Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zakup winiet w nocy?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
wiklos
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiklos » 29.07.2014 16:42

Clis napisał(a):Człeku ....... winiety są nie tylko dla Polaków jadących do Cro i z powrotem !!! Ogólnie "Winieta" jest dostępna na stacjach benzynowych, więc wjeżdżając do danego kraju kupujesz na pierwszej stacji benz. Ale również można wjechać na odcinek płatny w dowolnym miejscu ..... i to samo - kupujesz na pierwszej napotkanej stacji benz. Proste ;)

Wjazd na odcinek płatny bez winiety ??? Życzę szczęścia.
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 29.07.2014 17:26

jamaj napisał(a):Jest to mój pierwszy post więc witam Wszystkich :)

Będę jechał w nocy 11.08 przez Czechy, Austrię. Wiem już, że winiety na Czechy kupię w
pierwsza miejscowość za Boboszowem Kraliky stacja otwarta 24h

A gdzie można kupić winiety w Austrii (planuję jechać przez Breclav)?

Cześć jamaj. Kupisz np. w Wilfersdorf na stacji OMV tutaj http://goo.gl/maps/cEbRO

Clis napisał(a):Ale również można wjechać na odcinek płatny w dowolnym miejscu ..... i to samo - kupujesz na pierwszej napotkanej stacji benz. Proste ;)

Chyba w błąd wprowadzasz kolegę. :?
jamaj
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) jamaj » 29.07.2014 18:11

Dziękuję walp za konkretną odpowiedź :)
Temat winiet mam ogarnięty, ale z racji tego, że jest to mój pierwszy wyjazd do Cro, a i termin wyjazdu się zbliża -to stres jest coraz większy. I pojawia się coraz więcej pytań ;)
stalowy.mis
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) stalowy.mis » 29.07.2014 18:44

tak sie wtrace z pytankiem na temat winiet wegierskich czy mozna kupic przez neta ? bo np na stronie https://www.tolltickets.com/ twierdza ze wysylaja jakies potwierdzenie i nie trzeba nic na szybe naklejac tylko jechac z tym wydrukowanym papierkiem od nich.. wiem ze tez na stronach wegierskich mozna kupic (online)ale niestety nie rozumiem nic po ichniejszemu i nie wiem na jakiej zasadzie sie to odbywa.
Użytkownik usunięty
Re: Zakup viniety czechy

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.07.2014 19:01

JackDaniels;) napisał(a):
MrSpike napisał(a):Wybieram się 3 sierpnia do Chorwacji. Wyjazd będę miał z Bydgoszczy przez Kłodzko na Brno. Interesuje mnie zakup viniety po stronie czeskiej, jednak będzie dość późna godzina - koło 1:00 - 2:00 (niedzielna noc).
Gdzie mogę taką winietę zakupić, możecie mi podać jakieś dokładne namiary przy granicy z Polską jeśli jest możliwość? Bo rozumiem że od Brna w kierunku Wiednia będzie ona wymagana...

Jak byś się zdecydował na kupno winiety, pierwsza miejscowość za Boboszowem Kraliky stacja otwarta 24h https://www.google.pl/maps/@50.082094,1 ... kUDv2g!2e0 co roku tu kupuję :papa:

Czasami (chyba z 2-3 razy) zdarzało mi się, że na tej stacji nie mieli winietek krótkoterminowych, wtedy kupowałem na tym Shellu:

https://www.google.pl/maps/@49.874997,1 ... !2e0?hl=pl

Co do trasy przez Svitavy z objazdami płatnego odcinka za Brnem, lub jazdy z winietką przez Ołomuniec, opinie są podzielone. Pozostaje wybór w zależności od preferencji jadącego tj. czasu przejazdu, chęci zaoszczędzenia i wygody podróży.
filipo
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) filipo » 31.07.2014 20:10

stalowy.mis ja dwa razy kupowałem węgierskie winiety przez tą stronę. Ustaw język polski i kupisz bez problemu, płacisz podając nr karty i drukujesz winietę którą Ci przyślą na maila. Węgrzy mają twój nr rej. w systemie i spokojnie lecisz. Nic nigdzie nie naklejasz. Wydrukowaną winietę zabierz ze sobą.
stalowy.mis
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) stalowy.mis » 31.07.2014 20:53

filipo napisał(a):stalowy.mis ja dwa razy kupowałem węgierskie winiety przez tą stronę. Ustaw język polski i kupisz bez problemu, płacisz podając nr karty i drukujesz winietę którą Ci przyślą na maila. Węgrzy mają twój nr rej. w systemie i spokojnie lecisz. Nic nigdzie nie naklejasz. Wydrukowaną winietę zabierz ze sobą.

dzieki za info :))
david8213
Odkrywca
Zakup winiety na CPN w nocy

Nieprzeczytany postnapisał(a) david8213 » 21.03.2019 00:02

Wybieram się do Chrowacji.

Czy kupię w nocy winiety na granicy Czesko (Mikulov) - Austriackiej (Drasenhofen)
https://goo.gl/maps/pdpRHGk4KpQ2
Czy kupie tam winietę także Słoweńską?

Jeśli nie to czy kupię na granicy Austriacko - Słoweńskiej (na Malibor) winietę w nocy?
https://goo.gl/maps/2y13iaPSZj22

Czy tam są stacje paliw otwarte całą dobę ?
Rysio
Weteran
Re: Zakup winiety na CPN w nocy

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 21.03.2019 07:43

A nie prościej tym sposobem zaopatrzyć się w potrzebne winiety przed wyjazdem, a nie tracić na to czasu w nocy ? Stosuję tę metodę od kilku ładnych lat mimo że jeżdżę w dzień i teoretycznie nie powinienem mieć problemu z zakupem winiet na stacjach. :wink:
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 21.03.2019 08:29

david8213 napisał(a):Wybieram się do Chrowacji.

Czy kupię w nocy winiety na granicy Czesko (Mikulov) - Austriackiej (Drasenhofen)
https://goo.gl/maps/pdpRHGk4KpQ2
Czy kupie tam winietę także Słoweńską?

Jeśli nie to czy kupię na granicy Austriacko - Słoweńskiej (na Malibor) winietę w nocy?
https://goo.gl/maps/2y13iaPSZj22

Czy tam są stacje paliw otwarte całą dobę ?

Tak kupisz na granicy CZ-A winiete, zaraz po przekroczeniu jest budka całodobowa , z żółtym neonem, ROUTE B7 sie nazywa. Kupisz tez tam na Słowenie, ceny nominalne. Od godziny 00.00 do 00.10 mają przerwe na roport fiskalny

Wiekszosc stacji na trasie jest całodobowa, nawet w Mikulovie takie masz mimo ze to nie autostrada
Koenig
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Koenig » 21.03.2019 14:02

sito_zabrze napisał(a):
david8213 napisał(a):Wiekszosc stacji na trasie jest całodobowa, nawet w Mikulovie takie masz mimo ze to nie autostrada

W Mikulovie nie kupuj na Shellu - sprzedają chyba "na lewo", bez kwitu, brak płatności kartą i przebitka prawie dwukrotna.
Dwa lata temu tam się zatrzymałem (bo nie było winety na AT w Antosovicach) i szybko sobie poszedłem. Tak jak poprzednik napisał - lepiej kupić zaraz za granicą w Route B7.
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 21.03.2019 15:23

Ja byłego Shella omijam od 2 lat... tzn te stacje po lewej , co ma gaz 100m od budynku :mrgreen:
Stacja odpycha. Wyglądem , obsługą, czasami brakiem płatnościami kartą.... troche dalej w kierunku przejścia z Austrią jest stacja na której wszystko działa i nawet gaz był w zeszlym roku tańszy, stacja MOL

Samego Shella po prawej tez jakoś omijam :wink:
ruwado
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ruwado » 20.07.2020 19:37

A w nocy na A1 w Gorzyczkach? Winietę na Czechy?
Rafi70
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafi70 » 20.07.2020 20:22

ruwado napisał(a):A w nocy na A1 w Gorzyczkach? Winietę na Czechy?

Pierwsza stacja po prawej po przekroczeniu granicy - Euroil
ruwado
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ruwado » 20.07.2020 20:54

dzięki
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone