Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zalamanie pogody?

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
gaceq
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gaceq » 07.08.2009 09:16

moondek napisał(a):
gaceq napisał(a):Tak tak szykuje się straszne załamanie pogody bo mój wujek jest bacą i i dzwoniłem do niego i mówił że czuje, że coś się ma na rzeczy w Cro bo go strzyka włosami.

Brawo Jasiu! YOGIBABU! :twisted: Zapytaj się wujka, czy Ci w ortografii nie pomoże. W końcu jest bacą... :lol:

do szkoły nie chodził bo owieczki wypasał i nie miał czasu więc mi nie pomoże ale na pogodzie się zna i jak słyszy te brednie co tu niektórzy wypisują to mu się słabo robi.

moondek jak byś coś od siostry wiedział to daj znać na forum albo na emaila napisz żeby zamieszania na forum nie robić bo jak załamania pogody nie będzie to pewnie pojadę do Cro. Huhahahahhaha .... dobre ...buhahhahah
moondek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) moondek » 07.08.2009 09:34

Gdybym pisał o pogodzie w temacie "fotodyskusja", to rzeczywiście - robiłbym zamieszanie. Ale czy napisałem coś nie na temat? 8) Jedni lubią pogadać rzeczowo i merytorycznie, inni słuchają się górali- cytując Ciebie: ''Huhahahahhaha .... dobre ...buhahhahah''
joasiasok
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) joasiasok » 07.08.2009 14:23

moondek, ja bym wolała żeby sie nic nie budowało nad Jadranem, bo drugi raz w jednym sezonie tego nie zdzierżę!!!! ma byc skwar, że zapamietam na cała, długą,okropna, zimną, chlupoczącą, deszczowo-snieżną zimo-jesień która nadciągnie do PL. Akumulatory muszę naładować, właśnie w Cro!
moondek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) moondek » 07.08.2009 14:34

- Mówisz i masz - odpowiedział gaceq.
Poczym zrobił palcami ''pstryk'' i nastało słońce ;)

A tak na poważnie, tez się wybieram do HR za tydzień i trochę mnie dziwią takie prognozy... 8O
ASIULA37
Autostopowicz
załamanie

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA37 » 07.08.2009 14:52

W drugiej polowie czerwca byliśmy w omisu pierwszy tydziedzień padało, lało, drugi bylo ok
moondek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) moondek » 07.08.2009 14:54

Super. To pocieszające, co piszesz ;)
paolooo
Croentuzjasta
Re: załamanie

Nieprzeczytany postnapisał(a) paolooo » 07.08.2009 15:22

ASIULA37 napisał(a):W drugiej polowie czerwca byliśmy w omisu pierwszy tydziedzień padało, lało, drugi bylo ok

graj w totolotka......trafić na kiepską pogodę w CRO to trzeba mieć szczęście :roll:
bobemce
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bobemce » 09.08.2009 09:14

Zabawa w jasnowidzów trwa w najlepsze, jak widzę :]

W Chorwacji bywałem już w czerwcu, lipcu, sierpniu i we wrześniu. I co? Wniosek jest taki, że gadanie o przewidywalnym załamaniu pogody to jakaś Banjaluka :D Padać potrafiło i w lipcu i w sierpniu i we wrześniu, a gdybym się uparł, to pewnie i dowiedziałbym się o jakichś czerwcowych opadach 8)

Jakoś nie przypominam sobie, by ktoś jadąc z roku na rok dokładnie w tym samym terminie trafiał zawsze w identyczną pogodę. Zdradzę Wam tajemnicę, dlaczego tak jest...

Bo taka jest właśnie pogoda :twisted: :twisted: :twisted:

PS - wyczuwam załamanie pogody za 11 miesięcy 12 dni 4 godziny i 15 minut...
Jacek L
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek L » 09.08.2009 14:10

A jednak - 3 razy byłem w okolicach Dubrownika - zawsze końcówka lipca i 3/4 sierpnia, i przez ten czas ani razu nie padało :D upał, upał, upał ,więc raczej się nic nie zmienia :D
Sandanski
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sandanski » 09.08.2009 18:49

Ogolnie moi drodzy nie ma co sie oszukiwac klimat w Chorwacji jest zupelnie inny od tego panujacego w Polsce (mowie o kontynentalnej czesci) bo chociazby zobaczcie co sie dzieje z pogoda kiedy przekroczymy granice slowacko - wegierska jedno co sie w oczy rzuca to kumulusy zgromadzone po stronie Slowackiej a zupelnie bezchmurne niebo na Wegrzech to po pierwsze . Po drugie o jakim zalamaniu pogody mowa ?zalamanie pogody jest wtedy kiedy trwa znacznie dluzej niz tydzien.
I po trzecie prognozy dlugoterminowe ktorymi czesto sie tutaj poslugujecie sa zupelnie wrozeniem z fusow zaden synoptyk nie powie ci jaka bedzie pogoda na 16 dni naprzod bo po prostu by sklamal,oczywiscie posluguja sie metodami (to juz bardziej skomplikowana sprawa)tzw prognozy matematyczne wyliczenia, obserwowanie sytuacje hydrologicznej w Europie wedrowki nizow i wyzow innyc ukladow barycznych cisnienia atmosferycznego z tym zwiazane,ale nikt powtarzam nikt nie przewidzi pogody na wiecej niz 5 dni.

Zalamanie w takich krajach jak: Chorwacja,Hiszpania,poludniowe Wlochy,Serbia ,Czarnogora,poludniowe Wegry tak tak moi drodzy niby blisko a zupelnie inna termika,Albania,Bulgaria,Grecja,Turcja polduniowa Rumunia czyli w krajach na poludnie od linii Karpat i Alp jest krotkotrwale albo inaczej przejsciowe.
Ale sie rozpisalem zanudzam sorry wciagnelo mnie.
Co chcialem to powiedziec ,aha generalnie jest tak,ze zazwyczaj frontowe chmury zwiazane wlasnie z nizem wedruja z zachodu europy(vide swietny przyklad Polski najczesciej z nad Atlantyku)wiec sila rzeczy one nie dochodza do chociazby Wegier o Chorwacji nie wspomne.
Juz nie przynudzam madrze sie,a jestem nowy na forum wiec cichosza.

Aha uwielbiam Chorwacje kocham jej krajobrazy,pogode ,przyrode ,ale jest jedno miasto ktore mnie wciagnelo i siedze po uszy od tego wzielem nazwe mojej skromnej osoby logujac sie na forum.
Jacek L
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek L » 09.08.2009 19:18

I wyszło na moje - w Chorwacji świeci słońce !!!! i nie zrażajcie się przepowiedniami jakiegoś nawiedzonego ..... tam warto jechać i tyle ! :D
moondek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) moondek » 10.08.2009 13:56

Też cię pozdrawiam, a ''nawiedzonego'' poszukaj w swojej rodzinie :lol:
edo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) edo » 11.08.2009 11:26

cwaniakować i wymądrząć się można dopóki się nie trafi na kiepską pogode, tak jak to było pod koniec czerwca 2009. Podczas gdy nad Bałtykiem była słoneczna pogoda, w Chorwacji wiało i lało że ciężko było nawet wyjść na spacer.
anubis2423
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) anubis2423 » 11.08.2009 16:06

ale nie wszedzie lało w czerwcu kolega byl od 15.06.do konca czerwca i padalo tak mocno moze 3,4 razy,a tak to godzinka deszczu i spokoj slonko i laba:)pozdro
gaceq
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gaceq » 11.08.2009 16:12

moondek napisał(a):Też cię pozdrawiam, a ''nawiedzonego'' poszukaj w swojej rodzinie :lol:

I jak są jakieś poufne wieści na temat pogody po niedzieli ? Może coś siostra się dowiedziała od synoptyków ? Pasowało by mi po niedzieli kilka dni słonecznych :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pogoda i klimat

Zalamanie pogody? - strona 17
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone