napisał(a) Mosqito » 05.09.2014 16:14
Hej
Cornugon Szczerze współczuję pogody na jaka trafiliście w Chorwacji to bardziej że to tylko tydzień pobytu. Po ilości deszczu, którą opisujesz chyba każdy by się wku...ł. Co do przyszłorocznych planów, to wiesz... nie ma reguły że na północy (Istria, Krk, Kvarner) będzie zimno i deszczowo a na południu ciepło i słonecznie. ja na wiele pobytów w Cro największe ulewy miałem zarówno w Novi Vinodolski, Biogradzie jak i Orebicu. Kieruj się chyba bardziej tm co chcesz zwiedzić czy zobaczyć a pogoda to już kwestia wtórna.
Bardzo mi się podobała część opowieści o Słowenii. Wynika z niej że bywałeś tam niejednokrotnie i masz wiedzę i może jakieś fotki. Może pokusiłbyś się o otwarcie wątku pt. Słowenia i opisał kilka miejsc wraz ze zdjęciami tak jak teraz opisałeś targ w Ljublanie i tę restaurację w której jedliście obiad. Dla większości Słowenia stanowi kraj tranzytowy w drodze do Cro a to piękne miejsce i warte odwiedzenia choć trzeba przyznać że nie najtańsze.
Dwa lata temu miałem okazję być w Logarskiej Dolinie, mieszkać w jednym z okolicznych pensjonatów z cudownym jedzeniem przyrządzanym przez właścicielkę i odwiedzić przy okazji wąwóz Vintgar i Bled wraz z zamkiem i jeziorem. Niestety na Bohinj nie starczyło już czasu. Ale np. o Ljublanie czy wybrzeżu słoweńskim z miłą chęcią bym poczytał. Przemyśl to...
Pozdrawiam