Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zalamanie pogody?

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 22.06.2009 22:36

Zawsze jest jakaś nadzieja, na pewno wkrótce nie będzie aż tak żle... :papa:
http://www.meteoam.it/modules.php?name= ... &arancio=1
Lider16
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lider16 » 22.06.2009 22:46

mutiaq napisał(a):
alessandro1977 napisał(a):Dobrze, że ja mam zamiar w ciemno jechać i niczego nie rezerwowałem bo jak w sierpniu taka fala przyjdzie to będę musiał zmienić kierunek na Grecję lub Cypr...mam nadzieję jednak, że będzie tak jak zawsze podczas mojego pobytu i ostatecznie wyląduję na Hvar...

Z tą Grecją też uważałabym ;)
Koleżanka na Zakhyntos w tej chwili siedzi i pisze, że od 3 dni mało słońca i pada :P

Może w takim razie obierzemy kierunek północny? Właśnie jestem w Szwecji. Pogoda może nie upalna ale dobrze ponad 20 stopni w dzień. Słoneczko świeci, jest fajnie :-) No i ta długość dnia :) jest prawie północ a tutaj taki lekki zmierzch. Do prawdziwej białej nocy trochę brakuje (jestem mniej więcej na 58 równoleżniku ale podoba mi się to).
Pozdrawiam :papa:

A do Cro jadę za 10 dni i pogoda tam musi się wyklarować :D
marco
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) marco » 23.06.2009 07:04

Rok temu w ostatni tydzień czerwca upały w Chorwacji , a konkretnie na Istrii były nie do zniesienia.Wróciliśmy wcześniej , bo nie było czym oddychać...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.06.2009 09:56

W ogóle w tym roku widać pogoda wszędzie jest pogięta...współczuję tym, którzy teraz mają urlopy...w niedzielę oglądałem wiadomości na HRT 1 bo mam na cyfrze + i nawet sami Chorwaci nie wiedzą co jest grane... :evil:
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 23.06.2009 09:57

marco napisał(a):Rok temu w ostatni tydzień czerwca upały w Chorwacji , a konkretnie na Istrii były nie do zniesienia.Wróciliśmy wcześniej , bo nie było czym oddychać...

No to jest dopiero ewenement! Zazwyczaj ludzie piszą, że wcześniej wracali, bo lało. Ale żeby z agorąco było?
miro
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) miro » 23.06.2009 10:04

Dziś w Breli jakieś 19st i plus taki że nie pada.Reszta bez zmian,czyli nie ma słońca i wiszą chmurzyska z których pewnie popada.
Normalnie masakra jakaś :evil:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 23.06.2009 10:26

alessandro1977 napisał(a):W ogóle w tym roku widać pogoda wszędzie jest pogięta...współczuję tym, którzy teraz mają urlopy...w niedzielę oglądałem wiadomości na HRT 1 bo mam na cyfrze + i nawet sami Chorwaci nie wiedzą co jest grane... :evil:

Kryzys.
miro
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) miro » 23.06.2009 10:29

No i leje :(
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.06.2009 10:41

miro napisał(a):No i leje :(

Wykrakałeś...ja w Cro jeszcze deszczu nie widziałem...ciekaw jestem jak wygląda ? :lol:
joasiasok
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) joasiasok » 23.06.2009 11:48

To nie jest smieszne.... :cry:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.06.2009 11:52

joasiasok napisał(a):To nie jest smieszne.... :cry:

Ja wiem, że to nie jest śmieszne...to jest tragiczne nie tylko dla nas ale i dla Chorwatów...nie wyobrażam sobie aby w Chorwacji była loteria pogodowa jak w Polsce...nie po to tłucze się człowiek tysiące kilometrów...Obrazek
miro
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) miro » 23.06.2009 13:32

Powoli mam już tego dość.Poważnie rozważam wyjazd jutro i powrót do Polski. Szkoda kasy i nerwów na siedzenie w apartmanie i patrzenie jak leje.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.06.2009 13:36

miro napisał(a):Powoli mam już tego dość.Poważnie rozważam wyjazd jutro i powrót do Polski. Szkoda kasy i nerwów na siedzenie w apartmanie i patrzenie jak leje.

Widzę, że to już nie żarty i faktycznie beznadziejna pogoda...aż tak źle, nie ma żadnych szans na poprawę ?
miro
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) miro » 23.06.2009 13:52

Na jaki serwis pogodowy bym nie trafił to wszędzie prognoza:deszcz do niedzieli. Planowałem pobyt do środy,to mam czekać na góra dwa dni słońca?
Lepiej stąd zmykać,a za zaoszczędzone pieniadze polecieć we wrześniu do Tunezji. Tylko dzieci żal,nudzą się i ciągle pytaja kiedy przestanie padać.
renatalato
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) renatalato » 23.06.2009 13:55

miro napisał(a):Powoli mam już tego dość.Poważnie rozważam wyjazd jutro i powrót do Polski. Szkoda kasy i nerwów na siedzenie w apartmanie i patrzenie jak leje.

Ja bym ruszyła na południe, do Czarnogóry 8O
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pogoda i klimat