Po zakończeniu jazdy wystarczy złożyć, wrzucić w bagażnik i tyle, nasze ładowały się w samochodzie podczas jazdy. Nie spotkały nas żadne nieprzyjemności ze strony władz itd. Polecam!
Kyv napisał(a):W zeszłym roku do chorwacji zabraliśmy hulajnogi. Świetna sprawa, zwiedzanie miast i miasteczek jeszcze nigdy nie było tak przyjemne. Parkowanie poza ścisłym centrum (odpada problem braku miejsc i cen z kosmosu), szybko można dotrzeć w najciekawsze zakątki i objechać wszystkie atrakcje nie tracąc czasu i energii na pokonywanie wielu kilometrów pieszo. Nawet podczas największych upałów zwiedzanie jest przyjemne, gdyż podczas jazdy owiewa nas wiaterek![]()
Po zakończeniu jazdy wystarczy złożyć, wrzucić w bagażnik i tyle, nasze ładowały się w samochodzie podczas jazdy. Nie spotkały nas żadne nieprzyjemności ze strony władz itd. Polecam!
yingko napisał(a):Jeździliście ulicami czy po chodnikach? Jakich hulajnóg używasz?
Kyv napisał(a):yingko napisał(a):Jeździliście ulicami czy po chodnikach? Jakich hulajnóg używasz?
Po ulicach i po chodnikach, w zależności od warunków.
Ja jeżdżę Xiaomi M365 PRO a moja dziewczyna zwykłą M365. Nie są idealne na chorwackie warunki (wyboiste drogi) ale świetnie dały sobie radę.
ApropoDefacto napisał(a):Kyv napisał(a):yingko napisał(a):Jeździliście ulicami czy po chodnikach? Jakich hulajnóg używasz?
Ja jeżdżę Xiaomi M365 PRO a moja dziewczyna zwykłą M365. Nie są idealne na chorwackie warunki (wyboiste drogi) ale świetnie dały sobie radę.
Rozważam zakup hulajnogi, na chorwackich górkach dają radę (bo na Sveti Jure mnie zapewnię nie zawiezie)? Chciałbym kupić coś w okolicach ~2k, Xiaomi M365 PRO czy znajdę coś jeszcze lepszego?
yingko napisał(a):ApropoDefacto napisał(a):Kyv napisał(a):yingko napisał(a):Jeździliście ulicami czy po chodnikach? Jakich hulajnóg używasz?
Rozważam zakup hulajnogi, na chorwackich górkach dają radę (bo na Sveti Jure mnie zapewnię nie zawiezie)? Chciałbym kupić coś w okolicach ~2k, Xiaomi M365 PRO czy znajdę coś jeszcze lepszego?
Obejrzyj testy Ducati Pro II (jest dostępna w Media Expert) lub hulajnogi Motus.
yingko napisał(a):Obejrzyj Ducati Pro II
Ducati Pro II super, super ale… ma silnik słabszy niż w Xiaomi Pro 2. Wiem, bo mam obie i widzę jak sobie radzą pod wzniesienia. Obok mnie jest górka - jakieś 20% wzniesienie - Xiaomi podjeżdża z prędkością 18km, z bateria ponad 50%, a poniżej 12 kmh, natomiast Ducati 10 kmh z bateria ponad 75% i staje gdy bateria poniżej 50%. Tak wiem - Ducati ma możliwość pokonywania tylko 15% wzniesień, ale to znaczy, że ma duży minus w stosunku do Xiaomi. Owszem design, wykonanie, waga, amortyzator z tylu, większe opony, miękkie gripy na plus dla Ducati, ale Xiaomi wygrywa silnikiem, bateria oraz łącznością z telefonem i możliwością blokady.
fly napisał(a):X365 Pro jest lepsza, używam od marca zeszłego roku-polecam, jedyne co, to prawie od razu wymiana kół na bezdętkowe 10 cali...koniecznie czerwone
ApropoDefacto napisał(a):fly napisał(a):X365 Pro jest lepsza, używam od marca zeszłego roku-polecam, jedyne co, to prawie od razu wymiana kół na bezdętkowe 10 cali...koniecznie czerwone
Jaki koszt takiej wymiany? Gwarancji nie utracisz?
baunty napisał(a):ApropoDefacto napisał(a):fly napisał(a):X365 Pro jest lepsza, używam od marca zeszłego roku-polecam, jedyne co, to prawie od razu wymiana kół na bezdętkowe 10 cali...koniecznie czerwone
Od dwóch lat jeżdżę Xiaomi 365 Pro.
Opony wymieniałem na 10 cali - wygodniejsze na nierównościach i mniej narażone na "kapcie".
Wymiana jest prosta, ale sposób montażu wentyla dętki w przednim kole, to jakaś totalna porażka.
Realny zasięg to około 35 km.
fly napisał(a):baunty napisał(a):ApropoDefacto napisał(a):fly napisał(a):X365 Pro jest lepsza, używam od marca zeszłego roku-polecam, jedyne co, to prawie od razu wymiana kół na bezdętkowe 10 cali...koniecznie czerwone
Od dwóch lat jeżdżę Xiaomi 365 Pro.
Opony wymieniałem na 10 cali - wygodniejsze na nierównościach i mniej narażone na "kapcie".
Wymiana jest prosta, ale sposób montażu wentyla dętki w przednim kole, to jakaś totalna porażka.
Realny zasięg to około 35 km.
...pisząc bezdętkowe miałem na myśli pełne koła/opony gumowe, trochę spada komfort jady-drgania... ale do przeżycia, o gwarancji nic Ci nie powiem kolego ApropoDefacto bo jak do tej pory bezproblemowe użytkowanie, nawet nie montowałem tych pierścieni dystansowych które to zalecają inni użytkownicy w celu wyeliminowania luzu na kolumnie kierownicy.
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne