Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

zaliczka

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
evik
Odkrywca
zaliczka

Nieprzeczytany postnapisał(a) evik » 10.01.2011 18:15

Witam,
proszę powiedzcie jeśli wysyłacie zaliczkę w euro na konto właściciela apartamentu-to... z konta walutowego, czy jakimś innym sposobem?
Pozdrawiam .
leopantera
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) leopantera » 10.01.2011 18:52

Najtaniej było wysłać gotówkę w liście poleconym (może być z potwierdzeniem odbioru) ...
pawlop
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawlop » 10.01.2011 20:29

Tani jest przekaz pocztowy :)
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 10.01.2011 20:34

Musisz porównać stawki Twojego banku, PP.
listu pol. bym nie polecal...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.01.2011 21:38

w pkobp, jest to możliwe, żeby wysłać zaliczkę w euro na konto za granicą...coś to oczywiście kosztuje, jeśli mnie pamięć nie myli to około 20 zł..przy odrobinie odwagi i samozaparcia można zrobić to saodzielnie przez internet(jeśli oczwiście obsługujesz konto przez net), wybierasz tylko walutę i dodatkowo wklepujesz IBAN- czyli międzynarodowy numer rachunku bankowego.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 10.01.2011 21:39

arturac napisał(a):w pkobp, jest to możliwe, żeby wysłać zaliczkę w euro na konto za granicą...coś to oczywiście kosztuje, jeśli mnie pamięć nie myli to około 20 zł..przy odrobinie odwagi i samozaparcia można zrobić to saodzielnie przez internet(jeśli oczwiście obsługujesz konto przez net), wybierasz tylko walutę i dodatkowo wklepujesz IBAN- czyli międzynarodowy numer rachunku bankowego.

no nie myśl, że zrobisz TO za 0,00 pln... :roll:
Dromader
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dromader » 10.01.2011 21:45

arturac napisał(a):..przy odrobinie odwagi i samozaparcia można zrobić to saodzielnie przez internet(jeśli oczwiście obsługujesz konto przez net)...

Nie strasz niepotrzebnie :wink:
Odwagi i samozaparcia potrzeba tym co decydują się iść do oddziału banku i odstać swoje 8) Jest wygodnie i bezpiecznie :!:
evik
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) evik » 10.01.2011 22:01

Dziękuję za odzew.
Rozjaśniło mi się tzn.chodziło właśnie o ,,ten" IBAN -czy jest to symbol konta na które można przesyłać kasę z zagranicy .Pozdro.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 10.01.2011 22:06

evik napisał(a):Dziękuję za odzew.
Rozjaśniło mi się tzn.chodziło właśnie o ,,ten" IBAN -czy jest to symbol konta na które można przesyłać kasę z zagranicy .Pozdro.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Internatio ... unt_Number
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 10.01.2011 22:06

evik napisał(a):Dziękuję za odzew.

forum/viewtopic.php?t=24752
evik
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) evik » 10.01.2011 22:09

Doczytałam.Dzięki.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.01.2011 22:24

FUX napisał(a):
arturac napisał(a):w pkobp, jest to możliwe, żeby wysłać zaliczkę w euro na konto za granicą...coś to oczywiście kosztuje, jeśli mnie pamięć nie myli to około 20 zł..przy odrobinie odwagi i samozaparcia można zrobić to saodzielnie przez internet(jeśli oczwiście obsługujesz konto przez net), wybierasz tylko walutę i dodatkowo wklepujesz IBAN- czyli międzynarodowy numer rachunku bankowego.

no nie myśl, że zrobisz TO za 0,00 pln... :roll:

nie myślę ale równie dobrze mogą za to zdzierać ze 200zł:)np w millenium, albo innym zajefajnym aliorze...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.01.2011 22:28

Dromader napisał(a):
arturac napisał(a):..przy odrobinie odwagi i samozaparcia można zrobić to saodzielnie przez internet(jeśli oczwiście obsługujesz konto przez net)...

Nie strasz niepotrzebnie :wink:
Odwagi i samozaparcia potrzeba tym co decydują się iść do oddziału banku i odstać swoje 8) Jest wygodnie i bezpiecznie :!:

nie straszę, ja na ten przykład, nie do końca byłem pewny, czy wpisuję to co trzeba tam gdzie trzeba,,,i poszedłem do banku:) i tak jak piszesz, odstałem swoje i tu pozdrawiam wszystkie emerytki i emerytów z kolejki:) ale chociaż miałem prawie pewność, że jak kasa nie dojdzie to opiernicz zbiorę nie ja tylko pani z banku...warto było postać w tej kolejce, tyle ciekawych opowieści, tyle nowych znajomości:)
evik
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) evik » 11.01.2011 11:40

Jak dojdzie do skutku -napiszę jak się odbyło i ile mnie to kosztowało.
Dromader
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dromader » 11.01.2011 12:19

arturac napisał(a):... tu pozdrawiam wszystkie emerytki i emerytów z kolejki:) ...warto było postać w tej kolejce, tyle ciekawych opowieści, tyle nowych znajomości:)

Aaaa i z tym się zgodzę, bankowość internetowa niszczy bezpośrednie relacje międzyludzkie :wink: :smo:
Następna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone