Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zakup nieruchomości pod wynajem... Pytania.

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 22.09.2012 14:37

FUX napisał(a):Nie po to kupował, aby zapraszać, gdyż od sępów nie opędził by się... :wink:

Recz oczywista. :D
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 22.09.2012 15:16

Coś dla niestrudzonych poszukiwaczy, marzycieli, realistów i fantastów, ogólnie optymistów :) A może nieznana ciotka w Australii dała w kalendarz :wink: :D
Tak czy siak, poczytać warto:

http://platine.pl/tak-sie-mieszka-w-chorwacji---opowiada-maklowicz-0-1137988.html#utm_source=google.pl_imgres&utm_medium=organic&utm_term=gdzie%20mieszka%20mak%C5%82owicz%20w%20chorwacji&utm_campaign=grafika
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 22.09.2012 15:46

AdamSz napisał(a):Coś dla niestrudzonych poszukiwaczy, marzycieli, realistów i optymistów :) A może nieznana ciotka w Australii dała w kalendarz :wink: :D
Tak czy siak, poczytać warto:

http://platine.pl/tak-sie-mieszka-w-chorwacji---opowiada-maklowicz-0-1137988.html#utm_source=google.pl_imgres&utm_medium=organic&utm_term=gdzie%20mieszka%20mak%C5%82owicz%20w%20chorwacji&utm_campaign=grafika

Ja czytałem inny "artykuł" ( inna szata graficzna i chyba na Onecie).
Jak zauważam .... pisać można wszystko, "papier" jest cierpliwy. Tutaj jest niby obiektywnie ale jednocześnie bardzo zachęcająco.
Na dodatek, wedle autorki - Makłowicz jest zadowolony a tam był średnio. Gdzie prawda :?:
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 22.09.2012 15:57

Cyt:. "To bardzo piękny, stary, kamienny dom, z dużym kawałkiem ziemi. Poprzedni właściciele, para Anglików, bardzo ładnie go wyremontowali. Był całkowicie wyposażony w meble, sprzęt agd, naczynia i sztućce. No i był w dobrej cenie". .....
.....
Jeżeli tak powiedział, że kupił go po cenie kawalerki w Nowej Hucie - to na pewno to nie jest prawda :) ale może tak nie powiedział, nie wiem :wink:
....
artykuł ciekawy pod względem tych wyliczanek i kalulacji . pozdr
Krzychooo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzychooo » 22.09.2012 16:23

Makłowicz o kupnie domu w Dalmacji:

Zawsze chciałem mieć coś na południe od Karpat. Byłem święcie przekonany, że na Chorwację mnie nie stać, bo znałem tylko ceny ziemi nad morzem. Podkuliłem więc ogon i wtedy trafiła się okazja na Węgrzech: kawał ziemi z chałupą do rozbiórki. Kiedy dostałem kosztorys budowy nowego domu, to złapałem się za głowę, bo koszt przekraczał o połowę kredyt, jaki wziąłem na ten cel. Jeszcze rozmawiałem z architektem, a żona już grzebała w internecie. Ku naszemu zdumieniu okazało się, że w Dalmacji, o ile człowiek nie chce mieszkać na samym brzegu Adriatyku, ceny są dużo niższe niż w Polsce. Tak zatem w ramach naszego kredytu stać nas było na dom, którego nie trzeba remontować, i wiosną 2009 kupiliśmy coś takiego na półwyspie Pelješac, parędziesiąt kilometrów na północ od Dubrownika.

O tym, że dom kosztował tyle co kawalerka w NH, mówił na pewno.
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 22.09.2012 17:03

I kredyt wziął na tą kawalerkę :D ...... Ale dajmy spokój Panu M. .... Bardzo go cenię ... wiedza, styl, horyzonty myślenia, .... Nieprzecietny gość, wart doganiania :) Niech mu sie dobrze pije wino na tym Pelje. Hej
Poprzednia strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Zakup nieruchomości pod wynajem... Pytania. - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone