Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zamiana "mapa bitowa na jpg?

Rozmowy na tematy fotograficzne. Porady odnośnie techniki fotografowania, wyboru sprzętu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.03.2006 19:07

Witam,chcę wstawić fotke do profilu ale system chce aby zamienić zdjęcie typu "mapa bitowa "na jpg,a ja niemam pojęcia jak to zrobić,może ktoś mi powie jak to zrobić.Pozd. :lol:
who
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) who » 09.03.2006 19:34

- jeśli posiadasz jakikolwiek "program graficzny" (np. od skanera, do obróbki zdjęć - Paint Shop) nawet najprostszy, to po prostu kliknij na swoją fotkę albo otwórz ową fotkę w tym programie. Następnie za pomocą polecenia >zapisz jako< wybierz rozszerzenie *.jpg. Musisz takowy program posiadać :-)
Amonek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Amonek » 09.03.2006 22:30

who napisał(a):- jeśli posiadasz jakikolwiek "program graficzny" (np. od skanera, do obróbki zdjęć - Paint Shop) nawet najprostszy, to po prostu kliknij na swoją fotkę albo otwórz ową fotkę w tym programie. Następnie za pomocą polecenia >zapisz jako< wybierz rozszerzenie *.jpg. Musisz takowy program posiadać :-)

Dokładnie. Każda Winda ma w standarcie Painta. Znakomicie się nim konwertuje.

Pozdrawiam,
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.03.2006 16:35

who napisał(a):- jeśli posiadasz jakikolwiek "program graficzny" (np. od skanera, do obróbki zdjęć - Paint Shop) nawet najprostszy, to po prostu kliknij na swoją fotkę albo otwórz ową fotkę w tym programie. Następnie za pomocą polecenia >zapisz jako< wybierz rozszerzenie *.jpg. Musisz takowy program posiadać :-)
:lol: Dzieki udało się jak widać. :P
eloelo1553
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) eloelo1553 » 28.08.2006 08:47

Mam podobny probem, tylko , że ja nie posiadam żadnego programu graficznego. Prosiabym o pomoc. Jeśli ktoś zna jakiś link z którego można ściągnąć ten program to bardzo prosiłabym o podanie go. Z góry dziękuję.
madzia1981
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia1981 » 28.08.2006 10:02

A ja polecam ten krótki kurs z programem jak to zrobić krok po kroku (jestem zielona w tych sprawach ale dzięki temu zrobiłam to bez problemu)
http://syrena10.vipserv.org/forum/viewtopic.php?t=303
pozdrawiam-czekam na zdjątko w profilu
Jacunio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacunio » 28.08.2006 10:16

madzia1981 napisał(a):A ja polecam ten krótki kurs z programem jak to zrobić krok po kroku

Hmmmm...
Ten kurs dotyczy wstawiania fotek do treści wiadomości, którą piszesz a tu chodzi o stworzenie swojego emblematu a konkretnie konwersję pliku.
Co do programów graficznych, to polecam darmową i popularną przeglądarkę plików graficznych IrfanView, która ma całkiem bogate możliwości konwersji pomiędzy różnymi formatami, wycinania fragmentów fotek i zmiany wielkości - czyli do naszego celu nadaje się idealnie. Można nawet ustawić w niej język polski.
Strona przeglądarki: http://www.irfanview.com/

eloelo1553 - gdybyś nie umiał sobie poradzić, to wyślij mi tę bitmapę: cro(małpa)post.pl, to Ci to zrobię...

PozdraV
J.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.09.2006 20:09

Co do programów graficznych, to polecam darmową i popularną przeglądarkę plików graficznych IrfanView, która ma całkiem bogate możliwości konwersji pomiędzy różnymi formatami, wycinania fragmentów fotek i zmiany wielkości - czyli do naszego celu nadaje się idealnie. Można nawet ustawić w niej język polski.

Ja od dawna korzystam z darmowego programu PhotoFiltre. Można go ściągnąć ze strony http://www.komputerswiat.pl/download/00 ... iczne.html Również tam znaduje się spolszczenie programu.

Powrót do FotoCroClub - dyskusja

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone