JAK PIĘKNIEEEE!
Już chcę tam być !
Niki* napisał(a):ilość km 2064
trasa
Czechy - Słowacja - Węgry - Serbia - Macedonia - Grecja
do Kylini - i godzinny rejs na Zakynthos
oczywiście na autko - rowerki, nocleg po drodze, na miejscu kempingi -namiocik
I pytanie do Szanownych forumowiczów - czy taka wyprawa jest mozliwa? pomózcie mi podjąć decyzję, oczywiście to nie moja pierwsza trasa taka, w chorwacji 4 razy, trasa wrocław- dubrovnik, trasa wrocław - hiszpania i inne, marzy mi się taki wyjazd - może pomożecie ? wasze spostrzeżenia?
Leszek Skupin napisał(a):Kiedy jedziesz My wyjeżdżamy 28.07. z Kielc też jedziemy własnym autkiem do Grecji. Poganiamy razem z Bułgarem Tosho do samego Nisu w Serbii on potem odbija na Bułgarię, my na Macedonię, Grecję. Wydaje mi się, że to jest możliwe. Mamy już zarezerwowany nocleg w Serbii przed Belgradem (gdzie - nie wiem) Tosho rezerwował, nic nie musiałem płacić za rezerwację. Koszt noclegu w pokoju dwuosobowym to 38 euro.
My najprawdopodobniej zostaniemy na Chalkidiki, ale nie powiem, Spartę chciałbym zobaczyć. Też jedziemy pod namiot więc istnieje możliwość przemieszczania się
Pozdrav
Tekla napisał(a):Leszku nie nadążam za Tobą Najpierw Cro, potem zmiana na BG teraz Grecja
orka napisał(a):Ponieważ rozpoczyna się planowania wakacji, pytanie do tych którzy byli na Zakinthos - najlepiej samochodem i na campingach. / bo to trochę inna grup podróżników/ Na mapach są zanaczone jakieś campingi, czy ktoś z nich korzystał i może coś polecić. A jesli nie korzystał to chociaż niech potwierdzi ich istnienie.
I druga rzecz. Fotki fajne. Gdzie na Zakinthos warto być. Przewodniki opisują zatokę Wraku, ale z praktyki wiem że fajnych miejsc jest pewnie więcej. Interesuje mnie wybrzeże, spokojne ładne zatoczki i to co na wyspie jest warte zwiedzania. Byłem w ubiegłym roku w Grecji, i wiele z opisów pojawiających się na Forum zgadzało się z rzeczywistością.
orka napisał(a):Ponieważ rozpoczyna się planowania wakacji, pytanie do tych którzy byli na Zakinthos - najlepiej samochodem i na campingach. / bo to trochę inna grup podróżników/ Na mapach są zanaczone jakieś campingi, czy ktoś z nich korzystał i może coś polecić. A jesli nie korzystał to chociaż niech potwierdzi ich istnienie.
I druga rzecz. Fotki fajne. Gdzie na Zakinthos warto być. Przewodniki opisują zatokę Wraku, ale z praktyki wiem że fajnych miejsc jest pewnie więcej. Interesuje mnie wybrzeże, spokojne ładne zatoczki i to co na wyspie jest warte zwiedzania. Byłem w ubiegłym roku w Grecji, i wiele z opisów pojawiających się na Forum zgadzało się z rzeczywistością.
helen napisał(a): ja dziś Zakinthos zwiedzałam tak (wzdycham od dawna) : http://www.panoramio.com/map/#lt=37.860 ... &a=1&tab=2 aż się w głowie kręci od tych pięknych zdjęć, wybrzeże można oblecieć i trochę dróg z góry pooglądać
Tomasz.M napisał(a):Mam pytanie do KOL. Czy możesz przybliżyć temat miejsc w których warto zatrzymać się na Kefaloni? Wybieram się w tym roku w tamten rejon. Jednak nie wiem czy wybrać Zakhyntos czy Kefalonie jako miejsce stałego pobytu? Otrzymałem ofertę kilku pensjonatów z obu w wysp. Proszę o kilka rad.
Stanisław napisał(a):w czerwcu 2007 r. z Killini; samochód osobowy, dwie osoby dorosłe i 10 letnie dziecko - 47,50 euro w jedną stronę (nie pamiętam nazwy lini)