kamo001 napisał(a):Kilka dni temu przelałem do cro z konta osobistego PKO BP za pomocą internetu 200 euro zaliczki - koszt 25 zł. Przelicznik banku 3,96 zł za euro. Wszystko zajęło mi 5 minut.
Pozdrawiam
rega2 napisał(a):kamo001 napisał(a):Kilka dni temu przelałem do cro z konta osobistego PKO BP za pomocą internetu 200 euro zaliczki - koszt 25 zł. Przelicznik banku 3,96 zł za euro. Wszystko zajęło mi 5 minut.
Pozdrawiam
Ja w to nie wierzę. Jeżeli można wklej skan bo opłata przez ten bank pobierana jest chyba uznaniowo ?
Z twojego przykładu to tylko zgadza się przelicznik, ciekawe ile wpłyneło na konto zaliczki, bo przypuszczam że 170 euro
to jest możliwe z tym że resztę kosztów pokryje odbiorca lub za parę tygodni zniknie z konta jeszcze jakaś sumka nawet 3 cyfry tzw. koszty banków trzecich
rega2 napisał(a):Jeszcze raz przestrzegam przed PKOBP !!!
Dzisiaj rozliczono mój przelew 100euro.
Koszty 115zł + 50zł + 59,54zł = 221,54zł
Nigdy więcej nie wyślę z tego banku przekazu zagranicznego i w najbliższej przyszłości prawdopodobnie zrezygnuje całkowicie z jego usług. Tylko co wybrać ?
Zastanawia mnie do jakiej prowizji można dojść? Czas internetu i przelewów międzybankowych powinno obniżać prowizję, wierzę że bank PKOBP nieźle na tym przelewie zarobił (nie informując do końca ile taki przelew może kosztować - banki trzecie trele morele ...) .
Tak sobie myślę, że przy dziesięciu przelewach ma sens dowieść zaliczkę do Chorwacji osobiście ? Dochodzimy do absurdu pazerności banku PKOBP.
FUX napisał(a):Możesz rozwinąć części skladowe oplat?