Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zalamanie pogody?

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
roszel
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) roszel » 01.08.2008 10:38

zycze ci pogodny sobie równiez a myslisz ze pogoda na wp lub onecie tez jest w maire wiarygodna?:)
kasiula8
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kasiula8 » 06.08.2008 01:05

Korala.
Czytając Twoje posty podejrzewam, że jesteś albo marynarzem, albo żeglarzem. Bardzo ciekawie piszesz, dobrze się to czyta. No i można się sporo nauczyć. Pozdrawiam
AnetaA
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AnetaA » 10.08.2008 23:07

Ja nie patrzę na prognozy,wierzę,że będzie ładnie i jak do tej pory to działa :wink: ,przeciez wiara czyni cuda,a tak na poważnie to już po raz czwarty chyba jedziemy w tym samym terminie i dwa razy zdarzył nam się silniejszy wiatr chyba od morz dzieki czemu były super fale i dzieciaczki miały wielką radochę,a poza tym to tylko parę kropel deszczu,które spadły nam na nosy w cieplutkie popołudnie,życzę wszystkim ślicznej pogody
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.08.2008 05:28

Długi łikend mało ciekawy ,zwłaszcza od połowy w górę(cro)
http://www.chorwackie.pl/
Podróż na południe w deszczu ?
konflo
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) konflo » 15.08.2008 15:25

Kiedy wiadomo że zbliża się wiatr Bora, i ochlodzi wody w morzu?Wiadomo to wogole?
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 19.08.2008 11:12

konflo napisał(a):Kiedy wiadomo że zbliża się wiatr Bora, i ochlodzi wody w morzu?Wiadomo to wogole?

A czy to ważne? Przynajmniej jest ładnie... :wink:
Obrazek
kulka53
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kulka53 » 19.08.2008 11:48

JacYamaha napisał(a):
konflo napisał(a):Kiedy wiadomo że zbliża się wiatr Bora, i ochlodzi wody w morzu?Wiadomo to wogole?

A czy to ważne? Przynajmniej jest ładnie... :wink:

Co prawda to prawda :D :wink: , jest ładnie.

Obrazek

A jak się wjedzie troszkę wyżej od poziomu morza :wink: to jest jeszcze ładniej.

Obrazek

A jeszcze wyżej jest nadal niebrzydko, ale za to zimno :wink:

Obrazek
jotem
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jotem » 19.08.2008 15:07

No dobra! Zdjęcie fajniste - ale powiedzcie czy kurtki też mam pakować??? Zakładałam, że tylko krótkie spodnie, koszulki i klapki...;)
YoanaK
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) YoanaK » 19.08.2008 15:11

Właśnie wróciłam z Mimic. Przez 2 tygodnie od 4 do 18 sierpnia zachmurzyło się raz, powiało przez 2 dni, słońce, słońce, słońce i ciepełko. Woda wprawdzie nie taka ciepła jak rok temu, ale przyjemnie :)
Ani razu nie założyłam nic z długim rękawem ani żadnych długich spodni.
Dorothea1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dorothea1 » 19.08.2008 15:15

Jadę na pierwsze dwa tygodnie września i myślę,że tu istnieje większe prawdopodobieństwo,że założę te długie spodnie.
jotem
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jotem » 19.08.2008 15:18

YoanaK,
właśnie czekałam na Twój meldunek!:)
Czyli długie rękawy i długie spodnie na samo dno bagażu!
Jaką trasą jechaliście? Zahaczaliście o Słowenię? Czy wprost z Wegier do Chorwacji? Pytam, bo w wątku o Słoweńskich winietkach jest info, że odcinek, który był niepłatny jeszcze jakiś czas temu miał/ma stać się płatny...jakoś teraz.... Jest lekki chaos informacyjny - więc pytam o info praktyczne.
Jakieś uwagi z pierwszej ręki? My ruszamy do Mimic w czwartek.
YoanaK
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) YoanaK » 19.08.2008 15:22

Jotem my pojechaliśmy objazdem z Austrii zjazd 228 na Spielefeld - Pesnica u Mariboru - Lenart - Ptuj, cały czas bezpłatnie i nie ma zapowiedzi o wprowadzeniu odpłatności, można spokojnie trafić :) Jakby więcej info potrzeba, pytaj.
Długie rękawy na dno polecam. Ja miałam w samochodzie, żeby dzieci okryć w czasie snu.
Już mi żal, że wróciliśmy.
jotem
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jotem » 19.08.2008 15:37

YoanaK napisał(a):Jotem my pojechaliśmy objazdem z Austrii zjazd 228 na Spielefeld - Pesnica u Mariboru - Lenart - Ptuj, cały czas bezpłatnie i nie ma zapowiedzi o wprowadzeniu odpłatności, można spokojnie trafić :) .

A jaka jest ta droga, którą opisujesz? Wiem, że nie autostrada - ale jak się jedzie? Wąska/szeroka, ruchliwa czy nie?
W sumie nastawiamy się na trasę przez Wegry - jednak przez Austrię...jest jakby wygodniej choć drogi w Słowenii trochę się obawiam...

Wątek zupełnie o czym innym...no ale prywatnych wiadomości się tutaj nie da wysyłać....:(

więc może na maila:
jola34(małpa)wp.pl
Agga
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agga » 21.08.2008 13:23

Powiem tak: załamanie pogody przeżyłam w chorwacji dwa razy ,z czego jedno straszne. W tamtym roku na Istrii nagle zerwała sie straszna nawałnica , do tego stopnia ,ze fruwały parasole z knajpek nadmorskich i było niezbyt przyjemnie. Po tym było chłodniej , chociaż wyszło słońce następnego dnia , to morze było wzburzone i było zdecydowanie mniej ciepło.
W tym roku - Makarska riviera i Bora - wiatr , silny deszcz , a później już tylko wichura i jakieś 16 stopni ciepła. Poważnie !Ponieważ " to" nadeszło we środę ,do weekendu słońce nie wyszło :(((( I wyjechaliśmy :cry:
victoo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) victoo » 21.08.2008 13:34

Agga a kiedy była ta Bora na Makarskiej?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pogoda i klimat