Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zalamaanie Pogodyy ??

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
aneta_jacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) aneta_jacek » 12.07.2005 21:12

Kasiunia napisał(a):W jakie miejsce sie wybierasz bo ja na camping Oliva, chociaż ztego co slyszalm to jest tam dość drogo :?

Drogo ... owszem bo za podobna cene (lub jakies 1/3 wiecej w przeliczeniu na 4 osoby uogolniajac) co pobyt na tym kempingu bywaja amartamenty z kuchnia , lodowka i wlasnym wc ;) Ale .....kazdemu oczywiscie wg upodoban i zyczen :)
Rabac ladny , w okolicy nawet przy pochmurnej pogodzie jest co robic ( fajna trasa na piechote do Labina w gore ktorej nie przejdziesz przy upale np ) .
Pozdrawiam Aneta
wiko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiko » 13.07.2005 06:43

Kasiunia napisał(a):
wiko napisał(a):W sumie to pociszają troche te wróżby bo akurat w piątek mam być na miejscu i teoretycznie do poniedziałku mogę spać spokojnie, a powódź na kampie małoprawdopodobna.

W jakie miejsce sie wybierasz bo ja na camping Oliva, chociaż ztego co slyszalm to jest tam dość drogo :?

Jutro tj. w czwartek 14.07. o 18.00 wyjeżdżam na camp Oliva. Na piątek i kolejne dni prognozują pogodę normalnę czyli słońce pełne i ciepełko. Może się spotkamy - pomarańczowe seicento z ciemnymi szybami.
Apropo cen na campie - jego dogodne położenie, możliwość korzystania z infrastruktury przylegających hoteli oraz bliskość centrum miejscowości uzasadnia stosunkowo wysoką cenę - ok 22 Euro za 2 os, auto, namiot taxa w strefie nieparcelowanej.
aneta_jacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) aneta_jacek » 13.07.2005 08:04

wiko napisał(a):W jakie miejsce sie wybierasz bo ja na camping Oliva, chociaż ztego co slyszalm to jest tam dość drogo :?

Jutro tj. w czwartek 14.07. o 18.00 wyjeżdżam na camp Oliva. Na piątek i kolejne dni prognozują pogodę normalnę czyli słońce pełne i ciepełko. Może się spotkamy - pomarańczowe seicento z ciemnymi szybami.
Apropo cen na campie - jego dogodne położenie, możliwość korzystania z infrastruktury przylegających hoteli oraz bliskość centrum miejscowości uzasadnia stosunkowo wysoką cenę - ok 22 Euro za 2 os, auto, namiot taxa w strefie nieparcelowanej.[/quote]

Pozwole sie tu jednak do konca nie zgodzic bo:
1/plus owszem to przy samym morzu ale strefa nieparcelowana gdzie rozbijala sie wiekszosc rodakow jest dosc daleko - efekt: chodzili gdzies jakies 300 - 400 m do morza z konca kempingu
2/ z wypelnionego ludzmi basenu, aerobiku o 10ej rano moze korzystac kazy kto tam przyjdzie , nie tylko z campu i wmiesza sie w tlum "uprawnionych " gosci
3/bliskosc centrum - no tu to ja bym juz dyskutowala bo zalezy co dla kogo jest centrum .... jesli wziasc pod uwage glowny market jako centrum to Olivia jest akurat dosc daleko i na koncu zatoki
do czego zmierzam ..... w Rabaciu sa stosunkowo tanie kwatery bo jak wyjasnic fakt ze tyle samo placi sie od osoby za kemping co za apartament na osobe .... nie dyskutuje z tym ze na kampach nie jest fajnie - jak ktos lubi to prosze bardzo ale wg mnie ktos tu przesadzil ... bo nie moze kawalek suchej trawy kosztowac tyle co apartament ;)
Oczywiscie milego i udanego wyjazdu wyjazdu !
Pozdawiam Aneta
wiko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiko » 13.07.2005 08:47

aneta_jacek napisał(a):
wiko napisał(a):W jakie miejsce sie wybierasz bo ja na camping Oliva, chociaż ztego co slyszalm to jest tam dość drogo :?

Apropo cen na campie - jego dogodne położenie, możliwość korzystania z infrastruktury przylegających hoteli oraz bliskość centrum miejscowości uzasadnia stosunkowo wysoką cenę - ok 22 Euro za 2 os, auto, namiot taxa w strefie nieparcelowanej.

Pozwole sie tu jednak do konca nie zgodzic bo:
1/plus owszem to przy samym morzu ale strefa nieparcelowana gdzie rozbijala sie wiekszosc rodakow jest dosc daleko - efekt: chodzili gdzies jakies 300 - 400 m do morza z konca kempingu
2/ z wypelnionego ludzmi basenu, aerobiku o 10ej rano moze korzystac kazy kto tam przyjdzie , nie tylko z campu i wmiesza sie w tlum "uprawnionych " gosci
3/bliskosc centrum - no tu to ja bym juz dyskutowala bo zalezy co dla kogo jest centrum .... jesli wziasc pod uwage glowny market jako centrum to Olivia jest akurat dosc daleko i na koncu zatoki
do czego zmierzam ..... w Rabaciu sa stosunkowo tanie kwatery bo jak wyjasnic fakt ze tyle samo placi sie od osoby za kemping co za apartament na osobe .... nie dyskutuje z tym ze na kampach nie jest fajnie - jak ktos lubi to prosze bardzo ale wg mnie ktos tu przesadzil ... bo nie moze kawalek suchej trawy kosztowac tyle co apartament ;)
Oczywiscie milego i udanego wyjazdu wyjazdu !
Pozdawiam Aneta[/quote]

Muszę dorzucić swoje trzy grosze !
1. Jeśli chodzi o ceny, to chyba nie brliście pod uwagę faktu, że byliście w Rabacu przed sezonem i wtedy jak wszędzie jest dużo taniej. Spróbuj na przełomie lipca i sierpnia znaleźć kwaterę poniej 35 euro za 2 osoby. Szukałem więc wiem, że to mało prawdopodobne, chyba że gdzieś na samym szczycie góry - wątpliwa przyjemność.
2. Owe 200-300 metrów do morza po płaskim terenie nijak się ma do nawet najbliżej morza położonej kwatery, gdzie zawsze trzeba spinać sie stromymi schodami aby się wydostać z plaży do pokoju.
3. Co do położenia - pokaż mi camp z którego po 3 minutowym spacerku jesteś u początku głwnej nadmorskiej promenady, która biegnie wzdłóż całej miejscowości. W razie niepogody, zawsze mozna coś z sobą zrobić.

Pozdrawiam
Witek
aneta_jacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) aneta_jacek » 13.07.2005 09:22

wiko napisał(a):Muszę dorzucić swoje trzy grosze !
1. Jeśli chodzi o ceny, to chyba nie brliście pod uwagę faktu, że byliście w Rabacu przed sezonem i wtedy jak wszędzie jest dużo taniej. Spróbuj na przełomie lipca i sierpnia znaleźć kwaterę poniej 35 euro za 2 osoby. Szukałem więc wiem, że to mało prawdopodobne, chyba że gdzieś na samym szczycie góry - wątpliwa przyjemność.
2. Owe 200-300 metrów do morza po płaskim terenie nijak się ma do nawet najbliżej morza położonej kwatery, gdzie zawsze trzeba spinać sie stromymi schodami aby się wydostać z plaży do pokoju.
3. Co do położenia - pokaż mi camp z którego po 3 minutowym spacerku jesteś u początku głwnej nadmorskiej promenady, która biegnie wzdłóż całej miejscowości. W razie niepogody, zawsze mozna coś z sobą zrobić.

Pozdrawiam
Witek

Sezon w Rabaciu zaczyna sie od ostatniego tygodnia czerwca i my bylismy na przelomie i fakt bylo jeszcze w miare tanio ale porownywalam to z adekwatnymi cenami jakie placili znajomi na Olivii w tym samym okresie i po prostu wydalo mi sie to drogo i tyle. Tu zdania nie zmianiam bo widzialam miny znajomych jak zobaczyli ile kasy im zabralo siedzenie na kampie i porownali z tym co na gorze jest. To tyle do cen ....
Niemniej jak napisalam kazdemu wg potrzeb i wymagan , wszystko ma wady i zalety.... to jest ten czynnik nieprzeliczalny wlasnie .....a nazywa sie preferencja i upodobania ... wydawalo mi sie tylko ze kamping jednak powinien byc jakies 40 , 50 % tanszy ..........
wiem ze silne lobby campingowe mi tu glowe urwie :) ale co tam ....
kazdy ma jak lubi i moze ja w ogole sie nie znam ;)
Pozdro . A.
Kasiunia
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kasiunia » 13.07.2005 09:28

A czy jest jakis camping w okolicy Olivy, slyszalam o campingu Marina tylko podobno to straszna dziura... bo jus sama niewiem co robic :?
kjedi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kjedi » 13.07.2005 10:24

Aneta, Jacek -pozdrawiamy-szkoda,ze sie rozminelismy.
W temacie pogody-na Rabie totalna kicha.Tydzien za nami i dopiero poltora slonecznego dnia.Leje prawie codziennie.Jak ktos chce tu przyjechac w ciemno niech sprawdzi pogode-ewentualnie pojedzie na poludnie. Tu do 2O zapowiadaja bez zmian.Kto ma rezerwacje(Kama:( )niech da na tace
Pozdrawiamy
Beata i Krzysztof
aneta_jacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) aneta_jacek » 13.07.2005 10:37

kjedi napisał(a):Aneta, Jacek -pozdrawiamy-szkoda,ze sie rozminelismy.
W temacie pogody-na Rabie totalna kicha.Tydzien za nami i dopiero poltora slonecznego dnia.Leje prawie codziennie.Jak ktos chce tu przyjechac w ciemno niech sprawdzi pogode-ewentualnie pojedzie na poludnie. Tu do 2O zapowiadaja bez zmian.Kto ma rezerwacje(Kama:( )niech da na tace
Pozdrawiamy
Beata i Krzysztof

Pozdrowienia serdeczne..... no coz.....nie wierzymy poki ktos stamtad nie napisze paru słow ze jest az tak kiepsko z pogoda....
trafila sie anomalia ...a w Norwegii sa upaly ...kto by mogl to przewidziec ...
pozdrawiamy wiec i trzymamy kciuki za Was ( za pogoda u was ) i wszystkich Maniakow ....

Aneta z Jackiem
wiko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiko » 13.07.2005 11:05

Aneta i Jacek napisali:

Niemniej jak napisalam kazdemu wg potrzeb i wymagan , wszystko ma wady i zalety.... to jest ten czynnik nieprzeliczalny wlasnie .....a nazywa sie preferencja i upodobania ... wydawalo mi sie tylko ze kamping jednak powinien byc jakies 40 , 50 % tanszy ..........

Dla każdego według potrzeb.

Pozdrawiam
Wiko
cyjzar
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) cyjzar » 13.07.2005 11:59

ja jade jutro chodz nei wiem po co jak w calej europie jest slonce tylko jak pokazywana jest chorwacja to leje,zawsze bylo odwrotnie
pozdrawiam
wiko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiko » 13.07.2005 12:07

cyjzar napisał(a):ja jade jutro chodz nei wiem po co jak w calej europie jest slonce tylko jak pokazywana jest chorwacja to leje,zawsze bylo odwrotnie
pozdrawiam

Nie pękaj stary, obejrzyj prognozę 7 dniową (7dana) dla Puli, Zadaru to Ci sie humor poprawi.
Już od piatku full słońce i upał.
Ja też jutro startuję do RABACA.

http://www.dhmz.htnet.hr/prognoza/prognoze.html
Sarah
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sarah » 13.07.2005 12:18

a ja za tydzien gdzies na Makarska!!
cyjzar
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) cyjzar » 13.07.2005 15:32

ja tam ciagle widze na tej mapie deszcz :):):):) moze zle spogladam bo tam jet duzo mapek :) jak mozesz podaj ta z ktorej odczytales ze bedzie cieplo :)[/quote]
Poprzednia strona

Powrót do Pogoda i klimat

Zalamaanie Pogodyy ?? - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone