Lubuszanin napisał(a):Po wsiach oddalonych od wybrzeża, spotkać można sporo pustych, zniszczonych domów.Niektóre samotnie stojące w górach, czy na uboczu.Na emeryturkę może być, mundurową emeryturkę najlepiej
Lubuszanin napisał(a):Po wsiach oddalonych od wybrzeża, spotkać można sporo pustych, zniszczonych domów.Niektóre samotnie stojące w górach, czy na uboczu....
Pasjonat Chorwacji napisał(a):A sądzę, że para emerytów za 5-6 tys. Kn na miesiąc da radę przeżyć
mirko napisał(a):Hmmmm....
Codziennosć w Chorwacji nie jest to samo jak urlop.
Ze by zyć łagodno na dwije osoby trzeba cca 10.000kn![]()
To dla emeryta nie sa to małe pieniadzy. Według mnie, zyće w Chorwacji jest bardzo droge.
FUX napisał(a):T
Reasumując.
Nie wiem, czy chcialbym mieszkac caly rok w Cro.
Kilka osób chce zbyć majątek w Rp i tam dokonać zakupow. Czy jest to dobry pomysl?
Temat, na co kogo stac przemilczam.
jolamik napisał(a):FUX napisał(a):T
Reasumując.
Nie wiem, czy chcialbym mieszkac caly rok w Cro.
Kilka osób chce zbyć majątek w Rp i tam dokonać zakupow. Czy jest to dobry pomysl?
Temat, na co kogo stac przemilczam.
a ja ostatnio zrobiłam rzecz niesamowitą - nasze Ministerstwo Rozwoju Regionalnego rozpoczęło współpracę z Croodnośnie wejścia do EU itd. wysłałam im nasze (moje i Knjazia) CV może się uda załapac na jakąś fajną fuchę w Cro
![]()
![]()
majeczka napisał(a):Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):O dwóch już lat obywatele U.E. mogą bez przeszkód nabyć nieruchomość na terenie RH ; nie dotyczny gruntów rolnych.
Pozdrawiam
Jak więc jest traktowany zakup domu wraz z gruntem rolnym? Czy podobnie jak w Polsce?
Zakup 1,5 ha i powyżej upoważnia do budowy domu bez przekształcania działki w budowlaną, czy u Was przepisy są zbliżone ?
Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Dogrzebałam się tylko i wyłącznie informacji, że obcokrajowcy nie mogą nabyć gruntu rolnego i że okres przejściowy po akcesji RH do współnoty ma trwać 5 do 7 lat...
Z tym przekształcaniem gruntów to podejrzewam czasem bywa problem.. Ikea w Hr się na tym przejechała.... Zatem nie radziłabym niczego takiego kombinować; myślę zresztą, że tutejsze przepisy nie dają takich możliwości obcokrajowcom - osobom prywatnym (korporacje to inna bajka).
Co do pośredników, to chyba jednak najlepiej korzystać z usług tutejszych.
Pozdrawiam
majeczka napisał(a):Lubuszanin napisał(a):Po wsiach oddalonych od wybrzeża, spotkać można sporo pustych, zniszczonych domów.Niektóre samotnie stojące w górach, czy na uboczu....
... najczęściej jednak usytuowane są z daleka od morza...
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko