Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zaliczka za apartament.

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bozena Kljaković
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bozena Kljaković » 08.03.2004 14:23

Anna S napisał(a):Nie wiem jak wy kochani forumowicze, ale ja po raz drugi mam sporo kłopotów z wysłaniem pieniędzy do Chorwacji. Mój bank wymaga pełnych danych osoby do której wysyłam zaliczkę oraz IBAN-u czyli pełnego numeru konta (26 cyfr). Ponieważ "moim" Chorwatom wydaje się to nie potrzebne (piszą, że oni nigdy nie mieli takich problemów) trudno mi wydobyć od nich potrzebne informacje. I jeszcze sprawa banków pośredniczących. W ubiegłym roku bank włoski odliczył z wysyłanej kwoty 15 euro za swoje operacje. Rozumiem, że takie przepisy, ale nie rozumiem banku polskiego, który nie potrafi mi określić jaką drogą pójdą moje pieniądze i jaki będzie całkowity koszt tej operacji. Nie wiem jak dla was, ale dla mnie to paranoja (za chwilę podobno będziemy w Unii). Pozdrawiam wszystkich goraco.

Witaj!!!
Swobodnie od włascicieli zarzadaj adresu,bez strachu na podany adres wyslij list wartosciowy ,bez problemow dojdzie .
Zaliczke w ten sposub płaca i inni goscie nie tylko Polacy.
Pozdrowienia ze Splitu!!!!
Bozena Kljaković
zoohha
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zoohha » 08.03.2004 15:41

:D BOZENKO_witaj . Chcę Ci powiedzieć, że niedawno sfinalizowałam rezerwację apartamentu z poleconej przez Ciebie stronki. Udało sie na Hvarze i w ceie jakiej poszukiwałam. DZięujemy. Pozdrawiamy Zoohha i pozostali. PS. Pozdrowimy Rudę Śl. od Ciebie ok? :lol:
vicka80
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) vicka80 » 08.03.2004 17:20

Dziekuje kochani forumowicze że poruszenie takiego jakże waznego tematu, zapamietam że w tym roku zaliczke jak cos tylko listem wartościowy :) buzka for all
hOMER
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) hOMER » 02.08.2004 17:05

a jak to jest w przypadku miedzynarodowego przekazu pocztowego
prowizja od kwoty do 500 zt to 13 zt
ale czy tam wplaca sie zlotowki a oni przekaza to w kunach?

czy ja podaje adres domowy czy numer banku na tym?
Diego M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Diego M » 02.08.2004 17:16

hOMER napisał(a):a jak to jest w przypadku miedzynarodowego przekazu pocztowego
prowizja od kwoty do 500 zt to 13 zt
ale czy tam wplaca sie zlotowki a oni przekaza to w kunach?

czy ja podaje adres domowy czy numer banku na tym?

Sprawdzona forma przekazania zaliczki to list wartościowy dzięki naszej Poczcie Polskiej - to co wysyłasz w kopercie otrzymuje twój adresat :lol:
:hut:
pzdr :papa: :papa:
hOMER
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) hOMER » 02.08.2004 22:46

no tak. zgadza sie. ale teraz poczta chyba od niedawna posiada opcje przekazu pienieznego. moze on idzie szybciej. napewno 2x tanszy bo to 13 zt (ale tu juz i tak sa niskie kwoty wiec nie ma co oszczedzac) ale wydaje mi sie jeszcze bezpieczniejszym

ktos tym juz wysylal?
hOMER
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) hOMER » 04.08.2004 00:11

dzis wyslalem kase. ta forma przekazu zagranicznego w poczcie polskiej istniej echyba od niedawna bo w moim miescie jako pierwszy dokonywalem takiej operacji.
kaska ma ponoc dojsc w 9-10 dni a jak bedzie to sie okaze

cena faktycznie 13zt.
wplacic mozna w zlotowkach a oni i tak przelicza to na Euro i to po bardzo dobrym kursie :)
Poprzednia strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko