napisał(a) wiko » 13.07.2005 08:47
aneta_jacek napisał(a):wiko napisał(a):W jakie miejsce sie wybierasz bo ja na camping Oliva, chociaż ztego co slyszalm to jest tam dość drogo
Jutro tj. w czwartek 14.07. o 18.00 wyjeżdżam na camp Oliva. Na piątek i kolejne dni prognozują pogodę normalnę czyli słońce pełne i ciepełko. Może się spotkamy - pomarańczowe seicento z ciemnymi szybami.
Apropo cen na campie - jego dogodne położenie, możliwość korzystania z infrastruktury przylegających hoteli oraz bliskość centrum miejscowości uzasadnia stosunkowo wysoką cenę - ok 22 Euro za 2 os, auto, namiot taxa w strefie nieparcelowanej.
Pozwole sie tu jednak do konca nie zgodzic bo:
1/plus owszem to przy samym morzu ale strefa nieparcelowana gdzie rozbijala sie wiekszosc rodakow jest dosc daleko - efekt: chodzili gdzies jakies 300 - 400 m do morza z konca kempingu
2/ z wypelnionego ludzmi basenu, aerobiku o 10ej rano moze korzystac kazy kto tam przyjdzie , nie tylko z campu i wmiesza sie w tlum "uprawnionych " gosci
3/bliskosc centrum - no tu to ja bym juz dyskutowala bo zalezy co dla kogo jest centrum .... jesli wziasc pod uwage glowny market jako centrum to Olivia jest akurat dosc daleko i na koncu zatoki
do czego zmierzam ..... w Rabaciu sa stosunkowo tanie kwatery bo jak wyjasnic fakt ze tyle samo placi sie od osoby za kemping co za apartament na osobe .... nie dyskutuje z tym ze na kampach nie jest fajnie - jak ktos lubi to prosze bardzo ale wg mnie ktos tu przesadzil ... bo nie moze kawalek suchej trawy kosztowac tyle co apartament
Oczywiscie milego i udanego wyjazdu wyjazdu !
Pozdawiam Aneta[/quote]
Muszę dorzucić swoje trzy grosze !
1. Jeśli chodzi o ceny, to chyba nie brliście pod uwagę faktu, że byliście w Rabacu przed sezonem i wtedy jak wszędzie jest dużo taniej. Spróbuj na przełomie lipca i sierpnia znaleźć kwaterę poniej 35 euro za 2 osoby. Szukałem więc wiem, że to mało prawdopodobne, chyba że gdzieś na samym szczycie góry - wątpliwa przyjemność.
2. Owe 200-300 metrów do morza po płaskim terenie nijak się ma do nawet najbliżej morza położonej kwatery, gdzie zawsze trzeba spinać sie stromymi schodami aby się wydostać z plaży do pokoju.
3. Co do położenia - pokaż mi camp z którego po 3 minutowym spacerku jesteś u początku głwnej nadmorskiej promenady, która biegnie wzdłóż całej miejscowości. W razie niepogody, zawsze mozna coś z sobą zrobić.
Pozdrawiam
Witek