Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zakupy W Chorwacji

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Caroline
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Caroline » 30.07.2008 11:12

Dziękuję za odpowiedź. Ja nie palę więc nie mam co rzucać ;-) ale moja osoba towarzysząca ma niestety ten nałóg.
Pozdrawiam
pride
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) pride » 12.05.2009 15:21

Wybieramy sie w tym roku do Baski Vody
czy jest tam jakis discount typu Lidl
zeby mozna sie bylo zaopatrzyc na miejscu lub cos podobnego?
wojtek08
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojtek08 » 12.05.2009 15:36

a w co się chcesz zaopatrzyć ?
jorgus111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 12.05.2009 15:39

pride napisał(a):Wybieramy sie w tym roku do Baski Vody

Jest mini Konzum :)
pride
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) pride » 12.05.2009 15:39

napoje przede wszystkim.
nie chce targac tego od nas
jorgus111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 12.05.2009 15:41

pride napisał(a):napoje przede wszystkim.
nie chce targac tego od nas

Kupisz wszystko to, co u nas w każdym markecie :wink: i napoje i mięso i nabiał i płetwy... 8)
pride
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) pride » 12.05.2009 15:45

rok temu duzo kasy poszlo na napoje
typu woda mineralna , coca-cola
cenowo duzo drozej niz u nas
pozdrav
killer
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) killer » 12.05.2009 16:44

Witam! Też wybieram się do Baśki Vody i chętnie się dowiem gdzie w okolicy najlepiej robić zakupy , tym bardziej że raczej nic nie będę wiózł z Polski
Pozdrawiam :)
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 12.05.2009 17:04

Konzum:
BAŠKA VODA, Obala Sv. Nikole 79
:wink:
Tomcroek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomcroek » 12.05.2009 17:12

killer napisał(a):Witam! Też wybieram się do Baśki Vody i chętnie się dowiem gdzie w okolicy najlepiej robić zakupy , tym bardziej że raczej nic nie będę wiózł z Polski
Pozdrawiam :)

Dwa duże markety są w Makarskiej, do której będziesz miał ok.10km.
Pierwszy jest przy wjeździe do Makarskiej - trzeba z Jardanki skręcić w lewo trochę pod górę (widać reklamę).
Drugi jest przy wyjeździe, na skrzyżowaniu na światłach trzeba skręcić w lewo na drogę nr 512 i zaraz po lewej stronie będzie parking marketu.
Kilka kilometrów dalej tą drogą i dojedziesz do wjazdu do PN, skąd można wjechać na Sv.Jure.
Pozdrawiam :D
asik NS
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) asik NS » 12.05.2009 17:25

pride napisał(a):Wybieramy sie w tym roku do Baski Vody

A ja proponuję jednak zabrać przynajmniej jedną zgrzewkę wody i dodatkowe napoje na pierwsze dni- jak na mój gust większość produktów jet w Hr w podobnej cenie jak u nas ale woda i napoje zdecydowanie droższe :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.05.2009 17:27

asik NS napisał(a):.... jak na mój gust większość produktów jet w Hr w podobnej cenie jak u nas ale woda i napoje zdecydowanie droższe :)

Ale w Polsce nie ma Jamnicy :lol: 8)
marekb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekb » 12.05.2009 17:49

a ja proponuje sie dowiedzieć czy woda u waszego gospodarza nadaje się do spożycia. Nasza gospodyni powiedziała że ich jest zdatnai od tej pory piliśmy kranówę
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 12.05.2009 18:44

pride napisał(a):rok temu duzo kasy poszlo na napoje
typu woda mineralna , coca-cola
cenowo duzo drozej niz u nas
pozdrav

Wody bym raczej nie targał. "Jana" nie taka droga, a i tak Karlovacko do śniadania, na plażę, przed obiadem, po obiedzie i na kolację. . . a nie przepraszam, na kolację rakija Obrazek
CocaCola, Pepsi czy kilka napoi w kartonach z pewnością zabierzemy, no fakt - dużo droższe. Na pewno batony np.: "mars", również.
W Cro można kupić sok pomarańczowy do rozcieńczenia z wodą. Jedna butelka na cały pobyt powinna wystarczyć, jednak osobiście mi on mało smakuje, nawet zmrożony.

Rok temu nasz rodak zastanawiał się czy kupić SUPER GLUE czy nowe okulary. Te akurat lubił. Żona mu odradzała, bo stanowczo za drogi klej był, mówiąc że w Polsce taniej. Ja mu na to, ale jak pojedzie Pan do Polski po ten klej i wróci to nie wyjdzie taniej. Kupił i ulubione okulary uratowane.
Taki drobiazg, a może warto i to z sobą zabrać?

Pozdrav
killer
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) killer » 12.05.2009 19:21

Tomcroek i JacYamaha -dzięki. A wie ktoś czy jest jakis rynek warzywny bo po świeże rybki to zdaje się do Makarskiej trza się udać ,prawda to ?? :roll:
Pozdraviam
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne