Winiety kupione w Polsce są o około 94 zł droższe. (333zl-239,20) - jadąc przez Słowacje-Austrie-Słowenie (przyjety kurs 4 EUR)
Miły1 napisał(a):Witam. Trochę odkopię temat. Ja jednak polecam, aby bez nerwów, stresu, że na stacji akurat zabrakło i stania w godzinnej kolejce co przeżyłem rok temu w Czechach, zaopatrzyć się w winiety jeszcze w Polsce. Jadący z północy Polski popularną "gierkówką" mogą to zrobić kilka km za Częstochową w miejscowości Wanaty (coś około 7 km za Auchan). Budka stoi przy samej trasie przy znaku kierującym na Kamienicę Polską. Można kupić tam przez całą dobę winiety na Czechy, Austrię, Słowację i Słowenię. Ja jadąc w II połowie czerwca na RAB właśnie tam kupiłem wszystkie potrzebne winiety i kamizelki dla dzieciaków bo miałem tylko 2 sztuki.
PS Czy to prawda, że w Czechach kamizeli muszą posiadać wszyscy pasażerowie samochodu?
dids76 napisał(a):Miły1 napisał(a):Witam. Trochę odkopię temat. Ja jednak polecam, aby bez nerwów, stresu, że na stacji akurat zabrakło i stania w godzinnej kolejce co przeżyłem rok temu w Czechach, zaopatrzyć się w winiety jeszcze w Polsce. Jadący z północy Polski popularną "gierkówką" mogą to zrobić kilka km za Częstochową w miejscowości Wanaty (coś około 7 km za Auchan). Budka stoi przy samej trasie przy znaku kierującym na Kamienicę Polską. Można kupić tam przez całą dobę winiety na Czechy, Austrię, Słowację i Słowenię. Ja jadąc w II połowie czerwca na RAB właśnie tam kupiłem wszystkie potrzebne winiety i kamizelki dla dzieciaków bo miałem tylko 2 sztuki.
PS Czy to prawda, że w Czechach kamizeli muszą posiadać wszyscy pasażerowie samochodu?
Super, w ilu jeszcze tematach to napiszesz?
Najwięcej na pewno kolejek za winietami jest w II połowie czerwca
dids76 napisał(a):Super, w ilu jeszcze tematach to napiszesz?
Miły1 napisał(a):dids76 napisał(a):Super, w ilu jeszcze tematach to napiszesz?
W tylu ilu będę chciał. A ciebie to nie powinno obchodzić bo to moja sprawa. 90% twoich komentarzy jest OT więc następnym razem zastanów się bardziej czy coś wnosisz do tematu czy tylko pleciesz trzy po trzy nabijając tylko licznik zbędnych postów: Poza tym warto czytać ze zrozumieniem. W czerwcu kupowałem w tym roku. A w kolejce na czeskiej stacji za Gorzyczkami stałem rok temu w lipcu .
Miły1 napisał(a):Trzech postów w trzech tematach.
PS I jeszcze jeden post OT w twoim wykonaniu.
Mimo wszystko pozdrawiam bo lubię też piwo raciborskie
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi