Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zaliczka - ile wpłacacie na zaliczkę ?

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Adax
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adax » 21.06.2009 10:55

Witam wszystkich! Jestem tu nowy i mam dziwną sprawę. Pytałem na infolinii w mBanku czy przelew do podanego przeze mnie banku w Zagrzebiu: ZAGREBACKA BANKA D.D. ZAGREB , Paromlinska 2, Croatia
pójdzie z mBbanku bezpośrednio i otrzymałem zadziwiającą odpowiedź:
"...nie wiemy, dopiero po realizacji można się o tym przekonać..."

Próbowałem coś wycisnąć z panienki, ale nic, ponoć nie wiedzą co zrobią automaty... hihihii -kompromitacja mBanku!
Czy wszystkie banki nie wiedzą? W końcu bank w Zagrzebiu -stolicy i nic. A może ktoś z Was wysyłał już do tego banku przelew? Proszę o info. Pozdawiam
polankagiena
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) polankagiena » 21.06.2009 12:13

Przelew na zagraniczne konto na pewno pójdzie przez kilka banków, i w żadnym banku pracownik infolinii nie powie Ci przez jakie banki to będzie,
ja robiłam przelew z mbanku do Cro kwota 160 E i wyniosło mnie to 25 zł, tylko że koszty przelewu ja i odbiorca ( koszt banku polskiego - zleceniodawca, koszt banku zagranicznego - odbiorca)
Adax
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adax » 21.06.2009 16:32

Hmmm... Ponieważ całość kosztów mam ponieść a mam konta w 2 bankach to pytałem w mBanku jak to jest, myśląc, że banki lepiej kontrolują współpracę z innymi bankami, a tu klapa. I teraz nie wiem z jakiego banku będzie najkorzystniej.

Nie chodzi to o duże bezwzględnie kwoty, ale wkurzające jest to, że jest się zaskakiwanym opłatą, której nie można przewidzieć i która, z relacji kilku osób, może wynosić względnie kilkadziesiąt procent.... Sprawa do UOKiK ? :)
libero77
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) libero77 » 24.03.2010 12:21

Witam
Jesteśmy małżeń z 2 letnią córeczką, chcemy się wybrać do Chorwacji w połowe czerwca, czy może nam ktoś polecić miejsce w którym możemy zamieszkać i spędzić wspaniałe wakacje.? Najlepiej jak byłaby to kwatera prywatna, domek lub apartament, a w okolcy piesczysta plaża no i jak będzie to wyspa to będzie super.Proszę o odpowiedż.
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 24.03.2010 12:41

Wpisz do forumowej wyszukiwarki piaszczysta i do czerwca masz co czytać :wink:

https://www.cro.pl./forum/search.php?mode=results

np.: https://www.cro.pl./forum/viewtopic.php? ... iaszczysta
miguel06
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) miguel06 » 25.04.2010 00:27

Adax to nie jest wielka roznica +/- 10 zł,ja w Mbanku do Chorwackiego banku wpłacałem 100eur zaliczki i wyszla mnie prowizja 30zł,aa to ze oni o tym nie wiedza ile wyniesie to fakt,bo do 6miesiecy od wysłania pieniadzy moga pociagnac ci jakies drobne z konta,gdzies juz o tym pisalem,bo sam nie wiedzialem,ale wiedze uzupełnilem po konsultacji z Mlinia.
matrix02
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) matrix02 » 25.04.2010 19:30

Wpłata zaliczki w millenium 120EURO koszt 25PLN a po 20 dniach doliczono koszty banku w Chorwacji 75PLN ,prowizja wyszła 100PLN TO ZŁODZIEJSTWO W BIAŁY DZIEN lepszy jest list wartościowy
pawelli
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelli » 26.04.2010 08:03

Persa napisał(a):Witam
Ile wpłacacie na zaliczkę, dziś Chorwatka poprosiła 1000 euro zaliczki od razem 5 rodzin,....t. Chyba troszkę dużo!!??

Zdecydowanie za dużo. My od całej kwoty 660 euro za pobyt przelaliśmy 100 euro - czyli około 15%
Poprzednia strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Zaliczka - ile wpłacacie na zaliczkę ? - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone