Robię dokładnie tak samo.
http://www.pzmtravel.com.pl/pzmsklep/op ... we,23.html
jerzy26 napisał(a):Ja kupuje w Poznaniu w Pzmot, i mam spokój a ceny są takie w tym roku:
Austria - 10 dniowa do 3,5 tony 45 PLN
Czechy - 1 miesięczna do 3,5 tony 71.5 PLN
Słowenia - winietka 1 miesięczna 141.5 PLN
na Austrię 2 *10 dni =90 zł
wielkich oszczędności na granicach nie ma i nie muszę się martwic
z pozdrowieniami jerzy26
Raul73 napisał(a):Nie wiem, gdzie kupowałeś w Cieszynie, ale ja chciałem kupić słowacką na stacji Orlenu tuż przed granicą - cena winiety w złotówkach wynosiła tyle, że euro musialoby być po 6,50 zł żeby stanowilo to równowartość ceny nominalnej. W Svricinovcu kupiłem za 10 euro, w Cieszynie kosztowała 65 zł - rozbój w biały dzień!
jerzy26 napisał(a):Czechy - 1 miesięczna do 3,5 tony 71.5 PLN
Słowenia - winietka 1 miesięczna 141.5 PLN
na Austrię 2 *10 dni =90 zł
jerzy26 napisał(a):wielkich oszczędności na granicach nie ma i nie muszę się martwic
Janusz Bajcer napisał(a):JackDaniels;) napisał(a):Witam.Czy można kupić winiety w Polsce przed wyjazdem do Chorwacji na Czechy ,Austrie,Słowenie i Chorwacje aby mieć z głowy i nie zawracać sobie gitaty w drodze na wakacje,jeśli tak to gdzie
dziękuje
W Chorwacji nie ma winiet, płaci się na bramkach, najlepiej kartą lub odliczoną należną gotówką.
henius34 napisał(a):Janusz mam pytanko! Czy w Cro na bramkach też można płacić kartą i czy to jest opłacalne? Tzn chodzi mi czy lepiej kartą czy kunami?
henius34 napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):JackDaniels;) napisał(a):Witam.Czy można kupić winiety w Polsce przed wyjazdem do Chorwacji na Czechy ,Austrie,Słowenie i Chorwacje aby mieć z głowy i nie zawracać sobie gitaty w drodze na wakacje,jeśli tak to gdzie
dziękuje
W Chorwacji nie ma winiet, płaci się na bramkach, najlepiej kartą lub odliczoną należną gotówką.
Janusz mam pytanko! Czy w Cro na bramkach też można płacić kartą i czy to jest opłacalne? Tzn chodzi mi czy lepiej kartą czy kunami? Gdzieś kiedyś przeczytałem na tym zacnym forum, że za wszystko za co się da i w Cro i w drodze do niej lepiej opłaca się płacić kartą. Czy to prawda?
Pozdrawiam.