jest idealny bo noclegi na kwaterach, nie mówiąc o hotelach są przy krótkich pobytach drogie a i ciągłe szukanie odpowiedniego miejsca też jest wtedy uciążliwe.
No i oczywiście dzieci - sam mam dwójkę więc wiem że byłyby przeszczęśliwe pod chmurką
Osobiście chętnie spróbowałbym kiedyś tą formę wyjazdu (o ile przekonam żonę) a póki co to chętnie zapoznam się z Twoją opinią po powrocie - jakie wrażenia kogoś kto do tej pory preferował opcję murowaną (hotele czy kwatery?)
Na marginesie natomiast powiem że sprawdzałem parę razy ceny campingów w Chorwacji i nie wiem czy się myliłem ale nie wychodziło mi to aż tak dużo taniej w stosunku do kwater prywatnych jak dodałem wszystkie składniki; namiot, samochód, prąd, liczba osób, lodówka itd.
Szczególnie jeśli ma się rękę do szukania dobrych a niedrogich kwater.
Jako przykład powiem że w ubiegłym roku wspólnie ze znajomymi wzięliśmy duży, dwurodzinny, superkomfortowy apartament za 40 Euro doba koniec czerwca w cudownym miejscu na Pagu. 20 Euro za rodzinę 4 osoby (znajomi byłi w 5-tkę) to chyba jest na poziomie campingu?
Hm...
Człowiek im robi się starszy - tym wygodniejszy...
Opcję namiotową rozpatruję ze względu na częste (zakładam) zmiany nieba nad głowami
.I oszczędność czasu poświęcanego na upolowanie jakiejś kwatery. Ciekawe, co robi się szybciej: rozstawia namiot czy znajduje kwaterę
Acha!
Czy w Chorwacji na kempingach można "logować się" na mniej niż trzy noce?
P.S: Ale numer! Wczoraj przeglądałam w necie fotki z HR (szukałam Primosten) i ... znalazłam odpowiedź na swoje pytanie sprzed prawie roku:pytałam o kemping ADRIATIC k. zatoki Dolac. Cisza... A tu wczoraj, za jednym kliknięciem...pojawił mi się znajomy brzeg... To był kemping przed Primosten właśnie !
Pozdrowionka jeszcze piątkowe