Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zakupy pod namiot-czy sie opłaca???

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Paliniak
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Paliniak » 17.05.2005 08:01

Witam! Mój Campusik ma już 10 lat i jeszcze trochę wytrzyma.Polecam kupić od razu lepszy namiot bo po prostu starczy go na dłużej.Najważniejsza jest przecież jakość wykonania.Mój namiot nigdy mnie nie zawiódł.No i Campus nie jest taki drogi.Co do śpiworów...to zależy.Ja podróżowałem motocyklem po różnych dziwnych miejscach więc potrzebowałem niewielkiego i ciepłego śpiwora.W Chorwacji mało się przydawał.Czasami w nocy temperatura utrzymywała się na poziomie 25*C (pod Dubrownikiem).No ale jakoś trzeba było dojechać do Chorwacji i w górzystych rejonach Słowacji w nocy się przydał cieplejszy śpiwór.Generalnie podróżowanie z namiotem jest dla mnie najfajnieszą formą spędzania urlopu (zwłaszcza w Chorwacji) więc sprzęt musi być dobry.I jeszcze jedna bardzo ważna sprawa...wybierając się pod namiot do Chorwacji należy pamiętać o stalowych szpilkach (tzw. żwirówkach) o czym nie jeden z nas się przekonał.Podsumowując...lepiej kupić lepszy sprzęt niż stresować się na urlopie że właśnie mi coś przemokło albo się urwało.Na urlopie trza się URLOPOWAĆ! :D
noyle
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) noyle » 19.05.2005 15:29

Paliniak napisał(a):należy pamiętać o stalowych szpilkach (tzw. żwirówkach) o czym nie jeden z nas się przekonał.

mozna użyć stalowych gwoździ

no i ciupaga sie przyda do wbijania :D
Herman Kruger
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Herman Kruger » 26.05.2005 20:25

noyle napisał(a):
Paliniak napisał(a):należy pamiętać o stalowych szpilkach (tzw. żwirówkach) o czym nie jeden z nas się przekonał.

mozna użyć stalowych gwoździ

no i ciupaga sie przyda do wbijania :D

ciupaska może się przydać nie tylko do wbijania 8)

PZDR Herman
KRIS_WLKP
Odkrywca
hej

Nieprzeczytany postnapisał(a) KRIS_WLKP » 01.06.2005 10:13

Gdzie można kupić te stalowe szpilki tzw. żwirówki ?
darrou
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) darrou » 04.06.2005 20:28

Mialem maly 3os. namiot z lat 80tych. Jeżdziłem z 3os. rodzinką i nie byłem przekonany do takiej formy wypoczynku. 2 lata temu postanowiłem kupić większy Campus 2+2 wys. 2.10m do tego mam krzesła turystyczne,butle gaz.materace,dokupiłem duży parasol, stół,zabieram też grill, lodówkę,ponton. Teraz chcę kupić rozkł. krzesło wypoczynkowe i box na dach mojego samochodu. NIE WYOBRAŻAM SOBIE INNYCH WAKACJI NIŻ POD NAMIOTEM!!!!!!!!!!! POZDRO.
darrou
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) darrou » 04.06.2005 20:38

Mialem maly 3os. namiot z lat 80tych. Jeżdziłem z 3os. rodzinką i nie byłem przekonany do takiej formy wypoczynku. 2 lata temu postanowiłem kupić większy Campus 2+2 wys. 2.10m do tego mam krzesła turystyczne,butle gaz.materace,dokupiłem duży parasol, stół,zabieram też grill, lodówkę,ponton. Teraz chcę kupić rozkł. krzesło wypoczynkowe i box na dach mojego samochodu. NIE WYOBRAŻAM SOBIE INNYCH WAKACJI NIŻ POD NAMIOTEM!!!!!!!!!!! POZDRO. 8)
maciogg
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) maciogg » 05.06.2005 09:46

Nie wyobrażam sobie Chorwacji bez namiotu. Zaczynałem od starego czeskiego w dwóch ogromnych workach, ale po pierwszym wyjeździe zostawiłęm go tam :) Następnego roku kupiłem dużą piątkę typu podwójne igloo (która złożona mieści się z tyłu za siedzeniem w aucie). Moim zdaniem warto zainwestować w namiot więcej niż 300 zł. (i warto mieć maluszka na pojedyncze noclegi). Reszta sprzętu w miarę uznania i co roku sobie można coś dokupić/wymienić. Ja też zawsze biorę pawilonik; taki tani z hipermarketu - i nigdy go nie zabieraz potem do domu - to są raczej produkty na 2-3 tygodnie używania.

No i nic nie jest takie fajne jak spanko w namiocie kilka metrów od morza. Raz na Hvarze miałem rozbity namiot pół metra od morza - rewelka.

Pozdrawiam wszystkich namiotowców. Jeszcze 3 tygodnie i też jadę.
Jacunio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacunio » 05.06.2005 21:29

maciogg napisał(a):No i nic nie jest takie fajne jak spanko w namiocie kilka metrów od morza. Raz na Hvarze miałem rozbity namiot pół metra od morza - rewelka.

A gdzie to dokładnie było?

PozdraV
J.
Paliniak
Autostopowicz
Re: hej

Nieprzeczytany postnapisał(a) Paliniak » 13.06.2005 17:48

KRIS_WLKP napisał(a):Gdzie można kupić te stalowe szpilki tzw. żwirówki ?
Myślę że w każdym sklepie turystycznym. Ja kupiłem w salonie Campusa. Można też zrobić samemu z gwoździ stalowych.
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 24.06.2005 08:51

my pozyczamy namiot, lodowke, kuchenke gazowa - na 2 tygodnie sie nie opyla. koles dostanie 1 litrowa rakije i jest bardzo zadowolony
Poprzednia strona

Powrót do Kempingi