Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zakwitnięty Adriatyk?

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
lichy
Croentuzjasta
Zakwitnięty Adriatyk?

Nieprzeczytany postnapisał(a) lichy » 25.06.2009 13:08

Witam wszystkich!
Jestem nowy na tym forum gdyż w tym roku (5 lipca) po raz pierwszy wybieram się do Chorwacji - Marina koło Trogiru.
W związku z tym mam pytanie o czystość wody w Adriatyku.
Dotarła do mnie informacja od znajomego zanajomego, który miał zamiar jechać na wakacje do środkowej Dalmacji, jakoby w tym rejonie wystąpiło znaczne zanieczyszczenie (zakwitnięcie) wody przez jakieś wodorosty, algi czy coś. Poinformowało go o tym biuro podróży, które jego wyjazd miało zorganizować.
Czy ktoś z Was, kto niedawno wrócił z wybrzeża Dalmatyńskiego wie coś na ten temat?
Ostatnio edytowano 25.06.2009 15:45 przez lichy, łącznie edytowano 1 raz
zadie
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) zadie » 25.06.2009 13:24

Hej
w zeszłym roku na plazach w okolicach Trogiru nie widziałam żadnych wykwitów, zdarzały się czasem jakieś wodorosty to wszystko
oczywiście takie rzeczy zmieniają się często i nie da sie przewidzieć
dowiedz się w jakiej okolicy te wykwity bo może tam gdzie ty wyruszasz jest czysto i nie masz co sie martwic na zapas
życzę udanych wakacji 8)
robo111
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) robo111 » 26.06.2009 15:27

W okolicach Supetaru na bracu w 2004 r. było mnówstwo wodorostów
Brodaty48
Globtroter
wodorosty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Brodaty48 » 27.06.2009 12:06

Witam, byliśmy w zeszłym roku w Vinisce obok Mariny a w samej Marinie 2 lata temu i żadnych wodorostów nie zauważyliśmy.

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone