goldengate
Witam kolejnego Cromaniaka z pięknego Płocka
Winiety tylko po trasie - możesz kupić co kilka kilometrów - na stacjach, na granicach - przeważnie na kilka krajów. Bez problemów, bez przepłacania w PZM!
Pozdrawiam.
MZiobro napisał(a):nie rozumiem całego tego gadania co i jak kto robi....ktoś ma chęć jechać i kupować po drodze i ok, ktoś inny woli kupić i mieć to z głowy....indywidualna sprawa a po dwa zapłacenie o 20zł więcej ( jeśli tyle - szczerze nie wiem ile więcej się płaci w PZM ) to nijak się ma do płacenia 30e za coś czego można wogóle uniknąć...
goldengate napisał(a):Bocian widziałem ten temat - utworzony jest on w 2006 roku więc może dane te są mało aktualne a ponadto obejmuje 50 stron postów - nie chce mi się całości czytać.
Dlatego zapytam w skrócie czy po drodze na trasie są stacje LPG podobnie jak w Polsce czy w krajach Austria, Czechy, Chorwacja jest ich jak na lekarstwo i trzeba zjeżdżać z trasy aby zatankować gaz?
Zbiornik starcza mi na około 400km więc chyba co 200-400km bedą stacje z gazem??
Jak to wygląda na autostradach?
Proszę o krótką odpowiedź - czy mam się nie martwić coś zawsze będzie czy jest ich na tyle mało że muszę specjalnie zmieniać trasę i zbaczać z kursu aby zatankować LPG ??
goldengate napisał(a):Witaj Raul73 sąsiedzie.
Ty już po cro wakacjach czy przed ??
Może ktoś krótko napisać gdzie najlepiej tankować LPG po drodze (czechy, austria, chorwacja) ??
fredi66 napisał(a):Jeśli chodzi o Słowenię to jeśli pojedziesz autostradą na 100% kup winietę bo parę kilometrów za granicą jest bramka na autostradzie gdzie sprawdzają czy masz winietę.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi