napisał(a) rega2 » 21.02.2011 19:50
havi77 napisał(a):Witam,
ja skorzystałem w styczniu z usług PKO BP i przelałem do banku w Zadarze kwotę 110 euro koszt prowizji wyniósł 30 zł.Hitem okazała się informacja jaka dotarła do mnie od właścicielki apartamentu że otrzymała wpłatę 80 euro w załączeniu przesłała mi potwierdzenie z moim nazwiskiem.Wyparowało 30 eurasków. Wybrałem się do oddziału gdzie dokonałem wpłaty z pytaniem co jest grane??? Miły pan stwierdził że w naszym banku jest wszystko ok i że możliwe że bank w Chorwacji pobrał jakieś prowizje ale aż trudno było mu uwierzyć że taką kwotę i na tym pogawędka się skończyła.Wychodząc pomyślałem że Provident byłby tańszy.Dzisiaj byłem w innym oddziale PKO w moim mieście z pytaniem czy coś takiego jest możliwe.Pani udała się z moim dowodem wpłaty na konsultacje z"kimś"po czym wróciła i stwierdza że nie może mi pomóc tylko mam wrócić tam gdzie wpłacałem kasę!Pytam ją szanowna pani czy ja na pewno jestem w dobrym banku że nikt nic nie wie.Pani szanowna mówi że mam się udac do osoby,która pobierała wpłatę i tam złozyć reklamację bo na jej wiedzę to za mało zapłaciłem
Jutro idę dalej tropem 30 euro
Zapytaj się jako Kowalski z ulicy czy możesz przelać 110euro do Chorwacji ? Ja otrzymałem odpowiedź, że tak i poniosę opłatę 115zł a cała kwota dotrze do adresata.
Zrobiłem to samo tylko z konta inteligo i zapłaciłem ponad 200 zł (patrz wcześniejsza informacja w wątku). Przy próbie reklamacji pobranej kwoty z konta otrzymałem odpowiedź, że z konta potrącono więcej bo mieli z czego ściągnąć ? Obłęd
Uwierz, że 30euro x 3,95zł + 30 zł nie przebiło mojego przelewu równowartości 100euro.
Jestem ciekaw co Tobie odpowiedzą w dobie internetu i przelewów elektronicznych. Pewnie będzie: to nie my to Oni, transgraniczne przelewy i inne bzdety. Ja w to nie wierzę, bo co bank to ine opłaty.
Powodzenia