majeczka napisał(a):...jakbym widziała i słyszała swojego męża...
Równy gość. Już Go lubię.
Pyciak napisał(a):Oczywiście, że odsetki są większe, ale nadal nie mamy własnego kąta a o to w tym poście chodzi . Myślałem też o łodzi, bo jak byłem 3 razy w Vodicach dużo naszych i Czechów o to pytało. Używana łódź 12- osobowa z zakrywanym dachem taka jak mają w szkołach nurkowania kosztuje 10-12 tys. euro. Za 4 godzinny rejs taką łodzią po okolicznych wyspach, kanale szybenickim z wycieczką na zamek na wodzie oraz cumowaniem gdzieś na kąpiel - 10 euro od osoby to chyba nie wygórowana cena. Odliczając ropę mamy 80 euro dziennie za 4 godziny pracy. Licząc tylko lipiec i sierpień to jest kolejne 4500 euro "zarobku", który pozwoli nam żyć na przyzwoitym poziomie w Chorwacji. Po 2 latach łódź nam się praktycznie zwraca.
brokers7 napisał(a):Do adminów:
Proszę o przemieszenie pytania w razie błędnej lokalizacji zapytania.
mnowak355 napisał(a):Rozważacie różne za i przeciw, ktoś wylicza zarobek z wynajmu. Czy wiemy jakie są podatki od nieruchomości w Chorwacji. Myślę że żeby w całości ocenić opłacalność przedsięwzięcia ta informacja była by pomocna. Czy ktoś wie w jakiej wysokości są w Chorwacji podatki od nieruchomości
Pozdrawiam
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko