Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zakupy w drodze do Chorwacji

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
bonar
Cromaniak
Zakupy w drodze do Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) bonar » 17.05.2008 10:46

Co myślicie o zakupach w czeskich sklepach?
Czy warto?
Jakie mają własne sieci sklepów?

pozdrav :papa: :hut:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.05.2008 12:24

bonar napisał(a):Co myślicie o zakupach w czeskich sklepach?
Czy warto?...

Poza alkoholem już nie warto. Niestety skończyły sie czasy niskich cen u naszych południowych sasiadów.
bonar napisał(a):....Jakie mają własne sieci sklepów?...

Generalnie to samo co u nas czyli:
www.itesco.cz
www.lidl.cz
www.ahold.cz
www.billa.cz
na tych stronkach możesz sam zobaczyć i ocenić czy warto coś tam kupować, oprócz alkoholu
profet
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) profet » 17.05.2008 12:31

Alkohol tak , słodycze mają niezłe więc warto się zainteresować. Tańsza jest Słowacja.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 17.05.2008 13:04

Ile tematów na siłę jeszcze forumowicze wymyślą..... :roll: :wink:
carnivalka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) carnivalka » 17.05.2008 13:18

Po prostu szkoda czasu.Ceny są tak minimalnie rózniące ,lepiej czas zakupów poświęcić zwiedzaniu.
Kasiula.m
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kasiula.m » 17.05.2008 21:48

czy "warto" to ja odszyfrowalam to jako nie tylko mniej kosztuje, ale jest na tyle dobre, ze wlasnie warto prze okazji( przejazdem) wstapic i kupic:)
w kwesti jedzenia na Slowacji i w Czechach to nie mam pomyslow, chyba nic mi tam nie smakuje, ktos jedynie wspominal, ze maja tam dobry keczup i musztarde, a z picia to oczywiscie piwo:) zarowno slowackie jak i czeskie jest dobre, przejezdzajac przez Wegry jest zbrodnia nie kupic wysmienitego salami, zatrzymac sie na gulaszu, zupie rybnej, ewentualnie langoszu- czosnkowym:), no i oczywiscie zaopatrzyc sie w pare butelek wina:)
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 18.05.2008 09:21

Jadąc przez Czechy lub Słowację często kupuję rohliki, są to podłużne bułki, podobne do sztangielków , tylko węższe.

Polecam. Obrazek
Świeże, z masełkiem ............palce lizać.
Przy okazji kilka piw też się kupi. :D
bonar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bonar » 18.05.2008 10:23

FUX napisał(a):Ile tematów na siłę jeszcze forumowicze wymyślą..... :roll: :wink:

Nic na siłę, każdy organizuje sobie urlop jak uważa :wink: . Jedni biorą jedzenie z Polski, inni robią zakupy (dokupują) po drodze, jeszcze inni doceniają to, że mogą degustować specjały krajów tranzytowych w drodze do Chorwacji. I tak właśnie ja robię, zawsze kupuję kilka piw czeskich (słowackich) i zakup benzyny austryiackiej jest gwarancją dobrej jakości.

pozdrav :papa: :hut:
Ostatnio edytowano 18.05.2008 21:09 przez bonar, łącznie edytowano 1 raz
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 18.05.2008 15:40

Wracając w ubiegłym roku z Chorwacji, jechałam przez Czechy, dokonując po drodze drobnych zakupów. Płaciłam wszędzie kartą np na stacji benzynowej; lody, napoje, chipsy, czekoladki etc. Oczywiście koniecznie czeskie piwo... :lol: Po drodze również smaczny obiad z knedlikami. Byłam bardzo mile zskoczona, po otrzmaniu z banku wyciągu rozliczeniowego. Żadnych dodatkowych prowizji, natomiast ceny znacznie niższe niż za te same artykuly u nas. :lol: :lol: :lol:
verus
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) verus » 18.05.2008 23:04

Jadąc rok temu przez Węgry zakupiłem znaczną ilość butelek węgierskiego wina 8)
daisykf
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) daisykf » 19.05.2008 05:48

Węgry:
Papryka w proszku , słoska i ostra (tesco) bez porównania lepsza od naszej
Olej słonecznikowy (oliwa z oliwek nie jest do wszystkiego)
Salami
Winko .. dużo, dużo szczególnie w drodze powrotnej

Słowacj:
Piwo w drodze do Chorwacji, w tym rok planuje dobalastować przód łodki aby zrównoważyć lawetę
2salamandra22
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) 2salamandra22 » 19.05.2008 11:29

Jedno co kupuję w Czechach w drodze do i z Chorwacji to rum. Jest lepszy od naszych wódek aromatyzowanych i wspaniale smakuje z plasterkiem cytryny i colą pod chorwackim niebem. Polecam
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 19.05.2008 11:38

Zakupy najczęściej robię na OMV w Słowacji :wink: Całkiem dobre batoniki, ciasteczka i soczki mają :)
Cosmo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cosmo » 19.05.2008 12:17

Jadąc do Cro przez Słowację zawsze kupuję na drogę rohliki i pyszne sałatki - tylko z baru (paryską i ostrą), kilka piwek no i oczywiście "lekarstwo" - Becherovkę :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.05.2008 17:11

Cosmo napisał(a):Jadąc do Cro przez Słowację zawsze kupuję na drogę rohliki i pyszne sałatki - tylko z baru (paryską i ostrą), kilka piwek no i oczywiście "lekarstwo" - Becherovkę :D

To mamy podobny gust kulinarny :lol: ja też preferuje "ichnie" sałatki tyle, że z tych dwóch preferuje tą ostra, zwaną "diabelską"
A Becherovka to fakt, fajne lekarstwo (najlepiej pół na pół z tonikiem) :lol:
Następna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone