anjas napisał(a):Mdziumka napisał(a):Tu znajdziesz więcej http://www.herkulesexpress.pl/wegry/miszkolc/.
Baseny są naprawdę warte odwiedzenia, ale nie tak z doskoku, jak zrobiliśmy to my. Pozdrawiam
Dziękuję za linka. Tak się przymierzam, by zobaczyć baseny Mam córeczkę 5 letnią i byłaby to dla niej frajda, a i mąż w dzieciństwie był na kolonii i narobił apetytu
Pozdrawiam, będę śledzić dalej wątek
Frajda--dla dziecka 5 letniego Takie baseny jak Miscolc, groty, faktycznie są ciekawe nawet dla dziecka, podobnie Heviz-jezioro, czy Keydakustany ze zjeżdżalnią. Ale nie wszystkie termy mają takie atrakcje, najczęściej (większość z tych, w których byłem) to baseny lecznicze z gorącą wodą, od 26 do nawet 40 st. Wytrzymanie w tak wysokiej temperaturze kilkunastu minut na siedząco, raczej nie jest zabawne dla dziecka. Wiele term położonych jest w sporych kompleksach, w których na wolnym powietrzu jest dużo różnych basenów, też przeznaczonych dla dzieci. Takich kąpielisk powinnaś szukać. Nie byłem, ale znajomi polecają Tatralandię w Liptovskim Mikulasu.
Przed przyszłorocznym wypadem poszukaj odpowiednich informacji i zorganizuj ten wyjazd pod kątem prawdziwych atrakcji dla dziecka, nie sugeruj się tylko typowymi basenami termalnymi.